برای کنکور تجربی چقدر درس بخوانیم؟

برای-کنکور-تجربی-چقدر-درس-بخوانیم

با توجه به رقابت بالای کنکور تجربی، اهمیت درس خواندن و تلاش حداکثری برای رشته تجربی جایگاه ویژه ای دارد. در کنکور تجربی شاهد رقابت جمعیت آماری بیشتری هستیم. برخی از دانش آموزان تجربی در طی 3 سال تحصیلی دوره دوم تلاش خوبی میکنند اما لزوما به نتیجه مطلوب نمیرسند. دانش آموزهای زیادی در روند تحصیلی شان به طور مرتب مدرسه میروند، سر کلاس های درسی حضور دارند بعد از تعطیلی مدرسه برای تقویت دروس به مطالعه میپردازند اما این روند آن ها را به قبولی کنکور تجربی و یا حتی نتیجه گرفتن در امتحانات مدرسه و امتحانات نهایی  نمیرساند.

رقابت در گروه تجربی برای رشته های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی بین 4000 نفر اول در میان 600 هزار نفر شرکت کننده است.

با توجه به رقابت گفته شده، حجم دروس و شرایط امتحان های نهایی و سوالات سخت و پیچیده کنکور تجربی، نیاز به نگرش دیگری هست.


در این مقاله از سایت بارسا قصد داریم در مورد کنکور تجربی صحبت کنیم تا اطلاعات لازم برای چگونگی مطالعه کنکور تجربی را داشته باشید.

فهرست مقاله

گام اول درس خواندن برای کنکور تجربی : بررسی شرایط خواب

گام دوم درس خواندن برای کنکور تجربی : شرایط یادگیری بهتر در کلاس درس

گام سوم درس خواندن برای کنکور تجربی : زمان شروع مطالعه

گام چهارم درس خواندن برای کنکور تجربی : ساعت مطالعه دانش آموزهای قوی پایه دهم و یازدهم

گام پنجم درس خواندن برای کنکور تجربی : کتاب برنامه ریزی با دوربین مداربسته

خدمات مشاوره تحصیلی بارسا

سوالات متداول

گام اول درس خواندن برای کنکور تجربی : بررسی شرایط خواب

در مرحله اول لازم است برنامه خوابیدن شما به صورت مطلوب باشد، یکی از ویژگی های رتبه های برتر کنکور نظم ساعت خواب است. شما برای سرحال بودن در کلاس و یادگیری بهتر نیاز به خواب کافی دارید.

بنابراین در مرحله اول به فکر درست خوابیدن باشید.

با توجه به شرایط جسمی و سن هر نوجوان حدود 7 تا 10 ساعت نیاز به خواب دارد ( کمتر از 6 ساعت و بیشتر از 11 ساعت توصیه  نمیشود) و بهترین زمان خوابیدن در بازه 11 شب تا 3 صبح است. پس در نظر داشته باشید برای 7 ساعت خواب با کیفیت میتوانید از 11 شب تا 6 صبح بخوابید.

بنابراین قدم اول برای یادگیری بهتر شما در کلاس درس و همچنین تقویت حافظه و تمرکزتان تنظیم ساعت خواب به طور درست است.

گام دوم درس خواندن برای کنکور تجربی : شرایط یادگیری بهتر در کلاس درس

ممکن است بارها تجربه ی حضور در کلاس را داشته باشید، بدون آنکه "توجه" به کلاس داشته باشید.

تنها حضور در کلاس کافی نیست، به دنبال "حضور فعال" در کلاس باشید.

کارهایی مثل داوطلب شدن برای حل سوالات، یا توضیح دادن قسمتی از مبحث، جزوه نویسی و نکات را نوشتن به شما کمک میکند تا توجه بیشتری در کلاس داشته باشید و بتوانید یادگیری تان را در کلاس افزایش دهید.

بیشتر بخوانید: 5 اشتباه بزرگ کنکوری ها و راه بر طرف کردنشان

گام سوم  درس خواندن برای کنکور تجربی : زمان شروع مطالعه

در هر مقطع و پایه ای که هستید، با برنامه و بهترین مشاور تحصیلی شروع کنید.

هیچ دونده ای با یکبار دویدن قادر به افزایش سرعت دویدن و یا افزایش استقامت جسمانی اش نمیتواند باشد، شما به عنوان دانش آموز به طور پیوسته باید در تلاش باشید تا ویژگی های یک مطالعه گر حرفه ای را به دست آورید.

