چگونه برای امتحانات نهایی درس بخوانیم؟

چطور برای امتحانات نهایی درس بخوانیم؟

راز موفقیت در امتحانات نهایی این است که تمامی جوانب را بسنجید و تا جایی که می‌توانید فعالیت قابل پیش بینی خود را تمرین کنید، در این صورت می‌توانید از عهده امتحانات خود برآیید و آن‌ها را پشت سربگذارید. می‌بایست برای موفقیت خود برنامه ریزی کنید به عبارت دیگر برای دروس خود زمانبندی در نظر بگیرید که متناسب با شرایط خودتان است. روش درس خواندن برای امتحان نهایی به دلیل خصوصیات بارز آن و تفاوتی که با امتحانات معمول دوران تحصیلی دارند همواره یکی از دغدغه های دانش آموزان به شمار می آیند. به همین دلیل، پیدا کردن راز موفقیت در امتحانات نهایی، می تواند دستاورد بزرگی محسوب شود.

دراین مقاله از سایت بارسا قصد داریم راجع به چگونگی درس خواندن برای امتحانات نهایی صحبت کنیم .

فهرست مقاله:

برنامه ریزی درست

کتاب درسی

نمونه سوال

روزوشب امتحان نهایی چه کارکنیم؟

برنامه ریزی درست

سعی کنید برای مطالعه خود برنامه ریزی داشته باشید و برنامه مطالعه ای مناسب با خودتان تهیه نمایید. همه ما اهمیت برنامه ریزی مناسب را می دانیم. اینکه بدون برنامه ریزی حتی اگر ساعت ها مطالعه داشته باشید، نتیجه خوبی کسب نخواهید کرد.اما نکته مهم این است که برنامه ای متناسب با شرایط خاص خودتان دریافت نمایید. در واقع این برنامه ریزی ها نسخه ای نیست که برای همه یک جور پیچیده شود.برای داشتن این برنامه می توانید از مشاوران توانمند و متخصص کمک بگیرید.به جای اینکه از برنامه های الکی استفاده کنید و خودتان را در این راه فریب دهید، باید برنامه ای بریزید که به آن تعهد داشته باشید و مو به مو آن را اجرا کنید. از ساعات کم مطالعه در برنامه ریزی خود شروع کنید و با گذر زمان و در طول هفته های بعدی حتما به ساعات مطالعه خودتان اضافه کنید.

آمادگی برای امتحان دو گونه است: آمادگی در طول سال تحصیلی و آمادگی شب قبل از امتحان. بسیاری از دانش آموزان در اوایل سال تحصیلی تصمیم می گیرند که با جدیت درس بخوانند و به شب امتحان موکول نکنند. اما در عمل چیز دیگری اتفاق می افتد. برنامه ریزی درست و هدفمند یکی ازروش  های درس خواندن برای امتحان نهایی است. علاوه بر برنامه ریزی، انگیزه و پشتکار نیز به تقویت نیاز دارد. عوامل سستی در درس خواندن را شناسایی کنید و اگر راهکار رفع آن ها را بلد نبودید، می توانید از مشاوران متخصص کمک بگیرید. دانش‌آموزان معمولاً در ايام امتحانات دچار کمبود وقت مي‌شوند و به دليل استرس زياد، نمي‌توانند همه فصل‌هاي کتاب درسي را به دقت بخوانند؛ بنابراين، طبقه‌بندي مطالب کتاب قبل از مطالعۀ يک مبحث، مي‌تواند کمک شاياني به شما براي پاسخگويي به سؤالات بکند. براي انجام اين کار، مي‌توانيد قبل از شروع درس، از خود بپرسيد که کدام مبحث را خوب بلد هستيد، کدام مبحث بسيار مهم است، کدام مبحث نياز به توجه بيشتري دارد و کدام مبحث اولويت اول را براي مطالعه دارد.

بیشتر بخوانید: چگونه مشاور کنکور انتخاب کنیم ؟

کتاب درسی

برای موفقیت در امتحانات و امتحانات نهایی در مرحله اول باید خود کتاب درسی را خوب یاد بگیرید. یعنی قبل از اینکه سراغ حل تمرین و مسئله بروید و قبل از اینکه از کتابهای کمک درسی استفاده کنید، باید متن کتاب درسی را خوب بفهمید و متوجه شوید.

طراحان، سوالات امتحانات نهایی آزمون را هم سطح با بار علمی تمامی داوطلبان سراسر کشور طراحی می کنند. این سوالات درجه سختی خاص خود را دارند و هرگز خارج از سطح کتاب طراحی نمی شوند. بنابراین شما نباید وقت و هدف خود را صرف خواندن مطالبی خارج از کتاب درسی کنید و روی مطالبی وقت بگذارید که از نظر طراحان سوالات امتحانات نهایی هیچ ارزش و اعتباری برای طرح شدن ندارند. شما باید با تمرکز زیاد کلمه به کلمه کتاب درسی را بخوانید و روی آن تسلط پیدا کنید. هنگامی که مطالب را به خوبی یاد بگیرید، با دیدن یک کلمه از درس تمام مطالبی که خوانده اید در ذهن شما تکرار می شوند.

