تاثیر دروغگویی در نوجوانان و روش های کنترل آن

تاثیر دروغگویی در نوجوانان و روش های کنترل آن

نوجوانان در دوره نوجوانی برای آزادی بیشتر تمایل دارند بیشتر دروغ بگویند. و یکی از تاثیرات دروغگویی در نوجوانان، جدا شدن از خانواده و دوستانی است که فرد عمداً آن ها را گمراه کرده است.


کسانی که وارد دوره نوجوانی می شود و برای اینکه فضای بیشتری برای رشد پیدا کنند، شروع به رفتار گریزانه تر می کنند و ممکن است بیشتر دروغ بگویند همین رفتار یکی از نشانه های دروغگویی در نوجوانان است. والدین ممکن است از خود بپرسند: چرا نوجوانم اینقدر دروغ می گوید؟ نه اینکه دختر یا پسر کوچک آن ها همیشه صادق بوده، اما به نظر می رسد نوجوان آن ها بیشتر مستعد دروغ گفتن است، هم از گفتن دروغ عمدی و هم با حذف و عدم افشای داوطلبانه همه چیزهایی که والدین باید بدانند. در ادامه این مقاله انگیزه های دروغگویی در نوجوانان و روش های کنترل آن را بررسی می کنیم.

خواندن این مقاله به حتما به شما کمک خواهد کرد: تاثیر کمال گرایی در نوجوانان و روش های درمان آن

دلایل دروغگویی بیشتر نوجوان نسبت به کودکان

علت دروغگویی در نوجوانان معمولاً به خاطر آزادی هست یا برای فرار از مجازات به دلیل رفتار نادرست، یا برای انجام کارهایی که ممنوع شده است. دروغگویی در دانش آموزان راه آسانی برای رهایی از مشکلات یا انجام ماجراجویی هایی است که ممنوع شده است. دروغگویی در نوجوانان بیش از یک راه فریبنده است زیرا فریب دیگران می تواند بسیار پیچیده باشد. آنچه در حال حاضر ساده به نظر می رسد با گذشت زمان مشکل ساده تر می شود. به نظر می رسد "راه .آسان" بسیار پرهزینه است، به ویژه برای نوجوانانی که آنقدر عمیقاً در دروغ گفتن فرو رفته اند که احساس می کنند در دنیایی از دروغ، دنیایی که ساخته و پرداخته خودشان است گرفتار شده اند. و این مطالب فقط قسمتی از در ادامه این مقاله تاثیرات دروغگویی در دانش آموزان و نحوه کنترل آن را بررسی می کنیم با ما همراه باشید. مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: علت خود کشی در نوجوانان

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

نحوه برخورد با دروغگویی در نوجوانان

بررسی برخی از تاثیرات دروغگویی در دانش آموزان

1: به کسانی که دوستشان دارند آسیب می رسانند. والدینی که به آن ها دروغ گفته می شود ممکن است صدمه ببینند زیرا دروغ از اعتماد آن ها سوء استفاده می کند، ممکن است به دلیل گمراه شدن عمدی احساس عصبانیت کنند و ممکن است احساس ترس کنند زیرا اکنون نمی دانند چه چیزی را باور کنند و بنابراین احساس می کنند کنترل ندارند. دروغگوها می توانند در مورد آسیب رساندن به عزیزانشان احساس گناه کنند.

2: یکی از اثر های دروغگویی درنوجوانان مجازات مضاعف هست، دروغ یک قمار است. اگردروغگویی در نوجوانان کشف نشود، مجازاتی در کار نیست، اما اگر دروغگویی در نوجوانان کشف شود، اغلب دو بار تنبیه می شود – اول به خاطر ارتکاب جرم، و دوم به دلیل دروغ گفتن در مورد آن. دروغگوها عواقب گرفتار شدن را دو چندان می کنند.
3: دروغگویی در دانش آموزان زندگی آن ها را پیچیده تر می کنند. دروغگوها باید دو نسخه از واقعیت را به خاطر بسپارند: آنچه واقعاً انجام داده اند (حقیقت آنچه اتفاق افتاده) و دروغی که در مورد آنچه انجام داده اند گفته اند. روشن نگه داشتن این تمایز دو برابر پیچیده تر از گفتن حقیقت است. دروغگوها باید زندگی های دوگانه را مدیریت کنند.

4: با ترس از کشف شدن زندگی می کنند.

5: احساس می کنند کنترل ندارند. دروغگوها با پوشاندن یک دروغ با دروغ دیگر، به زودی تمام دروغ هایی را که گفته اند از دست می دهند. دروغگوها نمی توانند تمام دروغ هایی را که گفته اند به خاطر بیاورند.

