کارآفرین کیست؟ | چگونه فرد کارآفرینی باشیم؟

کارآفرین کیست ؟ چگونه فرد کارآفرینی موفق باشیم ؟

در دنیای متمدن امروز پیشرفت اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به گونه‌ای که تمام جنبه‌های زندگی فردی و اجتماعی افراد یک جامعه را تحت تاثیر قرار داده است. روز به روز به تعداد افرادی که می‌خواهند برای خود کسب و کاری راه اندازی کنند و با ایده‌های خود به سودآوری برسند اضافه می‌شود و تعداد کمتری از افراد جامعه می‌خواهند به زندگی کارمندی قناعت کنند. اینجاست که بحث کارآفرینی مطرح می‌شود. کارآفرین بودن که زمانی برای خیلی از مردم روزی رویایی بیش نبود اکنون به هدفی قابل دسترس تبدیل شده است. زیرا با پیشرفت علم و تکنولوژی و همچنین وجود بستری هم‌چون اینترنت دیگر محدودیتی برای کارآفرینی وجود ندارد و هر کسی متناسب با میزان توانایی‌های خود قادر است کسب و کار مورد علاقه خود را راه اندازی کرده و تبدیل به یک کارآفرین موفق شود.

کارآفرینی چیست؟ کارآفرین کیست؟ آیا شما ایده های نو برای کارآفرینی دارید؟ آیا کارآفرینان موفق ایران را می‌شناسید؟ انواع کارآفرینی را می‌دانید؟ در این مقاله به همه این سوالات پاسخ خواهیم داد و قصد داریم به شما بیاموزیم که چگونه می‌توانید یک کارآفرین موفق شوید و رویای کارآفرینی را تبدیل به واقعیت کنید.

کارآفرینی چیست؟

کارآفرینی به معنای خلق و ایجاد یک فرصت شغلی جدید است. به گونه‌ای که اگر با برنامه‌ریزی درست پیش برود در نهایت به سودآوری خواهد رسید. اما نکته مهم اینجا است که برای کارآفرینی فقط خلق یک ایده کافی نیست و طبیعتا ریسک‌هایی را به دنبال خواهد داشت که برای فرد کارآفرین چالش‌هایی را به وجود خواهد آورد.

کارآفرین کیست؟ خلق ایده همراه با برنامه و ریسک پذیری

کارآفرین کیست؟

کارآفرین فردی است که یک ایده نو برای ایجاد یک کار می‌آفریند و با برنامه و توانایی ریسک پذیری خود که یکی از ارکان مهم کارآفرینی است این ایده را تبدیل به یک کسب و کار می‌کند و چه بسا از یک کار کوچک تا یک مجموعه زنجیره‌ای پیش می‌رود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره غیرحضوری روانشناسی فروش کلیک کنید

انواع کارآفرینی

تاکنون به شما گفتیم کارآفرینی چیست؟ و کارآفرین کیست؟ حال کارآفرینی را می‌توان براساس نوع ایده‌ها ومیزان ریسک داشتن آنها به چند دسته تقسیم کرد:

1-کارآفرینی احتیاط گرا

این نوع کارآفرینی به این معنا است که در کسب و کار میزان ریسک پذیری پایین است و کارآفرین تلاش می‌کند همواره جانب احتیاط را در نظر داشته باشد و از چالش‌های پرخطر بپرهیزد. معمولا کارآفرینانی که به روش‌های سنتی کار خود را اداره می‌کنند این روش کارآفرینی را در پیش می‌گیرند. در این روش به اندازه‌ای که میزان ریسک کمتر است میزان سوددهی هم پایین‌تر است زیرا کارآفرینی احتیاط گرا مانع حرکت‌ها‌ی اقتصادی جهشی می‌شود و روند رشد کسب و کار آهسته است.

2-کارآفرینی تقلیدی

این نوع کارآفرینی به کسب و کارهایی می‌پردازد که به نوعی بخشی از ایده یا روش‌های کار خود را از کارآفرینان برتر کشور خود یا دیگر کشورها‌ی پیشرفته گرفته‌اند. این موضوع می‌تواند چند علت داشته باشد:

  1. کارآفرینی خلاقیت و ذهن باز می‌طلبد که همه انسان‌ها به یک اندازه این توانایی را ندارند و برخی افراد ترجیح می‌دهند بخشی از ایده‌های ثابت شده کارآفرینان دیگر را مورد استفاده قرار دهند تا میزان ریسک کسب و کار خود را کاهش دهند.

