چگونه هدف گذاری کنیم؟ 10 گام فوق العاده تا هدف گذاری در زندگی

10 گام فوق العاده تا هدف گذاری چیست؟

اگر در گوگل دوره آموزش هدف گذاری را سرچ کنید، تا دلتان بخواهد انواع دوره‌های آموزش هدف گذاری پیدا خواهد شد که بهترین دوره با عادل‌‌ترین دوره هدف گذاری تفاوت‌های کمی از نظر محتوایی دارند. اما مسئله‌ای که این دوره‌های هدف گذاری را از هم متمایز می‌کند و عملا قیمت‌های آن را از 20 هزار تومان تا 2 میلیون تومان جا به جا می‌کند هنر استاد در هدایت، موثر بودن و توانمند کردن شما در هدف گذاری است.

در مقاله " چگونه هدف گذاری کنیم ؟ 10 گام فوق العاده تا هدف گذاری در زندگی " راهی را به شما خواهم گفت تا هر سال، هر ماه و حتی هر روز طبق آن هدف گذاری کنید و همان فرمان را طبق برنامه پیش ببرید. که هدف گذاری را طوری انجام دهید که تا پایان سال آن را اجرا کنید و اگر نه هدف گذاری خالی که نتیجه‌ای ندارد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا در ابتدا هدف‌های خود را تعیین کنید و بعد از آن 10 گام فوق العاده تا هدف گذاری در زندگی را بررسی می‌کنیم.

توجه: این مقاله را هم می‌توانید با هدف گذاری سالانه در نظر بگیرید و بخوانید و یا اگر به دنبال هدف گذاری در کوتاه مدت هستید به صورت ماهیانه بخوانید و اجرا کنید.

راه های هدف گزاری

تعیین هدف‌های واضح و مشخص:

هدف‌های شما باید واضح و قابل فهم باشند. استفاده از مدل SMART(هوشمند) می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد.

هدف‌های SMART شامل موارد زیر هستند:

-مشخص (Specific): هدف باید دقیق و روشن باشد.
-قابل اندازه‌گیری (Measurable): باید بتوان پیشرفت را در راستای دستیابی به هدف اندازه‌گیری کرد.
-دست‌یافتنی (Achievable): هدف باید با توجه به منابع و زمان موجود، قابل دستیابی باشد.
-مرتبط (Relevant): هدف باید با ارزش‌ها و اهداف بلندمدت شما هم‌خوانی داشته باشد.
-محدود شده در زمان (Time-bound): باید یک بازه زمانی مشخص برای دستیابی به هدف تعیین شود.
نوشتن هدف‌ها: نوشتن هدف‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا بر آنها تمرکز کنید و آنها را جدی‌تر بگیرید.
برنامه‌ریزی مرحله به مرحله: تقسیم بزرگ‌ترین هدف‌ها به وظایف کوچک‌تر و مدیریت‌پذیرتر می‌تواند روند دستیابی به آنها را ساده‌تر کند.
اولویت‌بندی: تعیین اولویت بین هدف‌های مختلف می‌تواند به شما کمک کند تا منابع خود را به شکل موثرتری مدیریت کنید.
پیگیری پیشرفت: مرتباً پیشرفت خود را ارزیابی کنید و در صورت نیاز، تنظیماتی در برنامه‌ریزی خود اعمال کنید.
انعطاف‌پذیری: آماده باشید تا در صورت بروز مشکلات یا تغییر شرایط، تغییراتی در هدف‌ها یا روش‌های خود ایجاد کنید.
جشن گرفتن موفقیت‌ها: به خود پاداش دهید و موفقیت‌های کوچک و بزرگ خود را جشن بگیرید تا انگیزه شما برای ادامه مسیر حفظ شود.

چگونه هدف گذاری کنیم؟

شاید تا به امروز در کلاس‌های مختلفی شرکت کرده باشید و کتاب‌های مختلفی را مطالعه کرده باشید اما واقعیت ماجرا این است که تا شروعی نباشد و شکی نباشد عملا در هدف گذاری توفیقی کسب نخواهید کرد. قبل از هر اقدام به پرسش‌های زیر پاسخ دهید. ( سال و ماه را خود مطابق نیازتان در نظر بگیرید. )

۱. سال گذشته خود را نوشته و آن را دقیق بررسی کنید ، چه کاری کرده‌اید که به آن افتخار می‌کنید؟ چه اقداماتی انجام داده‌اید که باعث ناراحتی و پشیمانی شما می‌شود؟

۲. در سال اخیر که گذرانده‌اید چه اتفاقات و عادات مثبتی در شما رخ داده است؟ چه عادات منفی‌ای وجود دارند که باید از آن‌ها جدا شوید؟

اینستاگرام علی میرصادقی

۳. چه کارها و اقداماتی مهم هستند که باید برای آنها زمان بگذارید؟

۴. حالا خودتان را تصور کنید که در پایان سال جدید هستید ، چه تغییراتی کرده‌اید؟ سوالات بالا را در خود جدید در سال آتی از خودتان بپرسید.

