حمایت از نوجوانان و کمک به توانمند سازی آن ها

حمایت از نوجوانان  و کمک به توانمند سازی آن ها

حمایت از نوجوانان و کمک به توانمند سازی آن ها از موارد مهمی است که والدین باید با آن آشنا باشند، توانمند سازی در نوجوانان عبارت است از کمک به حل مشکلات آن ها در کنار اینکه انجام این کار باید به گونه ای باشد که در رشد و مسئولیت پذیری در نوجوانان و استقلال آن ها اختلال ایجاد نکند. اهمیت حمایت از نوجوانان با آگاهی داشتن به تفاوت بین مفهوم همدلی و توانمندسازی خیلی مهم است.


تعادل بین حمایت و توانمند سازی نوجوانان:

یکی از ابهامات برای والدین در حمایت از دانش آموزان معمولا این است که چگونه به طور سالم و بهینه از کودک بزرگسال خود حمایت کنند. بعضی از والدین بیش از حد فرزندان خود را از مشکلاتشان نجات می دهند و مشکلات را برای آن ها حل می کنند و این کار شاید در کوتاه مدت به نفع نوجوان باشد و به او احساس راحتی و آرامش که از عوامل حمایت از نوجوانان است. اما در بلند مدت به او آسیب می زند زیرا باعث می شود نتواند در برابر چالش هایی که در زندگی با آن ها مواجه می شود توانمند باشد و از پس آن ها بربیاید.

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

این کار برای والدین هم در کوتاه مدت احساس خوبی ایجاد می کند، اما پیام ضمنی (یا حتی صریح) این نوع عملکرد به نوجوان این است: «شما صلاحیت آن را ندارید که کارهای خودتان را خودتان انجام دهید». والدین در این موقعیت ها باید به این موضوع توجه داشته باشند که عدم توانمندسازی در نوجوانان چقدر می تواند برای آینده آن ها مضر و اسیب زننده باشد.
برای والدین ایجاد محدودیت برای دانش آموزان و جوانانی که بیش از حد وابسته شده اند می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. آن‌ها هم می‌خواهند فرزندشان به تنهایی خوشحال و توانمند باشد، و هم ترس از انجام ندادن کارهای آن ها را دارند (زیرا به این روند عادت کرده اند و تغییر دادن این روش برایشان دلهره اور است ). این یکی از چالش های بسیار مهم والدین و نوجوانان و جوانانشان می شود و به هیچ وجه شرایط آسانی نیست.

عوامل حمایت از نوجوانان

  • آیا برای برآورده کردن نیازهای نوجوان خود بیش از حد فداکاری می کنید؟

  • آیا از آسیب دیدن فرزندان خود وحشت دارید ؟

  • آیا احساس فشار بیش از حد یا فرسودگی می کنید؟

حتما این موضوع ها را را شنیده اید این موارد از دلایل حمایت از نوجوانان است، در آموزش هایی که قبل از پرواز هواپیما داده می شود به این نکته تاکید می شود که در صورت اعلام خطر والدین حتما ابتدا ماسک اکسیژن خودشان را بگذارند و سپس سراغ ماسک فرزندانشان بروند و دیلیلش هم این است که اگر والد بیهوش شود دیگر نمی تواند از فرزندش مراقبت کند بنابراین اسم این کار نه تنها خودخواهی نیست بلکه به نفع فرزند هم است . در تربیت هم همین گونه است اگر والدین مدام از نیاز های خود بگذرند و فقط نیازهای فرزندان را در اولویت قرار بدهند در بلند مدت آن قدر فرسوده می شوند که نه تنها دیگر نمی توانند از فرزند خود حمایت کنند و یا به توانمند سازی نوجوان خود کمک کنند به خاطر مشکلات جسمی و روانی ای که احتمالا برای آن ها به وجود خواهد آمد به فرزندان خود آسیب هم می زنند.

خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: تاثیر شکست در نوجوانان و تاثیر آن بر رشد نوجوان

پیشنهاد های به والدین برای حمایت از نوجوانان:

تعیین حد و مرز با نوجوانان می تواند بهترین کار باشد .ایجاد این حد و مرز می تواند با جملاتی از این قبیل باشد مثلا :  «من اینجا هستم تا به تو گوش کنم که چه مشکلی پیش آمده واگر احتیاج به هم فکری داری به تو کمک کنم اما فکر می کنم که در نهایت خودت می توانی از پس انجام آن بربیایی.» البته نکته مهم این جاست که چالش مورد نظر واقعا در حدی باشد که او بتواند آن را انجام دهد و ما در اینجا دنبال جملات انگیزشی و اغرار آمیز نیستیم و اگر واقعا چالش پیش آمده از عهده او به تنهایی خارج است می توانیم این گونه به او بگوییم و عمل کنیم : "من می توانم در این قسمت ها .... به تو کمک کنم و اگر موافق باشی این قسمت ها.... را هم خودت انجام بدهی" در ادامه مقاله با روش های توانمند سازی نوجوانان آشنا می شوید با ما همراه باشید.

خواندن این مقاله را از دست ندید: 5 روش برای آموزش مسائل جنسی نوجوانان

روش های حمایت از نوجوانان و توانمند سازی آن ها:

1) یکی از راه های توانمند سازی دانش آموزان تشویق آن ها برای مستقل تر شدن است، ولی در مواقعی که احتیاج به هم فکری و همدلی دارند هم در کنار آن ها باشید و کلا حمایت خود را از آن ها دریغ نکنید و آن ها را به استقلال افراطی تشویق نکنید.

2) یکی دیگر از روش های حمایت از نوجوانان و توانمند سازی آن ها این است که  بی حساب به آن ها پول ندهید و حتما در کنار حمایت مالی ای که از آن ها می کنید گاهی محدودیت های را هم برای آن ها قرار دهید.

3) به یاد داشته باشید که شما همیشه این حق را دارید که در مورد کار قبلی ای که برای فرزند خود انجام داده اید در شرایط جدید بگویید "نظرم تغییر کرده". و لزومی بر این نیست که حمایتی که در یک زمینه انجام شده تا همیشه ادامه داشته باشد.

4) زمانی که محدودیت ها را ایجاد می کند سریعا او را رها نکنید و با پرسیدن این که "ایده های شما در این زمینه چیست و فکر میکنی چگونه بتوانی این کار را از این پس انجام دهی؟" نوجوان را به حل مسئله و خلاقیت تشویق کنید.

5) به یاد داشته باشید که قرار نیست که شما همیشه محبوب فرزندتان باشید و آماده این باشد که فرزندتان گاهی شما را طرد کند. در این مواقع فکر نکنید اتفاق خیلی وحشتناکی افتاده است و آگاه باشید که این یک امر طبیعی است و او دوباره به سمت شما بازخواهد گشت.

6) فکر نکنید که برای حمایت از فرزندتان فقط باید به او پول بدهید به طور مثال اگر فرزندتان دچار سوء مصرف مواد یا مشکل عاطفی شده است، برای او شرایط را فراهم کنید تا در گروه های حمایتی شرکت کند. شما می توانید مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید:  اهمیت تقویت مهارت حل مسئله در نوجوانان


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.