تقویت مهارت جرات ورزی در نوجوانان

جرأت ورزی

تا حالا شده جنسی رو که از یه مغازه خریدین و ازش ناراضی بودین رو بخواین ببرین پس بدین اما نتونین؟ یا همکلاسیتون ازتون کتاب یا جزوه تون رو بخواد و شما با این که دلتون نمی خواد اما جزوه تون رو بهش بدین و نتونین بهش بگین نه؟ به خودتون میگید چه خوب میشد اگه می تونستم حرفمو بدون رودربایستی بزنم. در این مقاله می خواهیم شما را با مهارت های جرات ورزی آشنا کنیم و راه های تقویت مهارت های جرات ورزی در نوجوانان را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید


فهرست مقاله:

  • تعریف مهارت جرات ورزی

  • تاثیر منفعل بودن در تقویت مهارت های جرات ورزی نوجوانان

  • اثر پرخاشگری در تقویت مهارت های جرات ورزی در نوجوانان

  • اهمیت تقویت مهارت های جرأت ورزی در دانش آموزان

  • علت کمبود جرات ورزی در نوجوانان

  •  روش های تقویت جرأت ورزی در نوجوانان

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

هر فردی حق داره به یک درخواست «نه» بگه و دیگران رو از تقاضاهای زیاد از خودش متوقف کنه، و از دیگران بخواد تا نظراتش رو بشنون و اشتباهات شون رو تصحیح کنند. هر "نه" یک "آری" نیرومنده که از قوه اراده شما نشأت میگیره تا به بسیاری از پیشنهادات "نه" بگه. جرأت ورزی یه مهارت مهمه که به ما در این شرایط کمک میکنه. پس به نظرتون لازم نمیاد که ما در مورد این مهارت بیشتر بدونیم و اون رو در خودمون تقویت کنیم؟

تعریف مهارت جرات ورزی

به زبان ساده  مهارت جرأت ورزی یعنی اینکه ما بتوانیم بدون ناراحت کردن دیگران، با آرامش برای گرفتن حق یا زدن حرفمون اقدام کنیم، بدون این که به دیگران پرخاش کنیم یا این که کاملا حرف اون ها رو بپذیریم. مهارت جرأت ورزی به شما کمک می کند که بتونید احساسات، باور و فکرتون رو صادقانه و با بیان مناسب به دیگران بگید. یادتون باشه که کسایی که رفتار جرأت ورزانه دارند علاوه بر احترام به فکر و احساس خودشون، به فکر و احساس دیگران هم احترام میذارن. 

شخصیت منفعل در مقابل جرأت ورزی

خیلی از ما به خاطر کمرویی، شرم و احساس ترس و اضطراب در ارتباط مون با بقیه دچار مشکل می شویم و اعتماد به نفس ما کاهش پیدا می کند و کم کم احساس تنهایی و منزوی بودن پیدا می کنیم و اگر ما نتونیم به این دلایل خواسته های خودمون رو بگیم، احساس طرد شدن، عصبانیت و ناراحتی می کنیم.  مهارت جرأت ورزی یکی از روش هایی است برای داشتن روابط اجتماعی خوب با دیگران استفاده می شود. بسیاری از نوجوانان که مهارت جرأت ورزی در دانش آموزان رو خوب نمی دونند، از روش های اشتباه دیگری در روابط و تعاملات خودشون در مدرسه استفاده می کنند که شامل دو روش عمده منفعل بودن و پرخاشگر بودن می باشد. با خواندن این مطالب به ضرورت تقویت مهارت های جرات ورزی در نوجوانان را متوجه می شوید.

تاثیر منفعل بودن در تقویت مهارت های جرات ورزی نوجوانان

منفعل بودن یعنی، ما خواسته های دیگران رو قبول می کنیم و خواسته ها و حقوق اون ها رو مقدم بر خواسته ها و حقوق خودمون می دونیم. در نتیجه افکار و احساس خودمون رو بیان نمی کنیم و کارهایی رو انجام میدیم که دوست نداریم و اجازه میدیم دیگران برای ما تصمیم بگیرند.
مثلا وقتی می خوای تو زنگ تفریحت یکمی درس بخونی و یا استراحت کنی، دوستت ازت میخواد که بری براش از بوفه مدرسه چیزی بخری، و تو با اینکه نمیخوای اما قبول می کنی و میری. در حالی که می تونستی به دوستت بگی که الان چون خودت کار داری نمی تونی بری.