۵. حتما در ذهن خود از خود یک آدم ایده آلی را تصور کرده‌اید. حال برای تبدیل شدن به آن تغییرات معکوس باید چه اقداماتی را انجام دهید؟

۶. شما قرار است در سال جدید تغییراتی را در حرفه ، کار ، آموزش و روابط و زندگی خود ایجاد کنید. آن‌ها چه هستند؟

۷. بیایید فکر کنیم امسال ، آخرین سال زندگی باشد ، چه کارهایی برایمان در اولویت هستند تا انجام شوند؟

به این هفت سوال سعی کنید پاسخ‌های مناسبی دهید. جواب‌ها را به وضوح درک کنید ، این کار باعث می‌شود که اهداف خود را شناسایی کنید و دیگر با اهداف دیگران زندگی نکنید و اهداف خود را دنبال کنید.

10 گام فوق العاده تا هدف گذاری و برنامه ریزی اهداف:

تا الان با پرسش‌ها و پاسخ‌های بالا اهداف خود را تا حدی شناسایی کرده، مورد بررسی قرار داده‌اید و راه هدف گذاری‌تان به حدی هموار شده، ابتدا توصیه می‌شود پادکست برنامه ریزی و هدف گذاری را در همین رابطه گوش دهید و سپس به 10 گام فوق العاده تا هدف گذاری می‌پردازیم :

10 گام تا هدف گذاری و برنامه ریزی اهداف

۱. ابتدا هدف هایی که دارید را یادداشت کنید

قبل از اینکه بخواهیم بقیه‌ی مراحل را پیش ببریم، نیاز است که لیستی از کارهایی که قرار است در سال آینده انجام بدهیم را یادداشت کنیم. این کار به ادامه‌ی مسیر برنامه ریزی کمک زیادی می‌کند.

۲. جدا نکردن اهداف مرتبط و تاثیر آن بر هدف گذاری در زندگی

در لیستی که تهیه کردید امکان دارد بعضی از کارها و اهداف بهم مرتبط باشند مثلا یکی از اهدف زندگی شما این است که در سال جدید چندین کتاب بخوانید و هدف دیگرتان این است که کافه‌های جدید زیادی تنهایی و یا با دوستان‌تان بروید. در اینجا می‌توانید این دو هدف را با یکدیگر ادغام کرده در واقع شما می‌توانید زمان‌هایی که به کافه می‌روید علاوه بر اینکه از فضا و آرامش کافه لذت می‌برید کتاب‌های خودتان را ببرید و مطالعه کنید.

۳. حذف کردن اهداف بدون جذابیت و تاثیر آن بر هدف گذاری در زندگی

اگر اهدافی دارید که برای شما جذاب یا انگیزه بخش نیستند بهتر است آنها را حذف کرده و یا با اهداف هم مرتبط جذاب ادغام کنید. سعی کنید بیشتر تمرکزتان را روی اهدافی بذارید که از انجام دادن آنها لذت می‌برید و مطابق با خواسته‌های شما است. در اینجا می‌توانید از دوستان‌تان درخواست کنید که در بعضی از این اهداف با شما شریک شوند تا انگیزه انجام آن کار در شما بیشتر شود.

۴. اهداف شما باید قابلیت اندازه گیری داشته باشند !

اهدافی که شما در لیست‌تان نوشتید باید قابلیت اندازه گیری داشته باشد. به طور مثال تغییرات رفتاری مثل مهربان شدن قابلیت اندازه گیری ندارند و باید حذف شوند و به لیست ارزش‌های شما اضافه گردد. چرا که این‌ها اهداف شما نیستند بلکه از ارزش‌های شما به شمار می‌روند. چون زمانی که کاری را از لیست اهداف‌تان انجام می‌دهید بعدا باید آنها را از نظر کمی و کیفی بررسی کنید.

۵. مسئولیت اهداف تان را بر عهده بگیرید .

در وهله‌ی اول اهداف شما به خود شما مربوط است و به دیگران ارتباطی ندارد پس نه تنها به دیگران مربوط نیست بلکه نباید وابسته به آنها باشد. به طور مثال حمایت و پیگیری کردن فرزند و یا همسرتان برای انجام کارهای متفاوت جزء اهداف شما نیستند! شما باید برای ارتقاء کیفیت خودتان برنامه ریزی کنید و متعهد به انجام اهدافی که نوشتید باشید ، نه اهدافی که بستگی به افراد دیگر دارند.

