علت خشم در نوجوانان و روش های کنترل آن

علت خشم در نوجوانان و روش های کنترل آن

علت خشم در نوجوانان و روش های کنترل آن از موارد بسیار مهمی هست که باید مورد توجه قرار بگیرد، نوجوانی، یک فرآیند طغیان است که از طریق آن نوجوان به طور فعال و منفعلانه قوانین و خواسته های والدین را به چالش می کشد و در نهایت تمایل به سرنگون کردن آن قوانین دارد.

والدین می توانند در مبارزه ناامیدکننده خود برای نفوذشان عصبانی شوند، و همچنین نوجوانان هم می توانند در مبارزه ناامیدکننده خود برای آزادی شان عصبانی شوند.
بنابراین اولین چیزی که والدین باید در نظر داشته باشند این است که خشم متناوب بین آن ها و پسر یا دختر نوجوانشان یک مسئله طبیعی است و نباید به عنوان یک مشکل در نظر گرفته شود که حتما باید از بین برود. بلکه پذیرفتن یک واقعیت است و  مسئله اصلی که والدین باید برای آن تلاش کنند درک عوامل خشم در نوجوانان و ماهیت خشم هست، و دلایلی که باعث ایجاد عصبانیت در نوجوانان می شود، و نیاز به اگاهی ها و دیدن آموزش هایی برای مدیریت سازنده آن است. مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: تاثیرات اضطراب اجتماعی در نوجوانان

مشاوره تحصیلی - انگیزشی چرا باید درس بخوانیم؟

برای آن دسته از والدینی که در خانواده آن ها ، خشم به عنوان یک احساس بد و غیر قابل پذیرش تعریف شده بوده، پذیرش خشم به عنوان طبیعی و سالم می تواند سخت باشد، آن ها عادت کرده اند که باید از احساس خشم خود و دیگران اجتناب کنند، یا آن را سرکوب کنند و بنابراین، پسر یا دختر خود را برای مدیریت این احساس مهم و تاثیر گذار آماده نمی کنند. این مطالب بخشی از عوامل عصبانیت در دانش آموزان است.

هیجانات، دلایل خشم در نوجوانان روش های کنترل آن

پاسخ این است که خشم می تواند ترسناک و بالقوه خطرناک باشد. در ارتباط با استدلال می تواند تعارض را تشدید کند. در ارتباط با بیزاری می تواند منجر به از دست دادن دوستی یا حتی عشق شود. در ارتباط با پرخاشگری، می تواند منجر به اعمال خشونت کلامی، عاطفی یا فیزیکی شود این موارر قسمتی از علت عصبانیت در دانش آموزان است

خواندن این مقاله را از دست ندید: 5 روش برای افزایش خود پذیری در نوجوانان

تعریف خشم در نوجوانان:

عصبانیت در نوجوانان، یک احساس است و مانند همه احساسات به ما کمک می کند تا نسبت به آنچه در درون ما و اطرافمان می گذرد آگاه باشیم.

ابراز عصبانیت در نوجوانان
نوجوانانی که ابراز خشم افراطی دارند به راحتی عصبانی می شوند و پرخاش می کنند، و این موضوع یکی از علت خشم در دانش آموزان است. در مقابل افرادی هم هستند که هرگز عصبانی نمی شوند و بدون توجه به بدرفتاری دیگران، شکایت یا مقابله نمی کنند و با یک کلمه تند یا عمل آسیب زا مخالفت نمی کنند و در سکوت رنج می برند. تنظیم همه هیجانات و عدم افراط و تفریط در ابراز آن ها یکی از مهم ترین موضوعاتی است که باید برای آگاهی از دلیل خشم در نوجوانان و روش های کنترل آن دانست و آموزش دید.

خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: آشنایی با چهار نحوه ارتباط در نوجوانان

عوامل خشم در دانش آموزان و روش های کنترل آن:


آنچه ما به فرزندان خود می دهیم این است که ما چه کسی هستیم و چگونه رفتار می کنیم چون بخش زیادی از رفتار فرزندان تحت تاثیر رفتار هایی است که در عملکرد والدینشان می بینند و یاد می گیرند. معمولاً والدینی که در خشم افراط یا تفریط می کنند با توجه به این سه مورد می توانند به خود و فرزندشان کمک کنند و در ادامه کیفیت رابطه شان با یکدیگر را هم تقویت کنند.

عوامل خشم در نوجوانان و روش های کنترل آن

عامل خشم در نوجوانان و تکنیک های کنترل آن

1) آگاه باشید که عصبانیت در نوجوانان همیشه و لزوما به معنای داشتن احساس خشم نیست، بلکه می تواند در مورد احساسات آسیب پذیرتر باشد که زیر پوشش تهاجمی خشم پنهان شده اند. بنابراین همیشه مهم است که از نوجوان عصبانی بپرسید: "علاوه بر خشم چه احساس دیگری دارید؟" آنچه اغلب گزارش می شود احساساتی هستند مانند اضطراب، نگرانی، آسیب، غم، ناامیدی، بی اعتمادی، عدم اطمینان، گناه، شرم، پشیمانی.  این موارد از مهم ترین علل خشم در نوجوانان است. مثلا ممکن است فرد بگوید :

"من فقط ناراحتم و احساس غم می کنم از این که واقعا شما را ناامید کردم."این


2) یکی از روش های کنترل خشم در دانش آموزان این است که باید درک کنید که ادراک، واسطه احساسات هستند.توجه داشته باشید که معادله بین رویداد و احساسات ما به این صورت نیست : رویداد = تجربه احساسی بلکه معادله این است:

رویداد + تفسیر = تجربه احساسی که می تواند یکی از راه های کنترل خشم در نوجوانان باشد .در واقع این فقط رویداد نیست که مهم است، بلکه پاسخ به رویداد است که می تواند مهم تر باشد. هیچ کس نمی تواند شما را عصبانی کند بدون اجازه ای که شما به وسیله تفسیرتان در مورد آنچه اتفاق افتاده است به او می دهید. وقتی طرز فکر خود را تغییر می دهید در ادامه احساسات شما هم می تواند تغییر کند. مثلا :"وقتی تصمیم گرفتم باور کنم که تو عمدا این کار را کردی، واقعاً صدمه دیدم و عصبانی شدم. اما وقتی تصمیم گرفتم بفهمم که تو ناخواسته این کار را کردی، حداقل قسمت عصبانیت از بین رفت."
3) عامل خشم در دانش آموزان مربوط به اهمیتی است که موضوع  مورد نظر برای نوجوان دارد. نوجوانان از چیزی که برایشان مهم نیست عصبانی نمی شوند، آن ها در مورد چیزی که برایشان مهم است عصبانی می شوند. هنگامی که یک گفتگو اتفاق می افتد و فرد از چیزی که برایش اهمیت دارد صحبت می کند ، اغلب شنیدن و درک کردن یکدیگر آسان تر می شود. "وقتی به قولت عمل نکردی، چیزی که برایم مهم بود، احساس ترسناکی بود که نمی‌توانستم روی تو حساب کنم. " در اینجا شما با دلایل خشم در دانش آموزان و روش های کنترل آن آشنا شدید.

با توجه به این نکات و کسب آگاهی های بیشتر در زمینه شناخت و تنظیم هیجانات خود و فرزندانمان، از طریق مطالعه و کمک گرفتن از متخصص و ... می توانیم سلامت روان بالاتری را برای خودمان و فرزندانمان به وجود بیاوریم و همچنین ارتباط موثر والدین با نوجوانان را شکل دهیم.

برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.