7 تکنیک مقابله با کمال گرایی نوجوانان

کمال گرایی

آیا شما هم درگیر کمال گرایی هستید؟ این کمال گرایی کجاها شما رو از رسیدن به هدفتون بازداشته یا باعث شده کاری رو انجام ندید؟ وقتی در حال نوشتن یک متن هستید آن را بارها و بارها چک کنید مبدا یک ویرگول اضافه گذاشته باشید یا وقتی می خواهید یک پست در اینستاگرام بگذارید بارها و بارها عکس و کپشن را در حالت های مختلف امتحان کنید تا بهترین را پیدا کنید و معمولا برای انجام کارهایتان زمان زیادی صرف می کنید تا مطمئن شوید که 100 درصد کار را درست انجام داده اید. بسیاری از مواقع هم انجام کارها را عقب می اندازید چون فکر می کنید هنوز در شرایط ایده آل انجام آن کار نیستید.این نشانه ها می تواند به شما بگوید که شما درگیر کمال گرایی هستید. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با ترفند های مقابله با کمال گرای در نوجوانان آشنا شوید و درباره پیامد هاش بیشتر بدونید.

فهرست مقاله:

تاثیر کمال گرایی مثبت و کمال گرایی منفی در نوجوانان

روش های مقابله با کمال گرایی نوجوانان


مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

کمال گرایی یعنی کارها باید به روشی انجام شوند که کوچکترین نقصی در آن ها دیده نشود. فردی که کمال گرایی دارد هرگز به 95 درصد راضی نمی شود اون همیشه 100 درصد را می خواهد. از آنجا که افراد کمال گرا می خواهند همه چیز کامل باشد، طبیعی است که نمی توانند به خواسته های خودشان برسند. اعتقاد این افراد این است که یا همه چیز باید کامل باشد یا اصلا نباشد. کمال گرایی در واقع مثل یک قفل در ذهن ما عمل می کند. این قفل شامل معیارها و استانداردهای خیلی بالا و غیر واقعی ماست.  درمان این قفل باعث می شود ما در زندگی انتخاب های درستی انجام ندهیم و جلوی پیشرفت ما گرفته می شود. این مقاله درمان فرسودگی تحصیلی در دانش آموزان به شما کمک می کند برای جلوگیری از فرسودگی تحصیلی.

به این سوالات فکر کنید :

- شما در انجام کارهایتان حساسیت زیادی دارید و اغلب دیر کار را انجام می دهید ؟

- از شکست خوردن ترس زیادی دارید؟

- مدام نگرانید که در کارتان اشتباهی رخ داده باشد و کارتان 100 درصد عالی و کامل نباشد؟

-  حتما باید در یک درس نمره کامل و عالی  بگیرید یا رتبه اول را داشته باشید تا احساس خوبی داشته باشید؟

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کمال گرایی در درس خواندن می توانید مقاله ما را در این زمینه مطالعه کنید

پاسخ به سوالات بالا به شما در شناخت و تشخیص کمال گرایی کمک می کند. آیا پاسخ شما به سوالات بالا مثبت بوده است؟ آیا کسی از آشنایتان را می شناسید که این ویژگی های رفتاری را داشته باشد؟ درباره روش های مقابله با کمال گرایی چقدر می دانید؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا پاسخ تمامی سوالات شما را بدهیم.

تاثیر کمال گرایی مثبت و کمال گرایی منفی در نوجوانان

آیا کمال گرایی همواره باعث اختلال در کار ها می شود؟ آیا کمال گرایی می تواند کمکی به ما بکند؟ در اینجا با دو مفهوم کمال گرایی مثبت و منفی مواجه می شویم:

 کمال گرایی مثبت: کمال گرایی مثبت همانطور که از اسمش هم پیداست، مشکلی برای ما ایجاد نمی کند. در این نوع کمال گرایی، فرد می خواهد به ایده آل هایی دست یابد و کارهای ارزشمندی انجام دهد اما بر خلاف کمال گرایی منفی از همان ابتدای راه انتظار کامل بودن را ندارد. کمال گرایی که در آن فرد استانداردهای بالا برای خود دارد و از آن ها به عنوان انگیزه ایی برای انجام کارها استفاده می کند، مخرب نیست. زیرا می داند اگر به آنها نرسد تمام زندگی و شخصیتش زیر سوال نمی رود بلکه می تواند اهداف دیگر را برگزیند.

