اهمیت تقویت مهارت حل مسئله در نوجوانان

رشد مهارت های حل مسئله در دانش آموزان

یکی از موارد مهمی که باید در دوره نوجوانی به آن توجه داشت اهمیت تقویت مهارت حل مسئله در نوجوانان است. در دنیای امروز، راحتی ها و تغییراتی که با تمدن به وجود می آید، در واقع مشکلاتی را برای آن به همراه دارد.کنار آمدن با موقعیت هایی که ایجاد می کنند و موقعیت های مشکل آفرینی که از قبل در زندگی انسان ها وجود دارد به طور کلی برای برخی گروه ها و برخی افراد خاص می شود. یکی از این گروه ها نوجوانان هستند.


مشخص شده است که دوران نوجوانی دورانی مشکل ساز برای نوجوان است و در این دوران نوجوان درگیری ها و مشکلات مختلفی را با جامعه و خانواده خود تجربه می کند. به طور کلی، موقعیت هایی که می توان ها را به عنوان مشکلات تعریف کرد، در دوره نوجوانی افزایش می یابد و اینجاست که با اهمیت تقویت مهارت حل مسئله در دانش آموزان روبرو می شویم. در عین حال، نوجوان هنوز یاد نگرفته که با این مشکلات کنار بیاید. به ویژه افرادی که از دوران بلوغ به نوجوانی رسیده اند با موقعیت هایی مواجه می شوند که قبلا در زندگی خود با آن ها مواجه نشده اند و نمی دانند چگونه رفتار کنند.

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

دلایل تقویت مهارت حل مسئله در نوجوانان:

نوجوانی به دلایل زیادی به عنوان یک دوره دشوار تعریف می شود که تاثیر تقویت مهارت حل مسئله در دانش آموزان در این دوره مشخص می شود. برخی از این موارد عبارتند از تغییر در رشد جسمانی، گرایش به تمایلات جنسی، گرایش میل به زیبای ظاهری، تغییر در روابط نوجوان با خانواده، دوستان، محیط و غیره. اما با وجود تعریف این دوره به عنوان دوره طوفانی و پراسترس، آنچه این دوره را مشکل ساز می کند، عدم رشد مهارت های حل مسئله در نوجوانان با شکل گیری عادت ها و خلق و خوهای جدید است. با گذشت زمان ، نوجوانان مهارت های مقابله ایی خود را توسعه می دهند و راه حل های متفاوتی پیدا می کنند. به ویژه افراد در آخرین دوره نوجوانی در مواجه با مشکلات  و حل آن ها پختگی بیشتری دارند و با اثرات تقویت مهارت حل مسئله در نوجوانان آشنا هستند. مشکلات اغلب حول محور جذابیت شخصی، سازگاری خانوادگی یا اجتماعی، درآمد، پیشرفت تحصیلی و روابط جنسی است.

توسعه مهارت های حل مسئله در دانش آموزان

بسیاری از جوانان فکر می کنند که مورد سوءتفاهم خانواده و محافل نزدیک قرار گرفته اند. این فکر آن ها را به تنهایی و درماندگی در حل مشکلات در نوجوانان سوق می دهد. دانستن اینکه دیگران مشکلات مشابهی دارند، نوجوان را راحت تر و فعال تر می کند و مهارت زندگی و حل مسئله رد نوجوانان را تقویت می کند. این مطالب بخشی از تاثیرات تقویت مهارت حل مسئله در دانش آموزان استهمه نسل ها باید حل مشکلات را بیاموزند تا به طور موثر با محیطی که در آن زندگی می کنند سازگار شوند به خصوص رشد مهارت های حل مسئله در نوجوانان که در خانواده بسیار پراهمیت بوده و نیازمند دانش میان رشته ایی، تفکر چند بعدی، خلاقیت و مهارت که از دلایل  پرورش مهارت حل مسئله در دانش آموزان است. حل مسئله در نوجوانان یعنی کشف توانایی های خود و رفع نیازهای فردی است، و رشد نوجوانان را تسهیل می کند. دانش آموز به جای اینکه منتظر بماند تا دیگران درمورد مشکلاتی که با آن مواجه می شود تصمیم بگیرند، خودش به دنبال راه حل برای این مشکلات است، فرصت استفاده از دانش و مهارت خود را پیدا می کند و اعتماد به نفس خود را افزایش می دهد. بنابراین یکی از ابزارهای ارتقای مهارت حل مسئله در نوجوانان افراد است.