  2. خلق یک ایده کاملا جدید نیازمند اعتماد به نفس بالایی است و وقتی فردی این میزان اعتماد به نفس لازم را نداشته باشد ترجیح می‌دهد در راهی که کارآفرینان دیگر ساخته‌ اند قدم بردارد و با تقلید از ایده‌ها و روش‌ها‌ی آنان کسب و کار امنی برای خود بسازد.

  3. کارآفرینی و ایجاد یک فرصت شغلی جدید نیازمند زمان کافی است و خیلی از کسانی که می‌خواهند یک کسب و کار جدید را راه اندازی کنند زمان کافی ندارند تا بتوانند یک ایده کاملا نو را در ذهن خود پرورش داده و آن را جامه عمل بپوشانند. به همین خاطر با تقلید از ایده‌های کارآفرینان موفق حداکثر استفاده از زمان را می‌برند.

کار آفرین خلاق کیست ؟

3-کارآفرینی خلاق

این نوع کارآفرینی به معنای خلق یک ایده کاملا جدید و بکر است به گونه‌ای که مشابه آن درهیچ کسب و کار دیگری وجود نداشته باشد. طبیعتا کارآفرینی خلاق حاوی میزان قابل توجهی ریسک است زیرا ایده‌های نو همواره چالش برانگیز هستند و این جاست که مهارت و توانایی، یک کارآفرین موفق را از یک کارآفرین بی‌تجربه متمایز می‌کند زیرا یک کارآفرین کارکشته می‌تواند میزان عملی بودن ایده‌های جدید را تشخیص دهد و بفهمد چه میزان ریسک در این کسب و کار جدید منطقی و قابل پذیرش است و به همین خاطر است که کارآفرینی خلاق سهم بسزایی در پیشرفت جهشی جوامع دارد زیرا ایده‌های نو همواره از جذابیت بیشتری برخوردارند.

کارگاه رهبری

4-کارآفرینی کسب و کار کوچک

این نوع از کارآفرینی به کسب و کارهایی اطلاق می‌شود که درمیزان پیشرفت‌شان محدودیت وجود دارد. به این معنی که در سطح خاصی باقی می‌مانند و تبدیل به یک مجموعه عظیم نمی‌شوند. که این مسئله به چند عامل بستگی دارد:
1. میزان بلند پروازی کارآفرین
برخی کارآفرینان تنها قصدشان ایجاد کاری است که به میزان متوسطی سودآوری داشته باشد و بتوانند برای اقشار محدودی از جامعه فرصت شغلی ایجاد کنند. در نتیجه هدف‌شان تنها به همین سطح از نوآوری محدود می‌شود و زمانی که به این هدف رسیدند دیگر مایل به گسترش کسب و کار خود نیستند و تمایل دارند با نگه‌داشتن کسب و کار کوچک خود ازچالش‌های احتمالی جلوگیری کنند.

2. شرایط اقتصادی جامعه و تاثیر آن بر کارآفرین
در کشورهایی که از نظر اقتصادی ضعیف هستند و مسائلی همچون فقر و بیماری بیداد می‌کنند کارآفرین تلاش می‌کند برای جلوگیری از شکست در کسب و کار خود آن را در یک سطح خاص حفظ کند تا میزان ضرر و زیان به حداقل برسد.
3. میزان علم، تجربه و مهارت کارآفرین
به میزانی که یک کارآفرین علم بیشتری نسبت به کسب و کار خود داشته باشد بهتر می‌تواند برای چالش‌های احتمالی راه‌حل مفیدتری بیابد و هر چقدر که تجربه بیشتری داشته باشد در مواجهه با مسائل پیش آمده منطقی‌تر برخورد می‌کند. کارآفرینانی که تجربه و مهارت کمتری دارند ترجیح می‌دهند کسب و کار خود را در سطح کوچک حفظ کنند تا با چالش‌ها‌ی کمتری روبرو شوند و مسائل پیش آمده را بهتر مدیریت کنند.

