اعتماد به نفس کاذب چیست؟ | راهکارهای درمان آن کدام اند؟

تعریف  اعتماد به نفس کاذب

اعتماد به نفس کاذب باور این است که شما می‌توانید کاری را بدون اثبات خود انجام دهید. این بدان معناست که شما نیازی به صرف زمان، تلاش و ریسک برای موفقیت ندارید زیرا مطمئن هستید که می‌توانید!

در این مقاله با ما همراه باشید تا با تعریف اعتماد به نفس کاذب ، ویژگی افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند و راه‌های درمان آن آشنا شوید.

اعتماد به نفس کاذب چیست؟

اعتماد به نفس کاذب اساساً به این معناست که شما بدون شواهد واقعی زیادی مبنی بر معتبر بودن عملی به آن اعتقاد داشته باشید. حتی گاهی ممکن است دیگران از آن به عنوان تکبر یاد کنند. برخی از انسان‌ها بر روی چیزهایی که در آن‌ها ضعیف هستند ارزش گذاری می‌کنند، بنابراین به اعتماد به نفس کاذبی دست پیدا می‌کنند که بسیار ناخوشایند است. این مهم است که متوجه شوید چه زمانی اعتماد به نفس کاذب به شما دست می‌دهد و آن را با اعتماد به نفس واقعی جایگزین کنید.
اعتماد به نفس کاذب می‌تواند منجر به آزار دوستان و همکاران شما شود. وقتی بدون اثبات باوری به خودمان ایمان داشته باشیم، این امر ممکن است منجر به تصمیم گیری نادرست و اشتباه شود. در نهایت ممکن است در مورد شغل، روابطمان یا سایر زمینه‌های زندگیمان تصمیمات ضعیفی بگیریم.
شما می‌توانید گام‌هایی را بردارید و اعتماد به نفس واقعی را جایگزین اعتماد کاذب کنید.

اعتماد به نفس کاذب

ویژگی افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند:

گاهی ممکن است افرادی که دچار اعتماد به نفس کاذب هستند متوجه وجود این امر در خودشان نشوند و آن را با اعتماد به نفس واقعی اشتباه بگیرند. افرادی که دارای اعتماد به نفس کاذب هستند به راحتی میتوانند در جلد افراد با اعتماد به نفس واقعی ظاهر شوند و از دور فردی توانمند به نظر برسند اما بعد از مدتی همه چیز تغییر میکند. ما ممکن است صدها یا هزاران ساعت را صرف این موضوع کرده باشیم که خود را فردی با اعتماد به نفس واقعی نشان دهیم، اما هرگز واقعاً خودمان را ثابت نکرده باشیم.

اعتماد به نفس واقعی این است که بدانید برای انجام کاری حداکثر زمان و تلاش خود را صرف خواهید کرد. اعتماد به نفس کاذب غرور شما را به خطر می‌اندازد و شما را وادار می‌کند خودتان را در اموری ثابت کنید که در آن‌ها تخصصی ندارید. اگر بتوانید مهارت‌های لازم را کسب کنید و با اطمینان خود را ثابت کنید، در این صورت اعتماد به نفس واقعی ایجاد می‌کنید.
اگر دائماً لاف می‌زنید و از شخصیت سالم خودتان حمایتی نمی‌کنید، در دراز مدت این می‌تواند اعتماد به نفس شما را از بین ببرد.
اعتماد به نفس کاذب افراد را به صورتی نشان می‌دهد که گویی فرد مغروری هستند و آن‌ها را به دلیل اینکه اعمال‌شان با آنچه می‌گویند مطابقتی ندارد فرد دروغ گویی نشان می‌دهد.
به همین دلیل است که اعتماد به نفس کاذب چیز مخربی برای اعتماد به نفس شما است، اعتماد بر اساس واقعیت است و بنابراین اعتماد به نفس کاذب همیشه بر اساس یک دروغ پایدار است.

5 راهکار بینظیر درمان اعتماد به نفس کاذب :

1. از دروغ گفتن به خودتان دست بردارید.

ما به عنوان انسان دوست داریم فکر کنیم که بهتر از آنچه كه هستیم مي‌باشيم. ما معتقدیم که استعداد، مهارت و توانایی بیشتری نسبت به آنچه واقعا انجام می‌دهیم داریم.
اما وقتی به خودمان دروغ می‌گوییم، در کوتاه‌مدت احساس بهتری به ما می‌دهد، اما در بلندمدت نتیجه خوبی نخواهد داشت. در نتیجه دروغ گویی به خودتان مغز شما تلاش می‌کند تا احساس بهتری داشته باشید و گاهی اوقات این دروغ‌ها شما را از یافتن واقعیت باز می‌دارند.
داشتن صداقت با خودتان به اندازه صداقت شما با دیگران مهم است. شما باید بدانید که چه کسی هستید و چه توانایی‌هایی دارید. این در مورد لاف زدن یا خودنمایی نیست، بلکه درباره صادق بودن با خود و اطرافیان‌تان است.