کتاب سیزده علی میرصادقی
کتاب سیزده اثر علی میرصادقی
کتاب 13 به شما کمک میکنه کمتر غر بزنی ، نق زدن رو کنار بگذاری و بهونه نیاری و خودت و اهدافت رو پیدا کنی

۶. در نوشتن اهداف تان ایده آل گرا نباشید .

اهدافی که برای سال جدیدتان برنامه ریزی می‌کنید نباید به دور از واقعیت و خارج از توانایی شما باشد. به طور مثال اگر در سال جاری خانه‌ای نقلی را اجاره کرده‌اید برای سال جدید نقل مکان به خانه‌ی 200 متری را جزء اهدافتان قرار ندهید. سعی کنید قدم‌های کوچک ، آرام و محکم برداریم تا به آنها برسیم. قدم‌های بزرگ و خارج از توانایی ما باعث می‌شود انگیزه خود را از دست بدهیم و از ادامه برنامه ریزی دست نگه داریم.

۷. از لیست خود حداقل 3 هدف اصلی را انتخاب کنید !

حال زمان آن رسیده کمی صادق‌تر با خودمان باشیم و از بین اهدافی که برای خودمان لیست کردیم اهداف مهم را جدا کرده و برایشان برنامه ریزی مداوم و منظم داشته باشیم. تنها نوشتن اهداف بدون آنکه برنامه ریزی روزانه ، هفتگی و ماهیانه برایشان نداشته باشیم عملا برای ما فایده‌ای نخواهد داشت. اگر اهداف مهم شما زیاد هستند نیازی به حذف آنها نیست در اینجا می‌توانیم به میزان اهمیتی که برایمان دارند آنها را اولویت بندی کنیم.

نامگذاری سال و تاثیر آن بر هدف گذاری در زندگی

۸. سال تغییری خود را نامگذاری کنید .

سال خود را نامگذاری کنید وآن را به بقیه بگویید تا متعهد شوید به آن‌ها عمل کنید. تمامی اهداف خود را در یک کادر بگذارید و دقیق آنها را برنامه ریزی کنید و سپس برای آنها تنها یک کلمه پیدا کنید. تا سال خود را آن کلمه بنامید انتخاب اسم برای اهداف خود یک چهارچوب است که شما را داخل آن نگه می‌دارند و نمی‌توانید از آن خطوط عبور کنید جمله‌ی معروفی است که می‌گوید. استراتژی یعنی هنر " نه " گفتن به فرصت‌های مختلف در راستای تمرکز به فرصت اصلی. استراتژی خود را پبدا کنید.

۹. زمان خود را مدیریت کنید و در راستای اهداف تان قدم بردارید .

روزی یک قدم به سمت اهدافتان بردارید ! برنامه‌اش یکساله است و باید برای حرکت در آن بطور کامل برنامه ریزی کنید. برای مثال قرار است برای یکسال به 36 کافه بروید ، این یعنی فصلی 4 کافه و یعنی ماهی 3 کافه و یعنی هر ده روز یک کافه. شرایط را ایجاد کنید. در اینجا پیشنهاد می‌کنیم زمانیکه طبق برنامه ریزیتان پیش رفتید و اهدافتان را یکی پس از دیگری انجام دادید برای خودتان جایزه در نظر بگیرید این کار به شما کمک می‌کند که انگیزه و شورو هیجانی برای ادامه‌ی راه داشته باشید.

۱۰. در صورت نیاز اهداف و برنامه ریزی تان را مجددا بازبینی کنید .

اگر در مسیری که پیش رو دارید از برنامه ریزی و اهداف خود عقب ماندید دچار استرس و نگرانی نشوید در خیلی از مواقع امکان دارد این برای شما پیش بیایید که برنامه ریزی شما با واقعیت تفاوت زیادی دارد. در اینجور مواقع مجددا دفتر خود را باز کرده و برنامه ریزی جدیدی بکنید تا دوباره در مسیر درست رسیدن به اهدافتان قرار بگیرید.

۱۱.شناخت خود:

درک نقاط قوت، ضعف‌ها، علایق و ارزش‌های خود به شما کمک می‌کند تا اهدافی را تعیین کنید که واقعاً با شخصیت و زندگی شما همخوانی دارند.