اینستاگرام علی میرصادقی

5-کارآفرینی گسترش پذیر

در این نوع کارآفرینی هدف فقط ایجاد یک کسب و کار کوچک نیست بلکه ایده قرار است به شکوفایی برسد و تبدیل به یک مجموعه عظیم شود. کارآفرین می‌داند که می‌خواهد کسب و کاری راه‌اندازی کند که بخش بزرگی از جامعه را پوشش دهد به همین دلیل ایده‌ای خلق می‌کند که قابل گسترش باشد و بتواند به سطوح مختلفی تقسیم شود تا در آینده فرصت‌های شغلی بسیار زیاد برای اقشار مختلف جامعه فراهم کند. این نوع کارآفرینی خلاقیت، اعتماد به نفس و هوش سرشار می‌طلبد و علاوه بر این‌ها کارآفرین باید از مهارت‌های لازم برخوردار باشد تا بتواند به هدف‌های خود که ایجاد یک مجموعه بزرگ است دست یابد. درکشورهای پیشرفته کارآفرینی گسترش پذیر رواج بیشتری دارد زیرا بستر مناسب‌تری برای رویارویی با چالش‌هایی که این نوع کارآفرینی ما را با آن روبرو می‌کند دراختیار کارآفرین قرار می‌دهد.

چگونه ایده های نو برای کارآفرینی بدهیم ؟

ایده‌های نو برای کارآفرینی

مهم‌ترین مسئله در کارآفرینی جدید بودن ایده‌ای است که قرار است تبدیل به کسب و کار شود. هرکس می‌تواند متناسب با میزان خلاقیت و توانایی خود یک ایده جدید برای کسب و کاری نو پا در ذهن خود پرورش دهد و سپس آن را به حقیقت تبدیل کند. در این جا ما به چند ایده کلی اشاره می‌کنیم تا شما بتوانید با استفاده از آن‌ها یک ایده نو در ذهن‌تان بسازید:
1. حیطه هنری
در این حیطه ایده‌های بسیار نویی را می‌توان برای یک کسب و کار جدید پرورش داد. به عنوان مثال اگر در نقاشی مهارت دارید می‌توانید با خلق آثاری متفاوت دوست داران هنر را به خود جذب کنید و محصولات‌تان را در قالب یک سایت یا به صورت حضوری بفروشید و همین ایده را کم کم تبدیل به یک کسب و کار جدید کنید.
2. حیطه ادبی
اگر علاقه به نویسندگی دارید و به مهارت لازم برای نوشتن دارا هستید، می‌توانید با ایده‌های نو کتاب بنویسید و حتی به صورت الکترونیکی آن را به فروش برسانید. این کار هم موجب بالا رفتن سطح فرهنگی مردم جامعه شده و هم موجب می‌شود اسم شما در سطح مردم شناخته شود. که خود این مسئله می‌تواند باعث پیشرفت کسب و کار شما شود.

3. حیطه فناوری اطلاعات
اگر در زمینه فناوری اطلاعات دانش و تجربه کافی داشته باشید به راحتی می‌توانید ایده‌های بسیار نو در این زمینه بیابید و آن را به عنوان یک کسب و کار نوپا پرورش دهید. از طراحی سایت‌های مختلف گرفته تا ساخت کارت ویزیت الکترونیکی و طراحی اپلیکیشن‌ها. به خاطر گستردگی این حیطه همیشه امکان ایجاد کسب و کارهای جدید وجود دارد.
4. حیطه صنایع غذایی
شما متناسب با علم و مهارتی که در این زمینه دارید می‌توانید یک کارآفرین شوید. کسب و کار شما می‌تواند با نوع جدیدی از بسته‌بندی مواد غذایی شروع شود و در سطوح مختلف گسترش یابد.
5. حیطه آموزشی
این روزها بیشتر مردم به دنبال یادگیری و بالا بردن میزان دانش خود هستند و شما می‌توانید از این نیازی که ایجاد شده در جهت خلق یک ایده نوین استفاده کنید. این ایده می‌تواند از خلق یک روش آموزشی جدید تا ایجاد یک محصول آموزشی باشد.