درمان اعتماد به نفس کاذب

2. توقعات خود را کاهش دهید.

یکی از بزرگترین دروغ‌هایی که در مورد خودمان باور داریم این است که چقدر از خودمان انتظار داریم. ما فکر می‌کنیم که می‌توانیم خیلی بیشتر از آنچه واقعاً از خود انتظار داریم، کاری را به انجام برسانیم.
وقتی توقعات زیادی از خود دارید، به راحتی می‌توانید خودتان را برای شکست آماده کنید. این امر به ویژه زمانی صادق است که برای اثبات اینکه انتظارات بالای شما معتبر و قابل دستیابی هستند، وقت نمی‌گذارید.
روی کاری که می‌خواهید انجام دهید تمرکز کنید و سپس با انجام اقداماتی برای اثبات صحت آن قدم بردارید. این به اعتماد به نفس شما پایه‌ای محکم می‌دهد که می‌توانید شخصیت‌تان را بر روی آن بنا کنید.

3. مطمئن شوید که اعتماد به نفس لازم را به دست آورده‌اید.

اگر اعتماد به نفسی را که در حال حاضر دارید در نتیجه کارهای مفیدی که کرده‌اید به دست آورده‌اید، بسیار ارزشمند است. وقتی اعتماد به نفس خود را با سعی و تلاش به دست آورده‌اید، فقط به آن فکر نکرده‌اید، برای آن کار کرده‌اید و خودتان را ثابت کرده‌اید. شما نه تنها نیاز دارید که باور خود را با انجام عمل ثابت کنید، بلکه باید ثابت کنید که باورهای دیگران نیز در مورد خودتان معتبر هستند.
بدون به دست آوردن اعتماد به نفس، احتمال زیادی وجود دارد که اعتماد به نفس کاذب شما به سرعت تبدیل به تکبر و یا خودشیفتگی شود.

اعتماد به نفس

4.  با دیگران و دنیا صادق باشید.

به جای اینکه یک لاف زنی باشید که با مردم به تندی رفتار می‌کند با دیگران صادق باشید این کلمه به معنای داشتن رفتاری واقعی و اصیل با دیگران است. این به معنای واقعی بودن و عدم تظاهر به چیزی است که نیستید.
شجاع باشید و با خودتان و همچنین با دیگران در زندگی خود صادقانه صحبت کنید. اگر با این کار مشکل دارید، شرم آور نیست که زمان بیشتری را صرف ریسک کردن کنید.
با بقیه نیز رفتار واقعی داشته باشید. گاهی اوقات از دیگران انتظار داریم که مانند ما صادق باشند. اگرچه این روش کار نمی‌کند، دیگران آنطور که شما فکر می‌کنید فکر نمی‌کنند و داشتن این نگرش نسبت به اطرافیان  ایجاد یک پیوند اعتماد با آن‌ها را دشوار می کند.

5. بدانید که اعتماد به نفس اکتسابی است و برای آن اقدام کنید.

بدون یادگیری این که اعتماد به نفس به دست می‌آید، هرگز نمی‌توانید آن را واقعی‌تر کنید. بدون اقدام، اعتماد به نفس شما هرگز واقعی یا محکم نخواهد شد.
بنابراین برای اینکه اعتماد به نفس شما به واقعیت وجودی شما تبدیل شود، باید یاد بگیرید که چگونه اعتماد به نفس به دست می‌آید و سپس شروع به اقدام کنید. هرچه بیشتر به آنچه در زندگی خود می‌خواهید عمل کنید، نتایج بهتری خواهید داشت و نسبت به کاری که در زندگی انجام می‌دهید اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

دوره ۸۰ ساعته شکوفایی
دوره هشتاد ساعته غیرحضوری در ۸ ترم | شکوفایی
این دوره مبتنی بر روانشناسی مثبت‌نگر و بر اساس آموزه‌های رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا و پدر روانشناسی مثبت‌نگر (دکتر مارتین سلیگمن) می‌باشد و اکثر درس‌های آن توسط پژوهش‌های فرا تحلیل و دانشگاهی به اثبات رسیده است.
  • نویسنده : اکرم افروخته | مترجم زبان انگلیسی
    • امتیاز :
    • 1
    • 0
  • تعداد مشاهده : 2898 بار
  • مشاهده نظرات کاربران
  • تاریخ انتشار : 1400/12/20
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.