تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت نوجوانان

تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت نوجوانان

نوجوانان ماجراجو هستند. آن‌ها می‌خواهند دنیای بزرگ‌تر را آزمایش و کشف کنند تا با تجربه های بیشتری رشد کنند. اما امروزه، برخلاف دوران جوانی والدینشان، اثر رسانه های اجتماعی در جغرافیای این جهان با انقلاب اینترنت به طرز چشمگیری گسترش یافته است. فضای مجازی عرصه وسیع تری از تجربه را در دسترس نوجوان قرار می دهد و می تواند شرایطی برای معاشرت و تعامل با دوستان، جستجوی سرگرمی، کسب دانش، ایجاد استقلال بیشتر در خانواده را برای نوجوانان محیا کند.

فهرست مفاله:

تاثیر شبکه های اجتماعی در سلامت روان دختران نوجوان

مراقبت های والدین از فرزندان مقابل  شبکه های اجتماعی

خطرناک ترین تاثیرات فضای مجازی بر سلامت نوجوانان


دسترسی نوجوانان به فضای مجازی در کنار فوایدی که دارد ممکن است خطرات زیادی را بر سلامت نوجوانان قرار می دهد و این فرآیند مسئولیت های والدین را به شدت پیچیده کرده است. از آنجایی که مغز نوجوانان به طور کامل رشد نکرده است و تا زمانی که به سن بلوغ نرسند به طور کامل رشد نمی کند، آنها فاقد توانایی شناختی آگاهی و حریم خصوصی هستند و می توانند پیام ها، تصاویر و ویدیوهای نامناسب را بدون درک پیامدهای طولانی مدت ارسال کنند. چیزی که آن ها پست می کنند ممکن است در حلقه کوچک دوستان خود باقی نماند و می تواند با عواقب ویرانگر در سراسر جهان منتشر شود. این ها قسمتی از تاثیرات رسانه های اجتماعی بر سلامت نوجوانان و دانش آموزان است.

حتما بخوانید: نحوه رفتار درست با نوجوانان و کودکان

تاثیر شبکه های اجتماعی در سلامت روان دختران نوجوان

نوجوانان در گذشته با والدین، معلمان و سایر بزرگسالان در جامعه خود و همچنین اعضای خانواده و دوستان گسترده خود در ارتباط بودند اما اکنون می‌توانیم رسانه‌های اجتماعی را نیز به لیست رشد اجتماعی و عاطفی اضافه کنیم. اما اثر شبکه های اجتماعی چطور می تواند مشکل ساز باشد؟

تحقیقات نشان می دهد که دختران ممکن است بیشتر تحت تاثیر شبکه های اجتماعی نسبت به پسران از جنبه های منفی آن باشند. دختران جوان، با ظرفیت محدود خود برای خود تنظیمی و حساسیت به فشار همسالان، در معرض خطر تجربه‌های بد فضای مجازی هستند که می‌تواند بر رشد آن ها تأثیر منفی بگذارد و منجر به افسردگی و اختلالات اضطرابی در آن ها شود. رسانه‌های اجتماعی همچنین می‌توانند تأثیر منفی بر بلوغ داشته باشند و دختران نوجوان را تشویق می‌کنند تا قبل از بلوغ کافی برای کنار آمدن با تمام پیامدهایی که این امر می‌تواند بر زندگی‌شان داشته باشد، به دنیای «بزرگ‌سالان» بپیوندند و از نظر جنسی فعال شوند. بسیاری از نوجوانان عکس یا ویدیوهای برهنه یا نیمه برهنه خود را برای نوجوانان دیگر ارسال می کنند و پخش شدن این عکس ها در صورت خیانت فردی که مورد اعتماد واقع شده بوده می تواند اسیب های فراوانی برای سلامت روان نوجوان ایجاد کند. دختران نوجوان در معرض خطر ابتلا به اختلالات خوردن و همچنین اختلال بدشکلی بدن (نیاز به اصلاح یک نقص درک شده، مانند سینه های کوچک) با جراحی هستند. نگرانی در مورد تصویر بدن می تواند بر کیفیت زندگی آنها تأثیر منفی بگذارد و آنها را از داشتن روابط سالم باز دارد و زمانی را که بهتر می تواند صرف رشد سایر جنبه های شخصیتی آن ها شود، اختصاص دهد. شبکه های اجتماعی می‌توانند دوست یا دشمن باشند و به جای تمرکز مداوم بر جنبه‌های منفی، باید از آن به عنوان ابزاری برای کمک به دختران نوجوان برای درک این موضوع استفاده کنیم که تصاویری که دائماً در رسانه‌های اجتماعی پخش می‌شوند منعکس کننده افراد عادی نیستند و تنوع زیادی در ظاهر فیزیکی افراد در دنیای واقعی وجود دارد و استاندارد های زیبایی لزوما آن چیزی نیست که در فضای مجازی نشان داده می شود. این مطالب قسمتی از تاثیرات شبکه های مجازی بر سلامت روان نوجوانان می باشد.

