مشکلات نوجوانان با خانواده در تعطیلات

روش های کنترل مشکلات نوجوانان با خانواده در تعطیلات

مشکلات نوجوانان با خانواده در تعطیلات تجربه‌ای است که آنقدر رایج است که تبدیل به یک کلیشه در تعطیلات شده است و آن رگبار اجتناب ‌ناپذیر و طاقت ‌فرسای سوالاتی است که از نوجوانان و جوانان می شود، و اغلب درباره دستاوردهای سال گذشته و اهداف یا برنامه‌هایشان برای سال جدید است.


مشکلات دانش آموزان با خانواده در تعطیلات:

در جمع های خانوادگی بیشتر مواقع نوجوانان و جوانان تحت بازجویی قرار گرفته، سپس نصیحت شده که باعث ایجاد چالش های نوجوانان با والدین می شود، سپس با دیگران در مورد انتخاب های زندگی، چشم اندازها و شکست هایش مقایسه می شوند. درحالی که نوجوانان دلشان می خواهند در تعطیلات آرامش داشته باشند و استراحت و خوش گذرانی کنند در بسیاری از مواقع با سوال ها و قضاوت هایی رو به رو می شوند که آن ها را دچار هیجانات منفی بسیار شدیدی می کند که باعث ایجاد مشکل دانش آموز با خانواده در تعطیلات می شود. به همین دلیل حضور نوحوانان در جمع های خانوادگی در تعطیلات  که برگزار می شود احساس امنیت نمی کنند و از حضور در آن ها و ارتباط برقرار کردن با اطرافیان و گفتگو ، استقبال نمی کنند. موضوع دیگری که وجود دارد این است که نوجوانان(مخصوصا نوجوانان زیر 18 سال) احتمالا اغلب نوجوانان این آزادی را ندارند که از حضور در مجالس در تعطیلات خودداری کنند و با تصمیم خانواده ها علی رغم تمایل قلبی شان مجبور به حضور در جمع ها و مهمانی ها می شوند. این مطالب بخشی از مشکل های دانش آموزان با خانواده در تعطیلات است در ادامه با روش های کنترل مشکلات نوجوانان با خانواده در تعطیلات آشنا می شوید با ما همراه باشید. مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان


مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

روش های کنترل مشکلات دانش آموزان با خانواده در تعطیلات:


1. تصور نکنید که نوجوانان علاقه مند به مرور کردن مشکلات سالی که گذشت هستند.
یکی از راه های کنترل مشکلات دانش آموزان با خانواده در تعطیلات مرور نکردن مشکلاتی هست که سال گذشته دانش آموزان تجربه کردن،  بر کسی پوشیده نیست که دوره نوجوانی با چالش های دانش آموزان با والدین در تعطیلات همراه است و احتمالا نوجوان، سال سختی را گذرانده و در کنار لحظات خوبی که تجربه کرده با سختی ها و مشکلات زیادی در تعطیلات مواجه بوده ( برای مثال فشارهایی که تغییرات ناشی از بلوغ جنسی  برای آن ها ایجاد کرده، اینکه می خواستند نمرات خوبی را در مدرسه بگیرند، در دانشگاه و رشته ای خوب قبول بشوند ،شغل پیدا کنند و یا ازدواج کنند و ....) این موارد بخشی از مشکلات جوانان است. آیا باید این مسائل را در مهمانی ها برای آن ها مرور کنیم؟ قطعا مرور این مسائل کارایی ای ندارد و فقط باعث ایجاد مشکلات دانش آموزان با خانواده در تعطیلات می شود و تنش و ناراحتی برای نوجوان ایجاد می کند
 

خواندن این مقاله را ار دست ندید: آشنایی با تغییرات هیجانی نوجوان وکمک به والدین به آن ها