مهمترین ویژگی های یک دانش آموز موفق شامل موارد زیر است:

افزایش ساعت مطالعه

 افزایش کیفیت مطالعه

 تسلط بر دروس

 تست زدن از مباحث مطالعه شده

شرکت در آزمون های آزمایشی

جمعبندی و مرور مباحث

صبور بودن

مسئولیت پذیری

تعهد داشتن به برنامه درسی

در هر پایه ای که هستید با کمک مشاور تحصیلی متخصص برنامه شخصی خودتان را داشته باشید و به طور پیوسته برای ارتقای ویژگی های گفته شده تلاش کنید.

روند مطالعه شامل یادگیری سر کلاس درس، مطالعه مباحث و تست زدن است. به طور پیوسته هرجلسه در نظر داشته باشید سر کلاس حضور فعالانه داشته باشید تا بهتر یاد بگیرید، هر هفته  مباحث تدریس شده را مطالعه کنید و از منابع کتاب های کمک درسی تان بخشی از تست های مباحث تدریس شده را بزنید.

ابزارهای لازم برای پیشرفت تحصیلی:

کلاس درسی با کیفیت

مشاوره و برنامه ریزی درسی

منابع مطالعاتی مناسب

یادگیری روش مطالعه درست

گام چهارم  درس خواندن برای کنکور تجربی : ساعت مطالعه دانش آموزهای قوی پایه دهم و یازدهم

به طور متوسط  در طول هفته 4 تا 6  ساعت و در روزهای تعطیل 7 تا 10 ساعت مطالعه روزانه دارند.

(منظور از طول هفته روزهایی است که بعد از مدرسه به مطالعه میپردازند و روزهای تعطیل شامل روزهایی است که کلاس های درسی برگزار نمیشود.)

در طول هفته 30 تا 50 ساعت میتوانید درس بخوانید.

ساعت مطالعه دانش آموزهای دوازدهم

در طول هفته 5 تا 7 ساعت و در روزهای تعطیل 10 تا 13 ساعت مطالعه روزانه دارند.

شما به صورت تدریجی میتوانید ساعت مطالعه روزانه تان را افزایش دهید، اگر دانش آموز دوازدهم هستید در نظر داشته باشید هر هفته 50 تا 60 ساعت میتوانید مطالعه داشته باشید.

و دانش آموزان فارغ التحصیل که برای کنکور مطالعه میکنند، در طول هفته 60 تا 90 ساعت میتوانند مطالعه داشته باشند، اگر در طول هفته کلاس های کمتری دارید فرصت مطالعه شما بیشتر میتواند باشد.

اگر در روزها و هفته های گذشته مطالعه نداشته اید یا در طول هفته کمتر از 20 ساعت مطالعه داشته اید، برای هفته آینده توقع مطالعه 50 ساعتی نداشته باشید. به صورت تدریجی میتوانید ساعت مطالعه تان را افزایش دهید، تلاش کنید هر هفته نسبت به هفته قبلی تان کیفیت و کمیت مطالعه تان را افزایش دهید. این کار با برنامه ریزی درست و اصولی مشاور تحصیلی امکان پذیر است. حتما برای بهبود روند مطالعه تان و افزایش ساعت مطالعه  از دفتر برنامه ریزی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین منابع کنکور 1403 ریاضی و تجربی درس ریاضی، فیزیک و شیمی

گام پنجم  درس خواندن برای کنکور تجربی : کتاب برنامه ریزی با دوربین مداربسته

باعث منظم شدن روند درس خوندن و افزایش ساعت مطالعه میشود الان دیگه وقتش هست که با داشتن این کتاب از رقیب هایتان سبقت بگیرید و سرعت مطالعاتی خودتان را افزایش دهید. این کتاب باعث افزایش سرعت مطالعاتی شما میشوددرحالیکه حتی بهترین دفترهای برنامه ریزی تحصیلی در بهترین شرایط فقط به شما در برنامه ریزی درسی کمک می کنند، کتاب دوربین مداربسته باعث افزایش سرعت مطالعاتی شما هم میشود. درصورتی که به راهنمایی ها و دستورالعمل های این کتاب عمل کنید، خودتان شاهد پیشرفت سرعت مطالعه تان خواهید بود. افزایش سرعت مطالعه شما به مرور در برنامه ریزی های درسی تان تاثیر گذار هست و باعث میشود در زمان کمتر، حجم بیشتری از دروس را مطالعه کنید.

مطالعه باید به صورت مستمر باشد و در کنار افزایش ساعت مطالعه، مهارت های درس خواندن و روش مطالعاتی درست را بیاموزید تا بتوانید از مطالعه ای که دارید بهره وری بیشتری داشته باشید.