روش درمان کمال گرایی منفی نوجوانان:

کمال گرایی منفی همان کمال گرایی است که در این مقاله ما به آن می پردازیم. کمال گرایی منفی یعنی ما برای انجام کارهایمان معیارهای سختگیرانه و گاهی غیر واقع بینانه داشته باشیم و برای رسیدن به آنها تلاش کنیم و انتظار کامل بودن را از همان ابتدا داشته باشیم. افراد دارای این کمال گرایی همیشه در ترس از اشتباه هستند و تحمل پذیرش اشتباه را ندارند. این افراد مدام در حال ارزیابی خودشان هستند و از خودشان می پرسند که آیا به اندازه کافی خوب هستم؟ این کمال گرایی زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و به آن آسیب می رساند.

دلایل کمال گرایی نوجوانان

فشار از سوی والدینی که خود کمال گرا هستند.

داشتن خطاهای شناختی و باورهای غلط

فشار سیستم آموزشی و تاکید بر همیشه 20 بودن.

تاثیر کمال گرایی نوجوانان

فشار ناشی از عقب انداختن کارها، ترس از شکست و سرزنش گری و انتقاد مدام از خود می تواند به شدت به فرد آسیب بزند. کمال گرایی می تواند باعث افسردگی، اضطراب، محدود کردن فعالیت های تفریحی برای انجام هرچه بیشتر و بهتر کارها، نشانه های جسمی مثل سردرد و . . . و عزت نفس پایین در نوجوانان در ما بشود. همچنین خیلی از افراد کمال گرا بسیاری از ایده های خود را اجرایی نمی کنند و یا کاری را شروع نمی کنند. زیرا انتظار دارند همه چیز کامل باشد و سپس شروع کنند و این کامل بودن هیچگاه فرا نمیرسد و بدین ترتیب این افراد هم هیچگاه شروع نمی کنند.در این اینجا ضرورت مقابله با کمال گرایی نوجوانان را متوجه می شوید. در ادامه به روش های مقابله با کمال گرایی نوجوانان می پردازیم.

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات خواب در نوجوانان

روش های مقابله با کمال گرایی نوجوانان

1- به فکر همیشه بهترین بودن نباشید

یکی از شیوه های مقابله با کمال گرایی در نوجوانان فکر نکردن به همیشه بهترین بودن هست. بهتر است سعی کنیم که در کارهایمان بهتر از متوسط باشیم. دنبال این نباشیم که همیشه و در همه زمینه ها بهترین باشیم و خودمان را با دیگران مقایسه کنیم، در واقع ما نمی توانیم در همه زمینه ها بهترین باشیم. هر فردی می تواند در چند زمینه خیلی عالی باشد. اما مشکل اینجاست که افراد کمالگرا می خواهند در همه زمینه ها بهترین باشند. در واقع آنها می خواهند مثل سوپر من باشند و توانایی انجام همه کارها را داشته باشند اما نکته اینجاست که اصلا سوپرمنی وجود ندارد.

کمال گرایی

2- کار گروهی برای مقابله با کمال گرایی نوجوانان

یک ایده خوب برای مقابله با کمال گرایی نوجوانان این است که اگر ما دچار کمال گرایی هستیم، کارهایمان را به صورت گروهی انجام دهیم. زمانی که در یک گروه و با افراد دیگر کار می کنیم از سطح استاندارهای خیلی بالا، پایین می آییم. البته باید مراقب باشیم که با کمال گرایی خودمان برای سایر اعضا مشکلی ایجاد نکنیم و مانند آنها در حد استانداردهای گروه حرکت کنیم.