2. از سؤالاتی که احتمالاً در حال حاضر پاسخی ندارند اجتناب کنید.
یکی دیگه از شیوه های کنترل مشکلات دانش آموزان با خانواده در تعطیلات  استفاده نکردن از سوالاتی است که نوجوان برای آن ها جوابی ندارد هر فردی برای آینده اش چشم انداز های متفاوتی را در زمینه شغل، رابطه، تحصیلات و ... دارد اما ممکن است در حال حاضر برنامه دقیق و مشخصی برای آن نداشته باشد و هنوز دچار ابهام باشد و یا با مشکلات و فشار های در ان زمینه مواجه باشد که شما از آن ها بی خبر هستید و با سوال کردن از آن ها درباره آن موارد فقط آن ها را تحت فشار بیشتری قرار دهید و آن ها را معذب کنید این موارد بخشی از دلایل مشکلات نوجوانان با خانواده در تعطیلات است آن ها خودشان را سرزنش می کنند که چرا پاسخی برای سوال های شما ندارند و به خودشان این برچسب را بزنند که پس احتمالا این ضعف آن هاست که زندگی شان را به گونه ای پیش برده اند که پاسخی برای پرسش های شما ندارند. در صورتی که واقعیت این است که سن نوجوانی سنی است،که طبیعی است  دانش آموز دچار تعارضات و سوال های زیادی باشد و مسیر اصلی اش را هنوز در زندگی پیدا نکرده باشد .

روش های کنترل مشکلات دانش آموزان با خانواده در تعطیلات

یک مورد رایج دیگر در مورد مسئله ی تشکیل خانواده جوانان است. تشکیل رابطه و در ادامه ازدواج، با توجه به شرایط متفاوت زندگی، برای همه افراد در یک سن خاص و با یک روش خاص نمی تواند اتفاق بیفتد و نباید جوانان را در این زمینه با یکدیگر مقایسه کرد مقایسه یکی از عوامل ایجاد مشکلات نوجوانان با خانواده در تعطیلات است. از آن ها سوال هایی پرسید که اینگونه نتیجه گیری کنند که  اگر تا آن زمان نتوانسته اند رابطه ای را بسازند یا ازدواج کنند پس حتما نقصی در آن ها بوده و این نتیجه گیری را بکنند که پس حتما روال زندگی آن ها طبیعی نیست و یا اینکه آن ها دوست داشتنی نبوده اند که بتوانند با کسی وارد رابطه ای بشوند.  اگر فکر می کنید چیزی به جز این سوال ها برای ارائه به آن ها ندارید قطعا عدم گفتگو با آن ها به مراتب مفید تر از گفتگو با مضامینی از این قبیل خواهد بود. در عوض شما می توانید به جای بازجویی و گزارش گرفتن و سوال کردن از آن ها که باعث ایجاد مشکلات نوجوانان با والدین در تعطیلات است، از موضوعاتی که احتمالا برای آن ها هم جالب باشد صحبت کنید تا آن ها هم نظراتشان را در آن زمینه بگویند و گفتگو های مفید تر و امن تری بین شما صورت بگیرد.
 

خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: چگونه به نوجوان خود کمک کنیم

3. نادیده گرفتن نوجوانان:
یکی دیگر از ترفند های کنترل مشکلات نوجوانان با خانواده در تعطیلات نادیده نگرفتن دانش آموزان است،  برخی از بزرگسالان بازجویی نمی کنند اما، کلا نوجوانان را درجمع هایشان نادیده می گیرند و تلاشی برای برقراری ارتباط درست با آن ها هم نمی کنند. بسیاری از بزرگسالان تأثیری که می توانند بر زندگی یک فرد نوجوان داشته باشند را دست کم می گیرند. نوجوانان اگر یک یا چند بزرگسال در زندگی خود داشته باشند که در صورت نیاز بتوانند با آن ها صحبت کنند، احساس امنیت بیشتری را تجربه می کنند و بدون ترس از قضاوت و سرزنش شدن به راحتی می توانند از چالش هایی که برایشان به وجود می اید با آن ها صحبت کنند و از تجربیات آن ها استفاده کنند. در صورتی که اتفاقی که اکثر مواقع می افتد این است که در زمان چالش ها نوجوانان از بزرگسالانشان فاصله می گیرند و مسائلشان را از آن ها پنهان می کنند و در عوض با همسالان خود در مورد آن مسائل صحبت می کنند زیرا می دانند که ان ها قضاوت و سرزنششان نمی کنند. مشکلی که در اینجا به وجود می آید و می تواند تاثیر مشکلات در نوجوانان با والدین در تعطیلات را پیچیده تر از قبل هم بکند همسالان، خودشان هم از تجربه های بالایی برخوردار نیستند و احتمال دارد مشورت هایی به فرد بدهند که اوضاع بدتر هم بشود. بین بازجویی و طرد کردن گزینه سومی هم وجود دارد که چگونه می توانیم با نوجوانان در تعامل باشیم، در دسترس بودن و قابل اعتماد بودن برای کنترل مشکلات نوجوانان با خانواده در تعطیلات اهمیت بالایی دارد.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.