اگر در روزها و هفته های گذشته مطالعه نداشته اید یا هفته ای زیر 20 ساعت مطالعه داشته اید، برای هفته آینده توقع مطالعه 50 ساعتی نداشته باشید

از هر فرصتی برای یادگیری و مطالعه استفاده کنید، به طور حدودی یک دانش آموز موفق در رشته تجربی در سال دوازدهم حداقل 2000 ساعت مطالعه دارد. با شروع تابستان مطالعه مباحث پایه و دوازدهم را شروع میکند، در طول سال تحصیلی مطالعه مباحث تدریس شده و تست زدن از منابع کتاب های کمک درسی را ادامه میدهد، شرکت در آزمون های آزمایشی و مرور و جمعبندی مباحث را انجام میدهد.

داشتن برنامه درسی، انتخاب درست منابع درسی بسیار در مطالعه شما تاثیرگذار هستند.

اینکه شما فقط مشغول مطالعه باشید کافی نیست، مطالعه هدفمند و درست به شما کمک میکند تا به نتیجه بهتری برسید.

 برخی از دانش آموزان به دلیل نداشتن اطلاعات کافی درمورد انتخاب منابع درسی و یا بلد نبودن مهارت های درس خواندن، تسلط در مباحث درسی ندارند و در آزمون ها به مشکل میخورند. برای اینکه بتوانید نتیجه مطلوبی به دست بیاورید تمام مهارت ها را در کنار هم لازم دارید تا در مجموع بتوانید بهتر مسلط شوید. در این زمینه از مشاوران بارسا به صورت تخصصی میتوانید کمک بگیرید.

به نظر شما چه کارهایی کمک بیشتری به مطالعه شما خواهد کرد ؟

بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید راجع به کنکور ریاضی 1402 بدانید

خدمات مشاوره تحصیلی بارسا

در مجموعه ما، یعنی دپارتمان مشاوره تحصیلی کنکور و مشاوره کنکور بارسا، زیر نظر دکتر علی میرصادقی، همه چیز مطابق خصوصیات فردی و منحصربه فرد تک تک دانش آموزان پیش می رودما در جلسات مشاوره تحصیلی خصوصی نقاط قوت و ضعف شما را شناسایی می کنیم، با شما صحبت می کنیم و اهدافتان را می شناسیم. سپس با کمک علم، تخصص و تجربه غنی خود، برای شما برنامه ریزی می کنیم و تمام مسیر را پابه‌پای شما و با کفش های شما طی می کنیم تا فراز و نشیب های مسیر منحصربه فردتان را بشناسیم.

مشاوران تحصیلی دپارتمان بارسا، از دبستان تا کنکور را یک مسیر ممتد می بینند که موفقیت در کنکور سراسری، قرار است تنها یکی از نتایج آن باشدافزایش کیفیت زندگی، خودشناسی و آرامش و سلامت روانشناختی دانش آموزان، در کنار شکوفا شدن استعدادها و پیشرفت در علایق شخصی، برای ما اهمیت فراوانی داردبنابراین در خدمات مشاوره تحصیلی بارسا قرار نیست زمان و زندگی شما برای درس خواندن اشغال شود. برعکس، ما تلاش می کنیم سرعت و مهارت یادگیری و حافظه دانش آموزان را افزایش دهیم تا بتوانند در یک زمانبندی منطقی، پیوسته درس بخوانند و کمترین فشار و استرس ممکن را تجربه کنند.

سوالات متداول

برای کنکور تجربی از چه زمانی شروع کنیم ؟

مهمترین کار شما شروع کردن هست ، در هر پایه و مقطعی که هستید تلاش کنید تا مطالعه با کیفیتی داشته باشید. اشتباه اکثر دانش آموزان دیر شروع کردن است. شما از متوسطه اول تلاش کنید تا بر مهارت های یادگیری و مطالعه تان کار کنید، تمرکز تان افزایش دهید، بر دروس تسلط کامل داشته باشید تا آماده شروع متوسطه دوم باشید.

منابع درسی را چگونه انتخاب کنیم ؟

انتخاب منابع درسی با کمک مشاور تحصیلی و یا دبیر شما باید صورت بگیرد، منابع درسی متعددی وجود دارد ولی همه کتاب ها مناسب شما نیست، انتخاب کتاب های درسی باید با توجه به شرایط درسی شما و سطح درسی که دارید انتخاب شود بنابراین حتما از مشاور متخصص راهنمایی بگیرید.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.