روش تقویت مهارت حل مسئله در نوجوانان:

برای حل یک مشکل، نوجوان باید دانش قبلی در مورد مشکل داشته باشد و اطلاعات را سازمان دهی کند. نحوه سازمان دهی اطلاعات درحافظه فرد بر اهمیت مهارت های حل مسئله در دانش آموزان تاثیر می گذارد. اطلاعات ساختار یافته در حافظه فرد، مهارت تقویت حل مسئله در نوجوانان را تسهیل می کند. برای اینکه نوجوان بتوانند مسائل را سریع و دقیق حل کنند، باید اطمینان حاصل شود که آن ها مدل های راه حل آماده ایی را برای مشکلاتی که اغلب در زندگی روزمره با آن مواجه می شوند ایجاد می کنند.

خواندن این مقاله را از دست ندید: نقش والدین در کمال گرایی نوجوانان و دلایل آن

تقویت مهارت حل مسئله در نوجوانان و نقش خانواده:

نوجوانان باید تشویق شوند تا مشکلات را حل کنند و در طول مشکل باید به دانش آموزان کمک کرد تا مشکل را درک کنند. اثرات تقویت مهارت حل مسئله در دانش آموزان و روابط خوب بخش بزرگی از زندگی بزرگسالی است. اما اگر یک نوجوان عادت داشته باشد که والدینش به جای او تصمیم بگیرند، در این صورت نزدیک شدن به مشکلات می تواند به طور جدی دلهره آور باشد و ممکن است ندانند از کجا شروع کنند و مشکل وقتی گسترش پیدا می کند که نوجوان در درون سیستم خانواده به جای حل مسئله به اجتناب از آن می پردازد و همچنین بعد ها در جامعه، اجتماع کاری و رابطه عاطفی و ... نیز از رویکرد اجتناب استفاده می کند و بجای بررسی و و پرورش مهارت حل مسئله، محیط خود را عوض می کند، که این خود منجر به ناکامی های پی در پی می شود و در نهایت اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه را تقلیل می دهد که خود باعث گسترش مشکل می شود. خبر خوب این است که مهارت تقویت حل مسئله نوحوانان در مدرسه، خانواده و در رابطه با دوستان، مهارتی است که می توان آن را آموخت. به عنوان والدین شما در بهترین موقعیت برای کمک به فرزندتان هستید که این مهارت ها را توسعه دهد و یاد بگیرد که چگونه با مشکلات رودر رو مقابله کند و همچنین بدانید چه زمانی باید از دیگران حمایت شود.

عوامل تقویت مهارت حل مسئله در نوجوانان:

در سال های بین کودکی و نوجوانی، جوانان بسیاری از مهارت های مورد نیاز برای بزرگسالی را یاد می گیرند. این زمانی است که آن ها باید شروع به کار کردن برای خودشان کنند. ان ها همیشه آن را به درستی دریافت نمی کنند، اما این بخشی از فرآیند یادگیری است و شما می توانید به آن ها کمک کنید تا در مسیر درست راهنمایی شوند. اهمیت حل مسئله در نوجوانان یک مهارت مهم است و به نحوه برخورد فرزند شما با یک مشکل بستگی دارد. مشکل ممکن است کوچک یا بزرگ باشد. از نحوه برگشتن از کتابخانه به خانه گرفته تا نحوه رهایی از موقعیتی که در آن راحت نیستند مانند مهمانی.

خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: مشکلات نوجوانان با خانواده در تعطیلات

اهمیت داشتن مهارت های حل مسئله در نوجوانان:

مهارت حل مسئله در دانش آموزان و سلامت جسم و روح، برای اینکه بتوانید در سال های پیچیده نوجوانی پیمایش کنید ضروری است که با تاثیرات تقویت مهارت حل مسئله در نوجوانان در طول زندگی آشنا باشید.. همه ما باید هر روز، در موقعیت های کاری و اجتماعی، مشکلات را حل کنیم. با توسعه مهارت های حل مسئله در دانش آموزان، شما قادر خواهید بود که:

مستقل باشید

به اهداف چالش برانگیز برسید

 خودتان تصمیم بگیرید

روابط با کیفیت تری داشته باشیدو خود را ارتقا دهید

این موارد بخشی از تاثیرات  تقویت مهارت حل مسئله در نوجوانان است آموزش مهارت حل مسئله در دانش آموزان باعث می شود که نسبت به موقعیت ها و شرایطی که پیش می آید احساس راحتی و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.

توانایی حل مسئله می تواند از تبدیل شدن مسائل کوچک به مسائل بزرگ جلوگیری کند و بنابراین می تواند تاثیر مهمی بر سلامت روان و رفاه شما داشته باشد.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.