متن کتاب درسی، تمرينات و مثال های کتاب را مطالعه کنید، شاید به نظر مطالب ساده ای باشند اما بهتر است آنها را دوباره حل کنید. سپس جزوات و تمرینات اضافه را بررسی کنید. مطمئن شوید هیچ قسمتی از کتاب جا نیفتاده باشد. فراموش نکنید در امتحانات نهایی طراحان به متن کتاب و نوع نوشتار کتاب اهمیت می دهند.

اگر از جزوات و مطالب خارج از کتاب استفاده مي‌کنيد، دقت کنيد که اين مطالب، با مطالب موجود در کتاب، انسجام و سازمان‌دهي لازم را داشته باشد تا مطالب مثل حلقه‌هاي جدا از هم، يک زنجير در نيايند.

نمونه سوال

در درجه اول باید تمام تمرین ها، نمونه سوالات، هر نوع مثال حل شده و یا حل نشده و هر چیزی که جنبه سوالی در کتاب درسی دارد را بخوانید و مسائل را حل کنید. بعد از آن سعی کنید تا حداقل نمونه سوالات 5 سال اخیر امتحان نهایی را حل کنید. مطالعه و حل کردن این سوالات باعث می شود شما با دیدگاه طراحان سوالات امتحانات نهایی آشنا شوید.

در اولویت قرار دادن سوالات سال های گذشته شما را بر مفاهیم اصلی و کلیدی مسلط می کند. با حل چند دوره امتحان نهایی اعتماد بنفس کافی به دست می آورید و با شکل سوالات و شکل پاسخگویی آشنا می شوید و می توانید نوشتار هدفمند و قوی برای خود ایجاد کنید.

بیشتر بخوانید: آیا مشاور تحصیلی برای کنکور لازم است ؟

روزوشب امتحان نهایی چه کارکنیم؟

شب‌هاي قبل از امتحان، با دوستانتان راجع به اضطراب و استرس امتحان نهایی صحبت نکنيد. بهتر است بدانيد که نگراني، همچون يک بيماري مسري، قابل سرايت به ديگران است.

بهتراست که شب قبل از امتحان، دوش بگيريد و مطابق معمول هر شب استراحت کنيد تا روز بعد، با شادابي و نشاط بيشتري، در جلسه امتحان حضور يابيد و سعي کنيد که شام را به طور مختصر و سبک ميل کنيد. هيچ چيز بدتر از آن نيست که شب قبل از آزمون، به اندازه کافي نخوابيده باشيد. ممکن است که وسوسه شويد و تمام ساعات شب را بيدار بمانيد و خود را براي امتحان آماده کنيد، اما هنگامي که زمان امتحان فرا مي‌رسد، قادر نخواهيد بود همه اطلاعاتي را که ياد گرفته‌ايد، به خاطر بياوريد. مغز در اين حالت، فقط براي بيدار ماندن تلاش مي‌کند. مطالعات نشان مي‌دهد که نخوابيدن در شب امتحان، عملکرد حافظه را نابود کرده و به شدت پايين مي‌آورد.

سعي کنيد که صبح روز امتحان، حدود 30 تا 45 دقيقه زودتر از خواب بيدار شويد تا نگاهي کوتاه به ليست مرور و فلش‌کارت خود بيندازيد.

بیشتر بخوانید: کدام مشاور کنکور بهتر است ؟

چگونه برای امتحانات نهایی درس بخوانیم؟

نقش مشاوره تحصیلی بارسا

در مشاوره تحصیلی بارسا همه چیز مطابق خصوصیات فردی و منحصربه فرد تک تک دانش آموزان پیش می رود. ما در جلسات مشاوره تحصیلی خصوصی نقاط قوت و ضعف شما را شناسایی می کنیم، با شما صحبت می کنیم و اهدافتان را می شناسیم. سپس به شما کمک خواهیم کرد که در مسیر تحصیلی خود به رشد و شکوفایی برسید. ازجمله تغییرات دانش آموزان بعد از اتمام جلسات مشاوره افزایش ساعت مطالعه ،افزایش کیفیت مطالعه، یادگیری روش درست مطالعاتی هر درس،افزایش توجه و تمرکز و...

سوالات متداول

1-خواب کافی چه تاثیری بر مطالعه دارد؟

مطالعات نشان مي‌دهد در صورتي که هشت ساعت بخوابيد و تا دير وقت بيدار نمانيد، حافظه شما بهتر عمل مي‌کند. مغز انسان بر اثر اختلال خواب آسيب مي‌بيند؛ زيرا خواب زماني است که در آن زمان، مغز خود را ترميم و بازسازي مي‌کند. مغز شما پس از دريافت اطلاعات درسي، نياز به بازسازي دارد و خوابيدن، تنها راه مؤثر براي اين بازسازي است.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.