رشته اعضای مصنوعی رشته ایست که گاهی با نام های "ارتوپدی فنی" و "ارتز و پروتز" نیز شناخته می شود. که در زمینه طراحی و ساخت انواع وسائل کمکی و اندام های مصنوعی (اٌرتزو پروتز) برای افراد معلول و نیازمند، فعالیت دارد.
تعریف اعضای مصنوعی
رشته ی اعضای مصنوعی یکی از شاخه های رشته های توانبخشیه که وظیفه اش ساخت اعضای مصنوعی و وسایل کمکیه. اعضای مصنوعی ساخته شده ۷۰%از فعالیت اندام های سالم را انجام میدهد .

کار کارشناس اعضای مصنوعی چیست؟
الف) اصلاح ناهنجاری ها
ب) حمایت از اعضای ضعیف و ناتوان بدن
ج) ساخت اندام مصنوعی برای عضو از دست رفته
در واقع کارشناس های رشته اعضای مصنوعی باید با علوم پایه ی مهندسی، پزشکی، آناتومی و فیزیولوژی بدن آشنا باشند. و بعد از اون نحوه ی ساخت اعضای مصنوعی (ارتز و پروتز) رو باید بلد باشد.
مقاطع تحصیلی رشته اعضای مصنوعی
امکان ادامه تحصیل در رشته ی اعضای مصنوعی تا کارشناسی ارشد وجود دارد.
در مقطع کارشناسی گرایش خاصی نداره اما در مقطع کارشناسی ارشد دارای دو گرایش اُرتز و پروتزه. فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته ی اعضای مصنوعی می توانند در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های زیر ادامه تحصیل دهند :
- مهندسی پزشکی(زیست مواد و بیوالکتریک)
- نانوتکنولوژی پزشکی
- فیزیک پزشکی
- رشته ی مدیریت توانبخشی
- اعضای مصنوعی و وسایل کمکی
- زیست فناوری پزشکی
بیشتر بخوانید: رشته کاردرمانی
فرصت های شغلی در رشته اعضای مصنوعی
کسایی که فارغ التحصیل رشته اعضای مصنوعی هستند می توانند در سازمان بهزیستی، سازمان هلال احمر، بنیاد جانبازان، فعالیت در آموزش و تدریس دانشجویان و همچنین مراکز پژوهشی-تحقیقاتی کار کنند .
حیطه ی اصلی فعالیت در این رشته مربوط به بخش های خصوصی است . فارغ التحصیلان می توانند پس از دایر کردن مراکز خصوصی به افرادی معلول و افرادی که مشکلات ارتوپدی دارند خدمت کنند.

کدام دانشگاه ها رشته اعضای مصنوعی دارند؟
دانشگاه های علوم پزشکی
شیراز
ایران
بهزیستی و توانبخشی تهران(رشته های گروه پزشکی)
اصفهان
اصفهان - پردیس خودگردان
همدان
همدان - پردیس خودگردان

واحد های درسی رشته اعضای مصنوعی
تعداد کل واحدها : 128 واحد
دروس عمومی : 20 واحد
دروس پایه فنی مهندسی : 9 واحد
دروس پایه پزشکی و توانبخشی : 27 واحد
دروس تخصصی : 48 واحد
دروس کارآموزی در عرصه : 24 واحد
نظر دانشجوی رشته اعضای مصنوعی
مینا میثم دانشجوی دانشگاه تهران
در واقع دروس این رشته مجموعهای از علوم مهندسی و علوم پزشکی است. متخصص اعضای مصنوعی در سه زمینه حمایت از اعضای ضعیف و ناتوان بدن، ساخت اندام مصنوعی برای عضو از دست رفته و اصلاح ناهنجاریها فعالیت میکند
اگر دانشجویی اهل تحقیق و مطالعه باشد در این رشته زمینه نوآوری نیز بسیار زیاد است بخصوص در زمینه پروتزهای زیبایی یعنی ساخت چشم و گوش و بینی مصنوعی که نیروی کار متخصص در ایران بسیار کم است .

توانایی های لازم برای رشته اعضای مصنوعی
رشته ی اعضای مصنوعی با معلولین سرو کار دارد پس بدیهی است که باید توانایی برقراری ارتباط کلامی و همدردی با آن ها را داشته باشد . آمادگی روحی روانی مناسب لازمه ی موفقیت در این رشته است چون فارغ التحصیلان این رشته با دردمند ترین افراد جامعه سروکار دارند و باید روح امید و زندگی را در اون ها زنده نگه دارند .
علاوه بر این شرط دیگر انتخاب این رشته، توانایی بدنی و مهارت دستی مناسبه زیرا این دانشجویان مثل مجسمه ساز ها به ساخت و پرداخت اعضای مصنوعی می پردازند و با فلز کاری، گچ کاری و قالب های سنگین سر و کار دارند.
کارنامه قبولی رشته اعضای مصنوعی
کارنامه قبولی رشته اعضای مصنوعی دانشجوی دانشگاه ایران

کارنامه قبولی رشته اعضای مصنوعی دانشجوی دانشگاه همدان

برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید.
یا عدد 66 را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.