رشته داروسازی به شناخت ماده مؤثر، فرموله کردن این ماده (تبدیل ماده مؤثر به فرمی که قابل مصرف برای بیمار باشد مثل قرص، کپسول، شربت یا استفاده از روشهای تزریقی) و بررسی اثرات دارو بر بدن بیمار میپردازد. دانشجویان باید در دروس فیزیک ، شیمی و زیست شناسی توانمند باشند.
تعریف داروسازی
داروسازی شاخه ای از علوم پزشکی است که در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحرانهای بیماریزا نقش مهمی ایفا میکند.
کار داروساز چیست؟
کار داروساز در داروخانه های خصوصی بیشتر مشاوره دارویی و تجویز بعضی داروهای بدون نسخه و دستور زدن داروها و نهایتا ساخت داروهای ترکیبی هست. در داروخانه های بیمارستان ها کار های دیگری هم انجام می دهند، مثلا فهرست دارویی بیمارستان رو تهیه می کنند، شرح حال و تشکیل پرونده دارویی برای بیمارانی که بستری شدند، پیگیری دارو و درمان بیمارها، مراقبت از تداخل دارویی بیمارها.
مقاطع تحصیلی داروسازی
امکان ادامه تحصیل در رشته داروسازی تا تخصص وجود دارد فعلا در ایران 12 تخصص برای داروسازی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: رشته پزشکی
فرصت های شغلی در داروسازی
بیش تر داروساز ها در داروخانه ها کار می کنند و تعداد کم تری وارد صنعت می شوند. اگر در کارخانه های صنعتی هم کار کنند به قسمت اتاق تحقیقات دسترسی دارند.
بعد از اتمام دوره تخصص می توانند در مراکز تحقیقاتی یا دانشگاه های علوم پزشکی جذب شوند. در فراخوان جذب هیات علمی وزارت بهداشت شرکت می کنند و با توجه به رزومه و مصاحبه ای که انجام می دهند تعدادی را به عنوان هیات علمی داروسازی انتخاب می کنند.

اگه دوست داری سال بعد اسم تو جزء این رتبه های برتر کنکور باشه، عدد ۶ رو به ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ بفرست!!
کدام دانشگاه ها رشته داروسازی دارند؟
دانشگاه های علوم پزشکی
تهران
مشهد
شهید بهشتی - تهران
اصفهان
شیراز
تبریز
همدان
ارومیه
جندی شاپور اهواز
البرز - کرج
مازندران - ساری
گیلان - رشت
اردبیل
یزد
کرمان
زنجان
لرستان - خرم آباد
اصفهان - پردیس خودگردان
کرمانشاه
بندرعباس
زابل
بقیه الله
خراسان شمالی - بجنورد
واحد های درسی داروسازی
تعداد کل واحدها: 212 واحد
دروس عمومی: 24 واحد
دروس علوم پایه: 52 واحد
دروس تخصصی اجباری: 124 واحد
دروس تخصصی اختیاری: 4 واحد
پایان نامه: 8 واحد
نظر دانشجوی رشته داروسازی
نظر صادق ابرقویی دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی
رشتههای تخصصی داروسازی که در حال حاضر در داخل کشور ارائه میشوند عبارتاند از: شیمی دارویی، داروسازی، مفردات پزشکی، رادیو فارماسی، فارماکولوژی، مواد خوراکی و آبشناسی، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی، داروسازی بیمارستانی، فرآوردههای بیولوژیک و زهرشناسی.
علاوه بر رشتههای یادشده، فارغالتحصیلان رشتهی داروسازی عمومی میتوانند در تخصصهای علوم پایهی پزشکی نظیر: بیوشیمی، انگلشناسی پزشکی، میکروبشناسی پزشکی، فیزیولوژی، آمار حیاتی، تغذیه، ایمونولوژی، ویروسشناسی و ژنتیک نیز شرکت کنندحدود ۹۰ درصد فارغالتحصیلان این رشته جذب بازار کار میشوند که از این میان بیش از ۸۰ درصد جذب داروخانهها و مابقی در صنایع داروسازی (صنعت ساخت و کنترل دارو) و کارخانههای آرایشی- بهداشتی مشغول به کار میشوند یا در کارهای اجرایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت میکنند. از سوی دیگر در حال حاضر حدود ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور (از نظر عددی) در کارخانههای متعدد داروسازی داخل کشور ساخته میشود و بدون شک این کارخانهها به کارشناسان داروسازی نیاز دارند. این در حالی است که اکثر کارخانههای داروسازی کشور دارای واحدی به نام واحد تحقیقات هستند و امکان فعالیتهای تحقیقاتی برای فارغالتحصیلان علاقهمند مهیاست .

برای اطلاع از آخرین رتبه قبولی داروسازی 97 کلیک کنید!
توانایی های لازم برای داروسازی
داروساز باید مشاور خوبی باشد و با ارائهی اطلاعات صحیح به پزشک و بیمار باعث کاهش عوارض سمی و جانبی داروها شود .
کارنامه قبولی رشته داروسازی
کارنامه قبولی رشته داروسازی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

کارنامه قبولی رشته داروسازی دانشجوی دانشگاه تهران

برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید.
یا عدد ۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.