محمد علی فضلی یکی از کارآفرینان موفق ایران

کارآفرینان موفق ایران

ما در کشور عزیزمان کارآفرینان موفق زیادی داریم که هرکدام می‌توانند به نوبه خود الگوی ایجاد یک کسب و کار موفق قرار بگیرند. در این جا به طورخلاصه به چند نفر از کارآفرینان موفق ایران می‌پردازیم:
1. موسس شرکت گلرنگ
محمد کریم فضلی بنیانگذار گروه صنعتی گلرنگ، متولد 1311 درشهر تویسرکان است. ایشان به این علت که پدرشان در صنعت صابون سازی اشتغال داشتند با صنعت مواد شوینده آشنایی داشتند و به همین خاطر به صنعت شوینده گرایش پیدا می‌کنند و پس از تحقیق‌ها‌ی لازم و کسب دانش و مهارت مورد نیاز با ایجاد یک کارگاه کوچک شروع به تولید مایع ظرف شویی می‌کنند و کم کم محصولات دیگر به آن اضافه می‌شود و کسب و کارشان گسترده‌تر می‌شود. این کارآفرین برتر در زمانی که تعدیل نیرو امری اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسید برای تامین انرژی مورد نیاز شرکت و تداوم اشتغال دست به صادرات محصولات خود زد و توانست چرخه اقتصاد کشور را نیرو ببخشد. گروه صنعتی گلرنگ یکی از مهم‌ترین هولدینگ‌های تولیدی کشور است که محصولات متنوعی را با کیفیت مناسب تولید می‌کند.
2. موسس صنایع غذایی بهروز
بهروز فروتن در سال 1324 در تهران متولد شد. ایشان از همان کودکی با مفهوم کار جوهر انسان است آشنا شد به طوری که به تشویق پدرش خیلی زود وارد بازار کار شد تا بتواند مهارت‌های لازم را سریع‌تر یاد بگیرد. همزمان هم کار می‌کرد و هم به صورت شبانه به دانشگاه تهران می‌رفت تا توانست در رشته مدیریت در مقطع لیسانس فارغ التحصیل شود. او در ابتدا در خانه محصولات غذایی تولید می‌کرد اما شرکت‌ها محصولات او را نمی‌خریدند. سپس با تلاش و پشتکار و با سرمایه‌ای که از طریق فروش خانه‌اش فراهم کرد توانست صنایع غذایی بهروز را راه اندازی کند و آن را به سطح امروز برساند. صنایع غذایی بهروز درحال حاضر حدود 1000 پرسنل دارد که در شش نقطه از کشور تحت لیسانس صنایع غذایی بهروز کار می‌کنند.

3. موسس شرکت کاچیران:
سید محمد هاشمی درسال 1326 در اراک متولد شد. ایشان از همان دوران کودکی ذهن خلاقی داشت و بیشتر از سنش مسائل را می‌فهمید و از طرفی همیشه دوست داشت بدون کمک دیگران کارهایش را به سرانجام برساند در نتیجه این روحیه باعث شد از زمان دانشجویی وارد بازار کار شود و مهارت‌هایی همچون بازاریابی به دست آورد. پس از اتمام تحصیلات خود در رشته اقتصاد خیلی زود مستقل شد و همچنین مدتی را در کشور انگلستان گذراند و پس از بازگشت به کشورش به توصیه یکی از آشنایانش وارد کار در صنعت چرخ خیاطی شد. به این صورت که اول با واردات کار را شروع کرد و کم کم با نیازسنجی جامعه و به دست آوردن علم کافی شرکت تولید چرخ خیاطی را در ایران راه اندازی کرد. شرکت کاچیران با هدف تولید محصولات با کیفیت و قیمت مناسب شروع به کار کرد و با تلاش و پشتکار همه عوامل دست اندرکار توانست محصولاتی تولید کند که از کیفیت خوبی برخوردار باشند و در عین حال نسبت به مشابه خارجی خود قیمت کمتری داشته باشد.

نگاهی پایانی به کارآفرینی

کارآفرینی یک هدف یا یک مقصد نیست بلکه مسیری به سوی پیشرفت و کمال است که هم سختی‌های خاص خود را دارد و هم شیرینی موفقیت. اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که می‌خواهید یک پله بالاتر قدم بردارید و به چرخه اقتصاد کشور کمک کنید می‌توانید با خلق یک ایده نو کارآفرین موفقی شوید به شرطی که همت کنید و سختی‌های این راه را به جان بخرید تا در نهایت به طعم شیرین موفقیت دست یابید.

کارگاه روانشناسی فروش

کارگاه روانشناسی فروش

کتاب۱۳
پرفروش‌ترین رمان کشور (کتابراه)
ستایش شده توسط دو تن از نویسندگان بزرگ جهان
ترجمه شده به دو زبان عربی و انگلیسی
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

instagram
telegram
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.