روش های افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه

تاثیرافزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان

اطلاع از روش های افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه از اهمیت بالایی برخوردار است به دلیل آن که دانش آموزان سال های بسیار مهمی از زندگی خود را در مدرسه به سر می برد، بنابراین محیط مدرسه بر جنبه های مختلف روانی و شخصیتی از جمله افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان در مدرسه اثرات فراوان دارد. تجارب مدرسه یکی می تواند یکی راه های افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه باشد، می تواند بر افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان بیفزاید و یا از آن کم کند.


تاثیرافزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان باعث می شود که آن ها توانایی های خود را باور کند و نسبت به خود دید متعادلی داشته باشد تا به موفقیت تحصیلی دست یابد. دانش آموزی که اعتماد به نفس دارد در عین اینکه با نقاط ضعف خود آشنایی دارد، به توانمندی و قابلیت خود واقف است و می تواند توانایی هایش را به کار بگیرد. دانش آموزان زیادی در انجام تکالیف و نیازهای مدرسه دچار اضطراب می شوند و با این که درس را آموخته اند ولی نمی توانند کارآیی لازم را داشته باشند و هرروز در مدرسه استرس را تجربه می کنند در واقع به دلیل اعتماد به نفس پایین نمی توانند مثل بقیه همسالان قابلیت های خود را به کار گیرند و تحت فشار روانی هستند و از اهمیت افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه اطلاع ندارند، هرچند که تجربه مقداری اضطراب طبیعی و مفید خواهد بود. اما مقدار زیادی آن موجب تشویش ذهن، پرت شدن حواس و ناتوانی در تمرکز می شود. شما می تواند مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: 7 اشتباه والدین در برخورد با نوجوانان

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

اهمیت افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان در مدرسه:

به طور کلی تکنیک افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه به این معنی است که دانش آموز به خود و توانایی هایش اعتماد داشته باشد. اگر دانش آموز به توانایی های خود اعتماد نداشته باشد، ممکن است از قدم برداشتن در مسیر پیشرفت خودداری کند. نقش افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه و در زندگی را نباید دست کم گرفت زیرا مطالعات زیادی ثابت کرده اعتماد به نفس به شدت با شادی و موفقیت مرتبط است. فضای مدرسه دانش آموز را مدام به انجام فعالیت های مختلف ترغیب می کند، برای اینکه در این فعالیت ها موفق باشد نیازمند توانایی و مهارت کافی و همینطور باور به آن توانایی و مهارت است.

خواندن این مقاله را از دست ندید: نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان

نشانه های نداشتن اعتماد به نفس در نوجوانان:

یکی ازعوامل نداشتن عزت نفس در دانش آموزان این است که باور کافی به توانمندی های خود ندارد، از شرکت در بسیاری از فعالیت های کلاس طفره می رود و علی رغم دانستن پاسخ سوال از جواب دادن خودداری می کند و یا از داوطلب شدن طفره می رود و یا ممکن است در کارهای گروهی شرکت نکند. در مقابل دانش آموز با اعتماد به نفس در بحث های کلاسی و کارهای گروهی شرکت می کند و توانایی کافی برای انجام تکالیفش را دارد. یک معلم آگاه و با تدبیر به این نشانه ها توجه کرده و محیط را برای پرورش و شکوفا کردن دانش آموز فراهم می کند. در ادامه این مقاله به بررسی راه های افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه می پردازیم با ما همراه باشید. مقاله های مرتبط را هم می توانید مطالعه کنید: 7 روش برای حفظ ارتباط والدین با نوجوانان

راه های افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان در مدرسه:

شروع مدرسه بهترین زمان برای تشخیص میزان اعتماد به نفس در نوجوانان و تقویت آن است. والدین و معلمان که دانش آموزانی با اعتماد به نفس پایین دارند، باید با راهکارهایی افرایش اعتماد به نفس دانش آموزان در مدرسه آشنا شوند:

یکی از ترفند های افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه این است که موفقیت ها و دستاوردهای دانش آموز را باید در جمع تشویق کنید.

یکی دیگر از شیوه های افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان در مدرسه این است که اشتباهات کوچک که اختلالی در یادگیری وارد نمی کند، را چشم پوشی کنید.

در موقع تدریس با دانش آموزی که در فهم درس مشکل دارد با آرامش بیشتری برخورد کنید و اشکالش را برطرف کنید.

با کمک مشاور ترس و اضطراب دانش آموز را حل کنید.

برای افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه روی نقاط قوت تاکیید و تمرکز بیشتری کنید.

فرصتی در اختیار دانش آموز قرار داده شود که در زمینه ای که توانایی بیشتری دارد، خود را نمایش دهد.

در هنگام تدریس به دانش آموز حق انتخاب و نظردهی دهید تا با اشتیاق بیشتری گوش کند.

یکی دیگر از سبک های افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه  این است که به دانش آموز یاد بدهیم هیچکس بی نقص نیست و همین که برای کار تلاش می کند، قابل قبول است.

دانش آموز را تشویق کنید برای خود هدف های کوچکی تعیین کند و برای رسیدن به آن تلاش کند.

به هیچ عنوان دانش آموزان را با هم مقایسه نکنید.

به دانش آموز یاد دهید ارزش وجودی اش به موفقیت و شکستش بستگی ندارد.

برای افزایش عزت نفس در دانش آموزان آن ها را تشویق کنید تا مهارت های جدیدی که به آن علاقمند هستند را یاد بگیرد.

نقش معلمان و والدین در افزایش اعتماد به نفس نوجوانان:

معلم تاثیر زیادی برافزایش اعتماد به نفس دانش آموزان در مدرسه می گذارد. دانش آموز معلم را الگو قرار داده و رفتارهای او را به عنوان منبعی برای آموزش میبیند. نقش والدین درافزایش اعتماد به نفس دانش آموزان می تواند حتی پررنگ تر از نقش معلمان باشد، نقش مهم والدین در تعدیل و مدیریت تاثیر همکلاسی ها، معلمان و مدیران است. والدین باید بتوانند به مدیریت احساساتی که کودکان در مدرسه تجربه می کنند کمک کنند. در واقع کمک می کنند دانش آموز احساسات خود را تنظیم و از خود مراقبت کند.همینطور چون والدین ارتباط بیشتری با دانش آموز دارند، منبع حمایت عاطفی و هیجانی محسوب می شوند و با نقش تعدیل گری خود به افزایش اعتماد به نفس فرزندانشان بسیار کمک می کنند.

خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: تاثیر کمال گرایی در نوجوانان و روش های درمان آن

تاثیر افزایش اعتماد به نفس نوجوانان در مدرسه:

1: ترس و اضطراب کمتر

2: زوابط اجتماعی بهتر

3: انعطاف پذیری بیشتر

4: داشتن انگیزه مناسب

5: اعتماد بر توانایی و قدرتمند بودن


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.