مقاله مرتبط: غول سیاه اعتیاد نوجوانان به فضای مجازی

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

مراقبت های والدین از فرزندان مقابل  شبکه های اجتماعی

آن ها باید سه هدف برای نوجوان خود در مورد استفاده از اینترنت داشته باشند :

کسب مهارت

 ارتقای ایمنی

 حفظ تعادل

با کسب مهارت شروع کنید . دنیای شبکه های مجازی محیطی بسیار غنی و گسترده است. و این یکی از مواردی است که نوجوانان باید در مورد آن آگاه باشند. مهارت‌هایی که برای دنیای مجازی و دسترسی به منابعی که بتوانند اطلاعات لازم را از آن دریافت کنند، برای بیشتر مسیرهای آموزشی، شغلی و اجتماعی که به آینده آن ها منتهی می‌شود، ضروری است. برای اینکه بتوان این مهارت را توسعه داد نیاز به تمرین برای نوجوان وجود دارد . تمرین نیاز به زمان دارد و این به والدین بستگی دارد که تعیین کنند چه میزان زمان برای تمرین می تواند مفید و چه میزانی اتلاف وقت و بیش از حد است. بنابراین، استفاده از اینترنت می‌تواند درگیری‌های زیادی را برای والدین با نوجوان خود ایجاد کند. امکانات اینترنتی که نوجوانان را هیجان زده می کند، اغلب والدین آن ها را می ترساند. هم نوجوانان و هم والدین در فضای آنلاین سؤال مشابهی می پرسند، "چه می شود اگر؟" با این حال، برای نوجوان این معمولاً ابراز علاقه و کنجکاوی است، در حالی که برای والدین اغلب اظهار نگرانی است. شما می توانید برای اکسب اطلاعات بیشتر مقاله تاثیر ارتباط والدین با نوجوانان در سلامت روان آن ها مطالعه کنید.

خواندن این مقاله را از دست ندید: روش های درمان اختلال مو کندن دانش آموزان

خطرناک ترین تاثیرات فضای مجازی بر سلامت نوجوانان

فضای مجازی در دسترس در کنار فواید و جذابیت هایی که دارد و می تواند نوجوانان را هیجان زده کند و خالی از خطر نیست و اثر شبکه های مجازی بر سلامت دانش آموزان زیاد است و والدین باید به فرزندان خود کمک کنند تا از این خطرات آگاه شوند

تعدادی از این خطرات عبارت اند از :

1) تاثیر شبکه های مجازی بر سلامت  دانش آموزان می تواند بر عملکرد شخصی او در زندگی حقیقی نیز تأثیر بگذارد.

2) دیگران می توانند از اطلاعات شخصی شما به سود خودشان و برای خودشان استفاده کنند.

3) امکان دادن اطلاعات نادرست و غیر واقعی از طرف افرادی که در این فضا با آن ها اشنا می شویم و آن ها را نمیشناسیم بسیار فراوان است.

4) استفاده مکرر از فضای مجازی با توجه به این که در اکثر مواقع قابل دسترس هست می تواند الگوهایی از وابستگی را درون فرد ایجاد کند و تاثیر زیادی در سلامت نوجوان دارد.

5) تعامل آنلاین و ارتباط های فضای مجازی ممکن است تمایل فرد به معاشرت با افراد واقعی اعم از اعضای خانواده ، دوستان و روابط اجتماعی را کاهش دهد.

تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت نوجوانان

سخن پایانی:

با آگاهی دادن به فرزندان و اینکه استفاده نادرست از فضای مجازی می تواند چه تاثیراتی بر سلامت نوجوانان داشته باشد و چه آسیب هایی برای آن ها ایجاد کند می توان از بسیاری از این خطرات و آسیب ها جلوگیری کرد و امنیت فرزندان را در این فضا  افزایش داد. البته پیش نیاز این آگاه کردن و تاثیر گذار بودن آن، ایجاد یک رابطه صمیمانه و بدون قضاوت بین والدین و فرزندان است که فرزندان بتوانند در آن از نگرانی های خود و ابهامات و خطراتی که با آن مواجه می شوند آزادانه صحبت کنند و از ترس سرزنش یا قضاوت به پنهان کاری روی نبرند و والدین هم در خلال این رابطه بتوانند بدون کنترل گری افراطی امنیت فرزندان خود را تا حد ممکن در این فضا تامین کند . موضوع دیگر، کمک به ایجاد تعادل بین میزان زندگی آنلاین و میزان زندگی آفلاین است. بخش اصلی زندگی آفلاین مربوط به درگیری با چالش های زندگی واقعی است که نقاط قوت زندگی واقعی را ایجاد می کند و بخشی از زندگی آنلاین در کنار فوایدی که دارد، با توجه به امکانات و سرگرمی بی پایانی که دارد می تواند منجر به جلوگیری از کار و مشارکت اجتماعی شود و این یکی دیگر از اثر های شبکه های مجازی بر سلامت نوجوانان است.

خواندن این مفاله حتما به شما کمک خواهد کرد: عوامل موثر در بحران هویت نوجوانان

سوالات متداول

  • تاثیرات فضای مجازی بر نوجوانان

  • روش های مراقبت از دانش اموزان در برابر فضای مجازی

  • فضای مجازی چه تاثیری بر نوجوانان دارد

  • تاثیر شبکه های اجتماعی بر سبک زندگی جوانان


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.