6: یکی از تاثیرات دروغگویی در نوجوانان  صدمه زدن به خودشان هست. از آنجایی که آن ها شجاعت لازم برای قبول حقیقت اعمالشان را ندارند، زندگی بزدلانه ای دارند. هر بار که حقیقت را انکار می کنند، و باعث عزت نفس پایین در نوجوانان می شود.

7: یکی دیگر از تاثیر های دروغگویی در نوجوانان تنها ماندن آن ها هست و برای پرهیز از سؤال و کشف نشدن، از کسانی که به آن ها دروغ گفته شده فاصله می گیرند. آن ها از خانواده و دوستانی که عمدا گمراه کرده اند، جدا می شوند، نزدیکی خود را با کسانی که به آن ها اهمیت می دهند و دوستشان دارند قطع می کنند.

8:دروغگویی در نوجوانان آن ها را گیج می کند. دروغ گفتن به دیگران زمانی گیج کننده می شود که آن ها شروع به باور کردن دروغی که گفته اند می کنند. هرچه بیشتر این دروغ را بگویند، احتمال باورشان بیشتر است. دروغگوها با فریب دادن دیگران شروع می کنند، اما با فریب دادن خودشان به پایان می رسند.

9:  دروغگویی در دانش آموزان ترفندی است برای اینکه دیگران آن ها را باور کنند . آن ها خود را باهوش و دیگران را ساده لوح می دانند. اما بیشتر دروغ ها پایدار نیستند: دوام نمی آورند و کشف می شوند. آن ها آنقدرها که دوست دارند باهوش باشند، نیستند.

10: باور کردن دروغگوها سخت است، هرچه دروغ ‌های بیشتری کشف شود. وقتی دروغ‌گوها حقیقت را می‌گویند، باور کردنشان سخت تر می‌شود. آن ها اعتبار خود را پیش دیگران از دست می دهند.

خواندن این مقاله را از دست ندید: تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت نوجوانان

برای حفظ تصویر نادرستی که از خود ساخته اند انرژی، توجه و تلاش زیادی لازم است. دروغگوها تحت فشار زیادی زندگی می کنند. انگیزه دروغگویی در دانش آموزان هر چه که باشد، والدین باید با دروغگویی دانش آموزان جدی برخورد کنند. کیفیت زندگی خانوادگی به همان اندازه به کیفیت ارتباطات بستگی دارد. دروغ می تواند این کیفیت را از بین ببرد. اگر والدین از یک دروغ چشم پوشی می کنند، مثل این است که فرزند خود را به گفتن دروغ دیگری تشویق کرده باشند. این مطالب قسمتی از علل های دروغ گویی در نوجوانان است.

تاثیر دروغگویی در نوجوانان و روش های کنترل آن

تاثیر دروغگویی در نوجوانان و راه های کنترل آن

نحوه کنترل دروغگویی در نوجوانان:

1: هزینه های بالای دروغگویی را توضیح دهید تا نوجوان خطرات ناشی از عدم صداقت را درک کند و او را آگاه کنید به اینکه چگونه دروغگو بیشتر از همه به خود آسیب میزند.
2: بیان کنید که چه احساسی دارید که به شما دروغ گفته می شود تا نوجوان تأثیر عاطفی دروغ گفتن را درک کند.

3: برای از بین بردن تخلف، جریمه ای نمادین را اعمال کنید - وظیفه ای که نوجوان باید انجام دهد و معمولاً مجبور به انجام آن نیست.

4: بررسی کاملی از شرایطی که منجر به دروغ گفتن شده است را انجام دهید: چرا اتفاق افتاد، چگونه نوجوان می‌توانست روش متفاوتی را انتخاب کند تا دروغگویی رخ ندهد.

5: اعلام کنید که دروغگویی در خانواده همیشه به عنوان یک جرم جدی تلقی می شود. توضیح دهید که چگونه اگر اکنون دروغگویی او را رها کنند می توانید باعث شوید که او با احتمال بیشتری بعداً در روابط مهمش دروغ بگوید.

6: در نهایت بیان کنید که قصد دارید اعتماد را بازگردانید تا به او فرصتی برای از سرگیری یک رابطه صادقانه بدهید و او فکر نکند که اعتماد شما برای همیشه از بین رفته و دیگر تلاشی برای تغییر کردن و صداقت داشتن نکند.

اگر دروغگوی در نوجوان دوباره رخ داد، دنباله را تکرار کنید. شما نمی توانید به کلی جلوی دروغگویی دانش آموزان را بگیرید، اما قطعاً می توانید با دروغ به عنوان چیزی که باید به کمترین حد خود برسد و آسیب کمتری را به روابط و کیفیت زندگی وارد کند، برخورد کنید.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.