3- روش 10 درصد برای مقابله با کمال گرایی دانش آموزان

یکی دیگه از روش های درمان کمال گرایی نوجوانان، استفاده از روش 10 درصد است. در این روش ما فقط کافی است که 10 درصد از نفر دیگر بهتر باشیم. در بسیاری از مواقع 10 درصد بهتر بودن نتایج بسیار خوبی برای ما خواهد داشت. مثلا اگر شما در یک آزمون تنها 10 درصد بیشتر از نفر دیگر تست بزنید در واقع می توانید رتبه اول را بگیرید. 

4- کمک گرفتن از دیگران برای مقابله با کمال گرایی در نوجوانان

یکی از راهکارهای مقابله با کمال گرایی در نوجوانان کمک گرفتن از دیگران است. ما می توانیم افرادی را پیدا کنیم که در کار و زندگی شان موفق هستند اما کمال گرا نیستند. می توانیم او را الگو قرار دهیم که چگونه بدون این که شرایط ما را داشته باشد توانسته است به این موفقیت ها برسد.

خواندن این مقاله را از دست ندهید: درمان ناخن جویدن در نوجوانان

5- تعیین مهلت انجام کار برای مقابله با کمال گرایی در نوجوانان

یکی دیگر از راه حل های مقابله با کمال گرای در نوجوانان تعیین مهلت انجام کار است و سعی کنید که کارهایتان را در آن محدوده زمانی به اتمام برسانید. اگر برای خودتان محدوده زمانی نگذارید بدون تردید آن کار را تمام نخواهید کرد.

6- از خودتان بپرسید که باید در همه جا کامل باشم؟

این سوال را از خودتان بپرسید و به آن فکر کنید. واقعا لازم است که افراد در تمام شرایط کامل باشند؟ مثلا اگر تولد دوستتان است، آیا لازم است مدام درگیر این فکر باشید که اگر از هدیه ما خوشش نیاید چه؟ آیا لازم است ما در خریدن یک هدیه زمان و انرژی بیش از اندازه صرف کنیم تا احساس کنیم که بهترین هدیه را گرفته ایم؟ 

کمال گرایی

7- سعی کنید نکات مثبت را ببینید

تلاش کنید این دید که همه چیز باید کامل باشد را از خودتان دور کنید. به جای دیدن نکات منفی در دیگران و کارها، بیاید سعی کنیم که نکات مثبت آنها را ببینیم. 

یادتان باشد کمال گرایی مثبت اصلا بد نیست و داشتن معیار و استانداردهای بالا می تواند ما را به حرکت وا دارد اما حواستان باشد که این کمال گرایی به تفکر همه یا هیچ نرسد. اگر به در مان کمال گرایی توجه نکنید دچار اعتیاد رفتای می شوید. شروع کردن بهتر از شروع نکردن است، سعی کنید به این نکته توجه کنید و انجام کارها را شروع کنید و آنها را به تعویق نیندازید حتی اگر انکار نتیجه نداد، ایرادی ندارد. اگر کاری را انجام ندهیم و آن را شروع نکنیم قطعا در آینده حسرت آن را خواهیم خورد. زیرا موفقیت های بزرگ با برداشتن قدم های کوچک آغاز می شود.

کتاب سیزده

سخن پایانی:

ممنونم که تا انتهای این مقاله کنار ما بودید. در این مقاله به بررسی روش های مقابله با کمال گرایی در نوجوانان و تکنیک های مقابله با کمال گرایی در نوجوانان پرداختیم. امیدوارم خواندن این مطالب برای شما مفید بوده تا با ضرورت مقابله با کمال گرایی در نوجوانان آشنا شده باشید. شما می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات از ما بپرسید مشاورین ما به آن ها پاسخ می دهند. ما را به دوستان حود معرفی کنید.

سوالات متداول

راه های مقابله با کمال گرایی در دانش آموزان

تاثیر کمال گرایی در نوجوانان


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.