۱۲.واقع‌بینی:

اهداف باید واقع‌بینانه و قابل دستیابی باشند. تعیین اهدافی که خیلی دور از دسترس یا بیش از حد آسان هستند، می‌تواند منجر به ناامیدی یا کمبود انگیزه شود.

۱۳.انگیزه و تعهد:

برای رسیدن به اهداف، باید انگیزه و تعهد کافی داشته باشید. یافتن دلایل قوی برای دستیابی به هدف و یادآوری مداوم این دلایل می‌تواند به حفظ انگیزه کمک کند.

۱۴.پشتیبانی و منابع:

داشتن حمایت از دوستان، خانواده یا همکاران می‌تواند تأثیر زیادی در موفقیت شما داشته باشد. همچنین، اطمینان از دسترسی به منابع لازم، مانند زمان، پول، و اطلاعات، ضروری است.

نتیجه گیری:

هدف گذاری در زندگی اهمیت زیادی دارد. همه ما می‌دانیم اهداف چه قدر مهم هستند و رسیدن به آنها و نه رسیدن به آنها تفاوت بین افراد موفق و ناموفق است. آدمی موفق می‌شود که اهداف مناسب ، اهدافی که طبق توان خود است و سبب شاد بودن در زندگی و ایجاد انگیزه می‌شود، را تعیین کند. پس به شما دوستان پیشنهاد می‌کنم با انجام مراحلی که در مقاله گفتیم از همین حالا اقدام کنید و سعی کنید اهداف خود را نوشته و برایشان برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت کنید و سپس متعهد به انجام آنها شوید تا بتوانید در زندگی کاری و شخصی مثل سایر افراد موفق شوید. قطعا شما که این مقاله را خواندید جزء آدم‌های موفق هستید و همیشه در نظر داشته باش که هیچ کس مانند شما نمی‌تواند به خودتان کمک کند پس برای موفقیت و پیشرفت خودتان تلاش کنید.

کتاب سیزده
پرفروش‌ترین رمان کشور (کتابراه)
ستایش شده توسط دو تن از نویسندگان بزرگ جهان
ترجمه شده به دو زبان عربی و انگلیسی
نظرات کاربران
haniye

عالي بود.
من همیشه دوست دارم راجبه چیزایی ک میخونم مثالم ببینم.چون مثال درک بیشتری میده از اون موضوع.
مطالب کاربردی و خوبی بود.
بخصوص قبل از شروع هدف گذاری ک یکسری سوالات پرسیده شده.
احسنت.🎇💙💜

14 0

Abdul Razeq Taheri

Thanks a lot of useful information thank you

1 1

Zahra

واقعا مفید و عالی بود ممنونم

2 1

مینا زارعی

چقدر جامع و مفید بود سپاس فراوان

4 2

علی رستمی

من همیشه اهدافم رو خیلی بزرگ و ایده ال مینوشتم و یکم که میگذشت ازش دست میکشیدم و نا امید میشدم
بعد از خوندن این مقاله تصمیم گرفتم برای یکبارم ک شده به درستی هدفگذاری کنم
ممنون

11 0

مدير سيستم

خواهش می‌کنم، خوشحالیم که براتون مفید بوده

8 1

نغمه

سلام
من درست زمانی تونستم به درستی برنامه ریزی کنم که لیستی از کارهایی که قرار بود در سال آینده انجام بدم رو یادداشت کردم. پیشنهاد میکنم شمام انجام بدید

7 0

مدير سيستم

بله چه کار خوبی، موفق باشید

1 2

پوینده هستم

خیلی عالی و زندگی روی ریل هدف حرکت خواهد کرد انجامش سخت. خواهد بود ولی اگر بتوان ۴۰ روز سخت کوش باشین و از ریل خارج نشیم یه عادت خواهد شد که ادامش آسان خواهد شد .
اما کاش یاد بگیریم کسانی زندگی تشکیل می دهند و صاحب فرزند می شوند برنامه ریزی رو در زندگی پیاده کنند اونوقت بچه ها درآینده با برنامه ریزی در ذاتشون خواهد بود و این یعنی موفقیت .

19 0

نیلوفر

خیلی عالی بود ممنون من که فکر میکنم با این کار خیلی بهتر بتونم زندگیم هدف تار تر از قبل بکنم

5 0

مدير سيستم

انشاالله، خوشحالیم که مفید بوده براتون

1 0

شاهین

سپاس،خوب بود و مفید. مرسی که برامون وقت گذاشتید.
ولی میتونست بهتر باشه. امیدوارم کاملترش کنید.

4 1

مجتبی

ممنون ، اما کاش مصداقی پیش میرفتید و مثال دقیق هم برای هر مورد میزدید. به ارحال ممنون

9 1

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.