در این حالت، خودتون رو بصورت مثبت ابراز نمی کنید و اگر بطور مرتب با همین روش جلو برید، نسبت به دیگران احساس حقارت خواهید کرد. این رفتار منفعلانه اغلب به علت اعتماد به نفس و عزت نفس ضعیف است.و در این قسمت اهمیت تقویت مهارت های جرات ورزی در نوجوانان کاملا مشخص است و می  توانید آن را کاملا درک کنید.

بیشتر بخوانید: تقویت تصمیم گیری در دانش آموزان

اثر پرخاشگری در تقویت مهارت های جرات ورزی در نوجوانان

پرخاشگری اثر منفی در تقویت مهارت های جرات ورزی دارد. طرف دیگر کسایی هستند که نه تنها منفعلانه رفتار نمی کنند بلکه به صورت عجولانه و غیر ضروری حرف می زنند بدون این که کسی رو در نظر بگیرند یا به احساسات کسی توجه کنند. اونا خواسته های خودشون رو از راه توهین، تحقیر و اعمال زور بیان می کنند، و حقوق بقیه رو  زیر پا میذارند. استفاده از روش پرخاشگرانه باعث مشکلات زیادی در روابط ما با دیگران می شود و فردی که با او پرخاشگری میشه تجربه و احساس ناراحت کننده ای بهش دست میدهد. بیاید با هم یه مثال از مقایسه این سه نوع رفتار ببینیم:

مثلا تصور کنید که در شب امتحان يكي از همكلاسی های شما جزوه درسی تون رو برای شب امتحان از شما می خواد.
پاسخ منفعلانه: من خودم جزوه رو می خوام اما باشه بیا بگیر.
پاسخ پرخاشگرانه: خيلی پررویی كه شب امتحان جزوه منو می خوای، حرفشم نزن.
پاسخ جرأت ورزانه: خوشحال میشدم اگه می تونستم کمکت کنم، اما برای امتحان برنامه ریزی کردم و جزوه رو لازم دارم. کاش زودتر می گفتی.

 پیشنهاد می کنیم مقاله کنترل خشم و عصبانیت در نوجوانان را مطالعه کنید

شخصیت پرخاشگر در مقابل جرأت ورزی

اهمیت تقویت مهارت های جرأت ورزی در دانش آموزان

تاثیر تقویت مهارت های جرأت ورزی در نوجوانان این است که باعث می شود احساس مثبت و خوبی به خودمون داشته باشیم و باعث بیشتر شدن عزت نفس در دانش آموزان می شود، بقیه احساس اعتماد بیشتری به ما خواهند داشت و همینطور باعث می شود مستقل از دیگران فکر و عمل کنیم و برای خودمون ارزش قائل بشیم. در پایین به یک سری ویژگی های جرأت ورزی در نوجوانان اشاره می کنیم. و شما لزوم تقویت مهارت های جرات ورزی در نوجوانان را متوجه می شوید. این افراد:

  • به نظرات دیگران گوش می کنند و حتی اگر موافق نظرشون نباشند پاسخ مناسبی به اونها می دهند.

  • نظرات خود را بیان می کنند و دیگران رو هم به این کار تشویق می کنند

  • دیگران رو به خاطر کارهای خوبشون تحسین می کنند

  • اگر اشتباهی مرتکب بشوند، اون رو می پذیرند و عذر خواهی می کنند

  • توانایی کنترل خودشون رو در شرایط مختلف دارند.

علت کمبود جرات ورزی در نوجوانان

در جامعه ای که بسیاری افراد فقط به فکر منافع خودشون هستند، که حتی خیلیاشون هم در جهت نادرست هست، نداشتن جرات ورزی می تواند مشکلاتی را برای ما ایجاد کند از قبیل:

  • احساس افسردگی، درماندگی و نداشتن کنترل بر زندگی

  • ناراحتی و خشم از دیگران

  • احساس ناکامی به این دلیل که اغلب به خواسته هامون نمی رسیم

  • پرخاشگری به دلیل خشم زیادی که روی هم جمع شده است 

  • اضطراب و اجتناب از افراد و شرایطی كه باعث ناراحتی ما میشن 

  • ضعیف بودن در ارتباط با سایر افراد، چون نمی تونیم خواسته ها، افکار و احساسات مون رو با اعتماد به نفس با بقیه در میون بزاریم

  • بیماری های جسمی مثل سردرد، زخم معده، فشار خون بالا و تجربه استرس كه بر روی بدن ما تاثیر زیادی دارد

  • رفتار منفعل باعث میشه نتونیم خواسته های دیگران رو رد کنیم یا خواسته های خودمون رو بیان کنیم. نداشتن جرأت باعث میشه از حقمون دفاع نکنیم و اغلب در ارتباط با دیگران ترسو به نظر بیایم و بعد از انجام خواسته های بقیه احساس پشیمونی و درماندگی می کنیم. و در نتیجه این فرآیند عزت نفس در نوجوانان پایین میاد و در شرایطی حتی نمی تونیم برای خودمون هم تصمیم گیری کنیم.

  • ما با این رفتار، دیگران رو قانع می کنیم که از ما توقع داشته باشند به خواسته هاشون درخواست مثبت بدیم و اون ها برای رسیدن به خواسته هاشون پافشاری بیشتری می کنند. 

  • با خواندن این موارد مطالب شما هم به این فکر می کنین که چگونه  راهی برای تقویت مهارت های جرات ورزی رو پیدا کنید، با ما همراه باشید تا در ادمه با روش های تقویت مهارت های جرات ورزی در دانش آموزان و نوجوانان آشنا شوید.

مراحل جرأت ورزی

 روش های تقویت جرأت ورزی در نوجوانان

  1. مثل یک سی دی خش دار! فقط یک عبارت رو تکرار کنید و چیز اضافه ای نگید تا طرف مقابل خسته بشه.

  2. اگر فرد مقابل پرخاشگر باشه ممکنه شروع به توهین بکنه و شما رو زیر سوال ببرد. در این شرایط شما سعی کنید به مقابله به مثل رو نیارید و جوابی هوشمندانه به اون بدید.

  3. «نه» بگوییم. در برابر در خواسته های بقیه که برامون قابل پذیرش نیست می تونیم "نه" بگیم و همراه با "نه" توضیح هم بدیم.

  4. در بعضی شرایط می تونیم موضوع بحث رو عوض کنیم 

  5. به جای در خواستی که از ما شده پیشنهاد بهتری بدیم که نتیجه به سود هر دو طرف باشه.

  6. می تونیم موضوع مطرح شده رو در قالب شوخی و طنز پاسخ بدیم.

  7.  اگر خیلی به شما اصرار کردن، می تونید از اونجا برید و محل رو ترک کنید. 

  8. با یک معذرت خواهی درخواست شان رو رد کنید.

دوره آفلابن افزایش اعتماد به نفس نوجوانان

در بالا با تعدادی از راهکار های تقویت مهارت های جرات ورزی در نوجوانان آشنا شدین. دقت کنید که در وهله اول کاملا متوجه شده باشید که طرف مقابل چه در خواستی ازتون داره و اگر مطمئن نیستید ازش بخواید بیشتر توضیح بده و بعد پاسخ بدید. در رد کردن درخواست های نامعقول توضیح زیاد ندید و سعی کنید کوتاه پاسخ بدید. طرف مقابل رو سرزنش و محکوم نکنید. در رد کردن درخواست نابه جا حاشیه پردازی نکنید.

سخن پایانی:

ممنمونم که تا انتهای این مقاله کنار ما بودید در این مقاله به بررسی اهمیت تقویت مهارت جرات ورزی در نوجوانان و روش های تقویت مهارت های جرات ورزی در نوجوانان پرداختیم، امیدوارم خواندن این مطالب برای شما مفید باشد و شما با تاثیر تقویت مهارت های  جرات ورزی در نوجوانان آشنا شده باشید. شما می توانید سوالات خودتان را در قسمت نظرات از ما بپرسید مشاورین ما به آن ها پاسخ می دهند. مارا به دوستان خود معرفی کنید.

سوالات متداول::

اهمیت  تقویت مهارت جرات ورزی در نوجوانان

چگونه  مهارت جرات ورزی در دانش آموزان را تقویت کنیم


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.