تاثیر ارتباط والدین با نوجوانان در سلامت روان آن ها

تاثیر ارتباط والدین با نوجوانان در سلامت روان آن ها

نوجوانی می تواند هم زمان سرگردانی و هم زمان کشف باشد. این دوره برای نوجوان می تواند پرسش هایی در زمینه های استقلال و هویت مطرح کند. همانطور که نوجوانان احساس خود را پرورش می دهند، ممکن است با انتخاب های دشواری در مورد تحصیلات، دوستی، تمایلات جنسی، هویت جنسی، مواد مخدر و الکل مواجه شوند.

در این دوره از زندگی نوجوانان تاثیر ارتباط والدین با نوجوانان اهمیت زیادی دارد. بیشتر نوجوانان دیدگاه نسبتاً خود محورانه ای نسبت به زندگی دارند. حالت ذهنی که معمولا با افزایش سن از بین می رود. آنها اغلب بر روی خود تمرکز می کنند و معتقدند که همه افراد دیگر( از بهترین دوست تا یک غریبه) نیز روی آنها متمرکز هستند. نوجوانان ممکن است با ناامنی ها و احساس قضاوت شدن دست و پنجه نرم کنند. روابط با اعضای خانواده اغلب به گروه همسالان، علایق عاشقانه و اهمیتی که در این سن به ظاهرشان نشان می دهند، تبدیل می شود.

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

 

هدف ارتباط والدین با نوجوانان در دوره نوجوانی چیست؟

هدف از دوره نوجوانی این است که کودک از نظر روانی و اجتماعی به یک بزرگسال جوان تبدیل شود و روش ارتباط نوجوانان با والدین عوض می شود. گسستن از وابستگی و امنیت دوران کودکی به کودکان اجازه می دهد تا آزادی و مسئولیت را برای توسعه استقلال کسب کنند و خود را از والدین و دوران کودکی متمایز کنند تا هویت منحصر به فرد خود را ایجاد کنند.

v

روش ارتباط والدین با نوجوانان؟

یکی از اصول ارتباط خانواده با نوجوانان صحبت آشکار با نوجوان هست در مورد تغییراتی که آن ها تجربه می کنند، به ویژه با توجه به تغییر در روابط والدین با دانش آموزان در این دوران می تواند برای هر والدینی چالش برانگیز باشد. یکی از مؤلفه های مهم برقراری ارتباط با نوجوانان کمک به آن ها برای درک بهتر آنچه پیش رو دارند است. توضیح اینکه بدن آن ها چگونه تغییر می کند می تواند به آن ها کمک کند تا غافلگیر نشوند هم چنین می تواند اضطراب نوجوان را کاهش دهد. فراتر از تغییرات فیزیکی، می توانند در مورد تغییرات اجتماعی و سبک زندگی که با نوجوانی همراه است با آن ها گفتگو کنند. بحث در مورد پیامدهای تصمیمات مهم (مانند داشتن رابطه جنسی یا آزمایش مواد مخدر)می تواند نوجوان را تشویق کند تا در مورد انتخاب های خود فکر کند.

حتما بخوانید: 8 روش برای صمیمی شدن والدین با فرزندان

گوش دادن ابزاری قدرتمند و در عین حال کمتر مورد توجه برای والدین است. والدین اغلب به سمت دستورالعمل ها و راه حل ها گرایش پیدا می کنند. کنار گذاشتن این تمایلات و گوش دادن به سخنان نوجوان می تواند رابطه بین آن ها را تقویت کند. پرسیدن سؤالات خاص یا کنجکاوی بیش از حد می تواند باعث شود کودک احساس قضاوت شدن کرده و در نتیجه در صحبت صریح و صادقانه تردید کند. گوش دادن با دقت نشان دهنده علاقه، اعتبار و حمایت است. همچنین این احتمال را افزایش می دهد که نوجوان در صورت لزوم و در مواقعی که نیاز به صحبت دارد بتواند به والدین خود اعتماد کند. گوش دادن فعال باعث ایجاد صمیمیت و اعتماد می شود و همچنین به نوجوان اجازه می دهد تا تجربیات خود را پردازش کند. شما می توانید برای درک بهتر این مطلب مقاله روش های جلب اعتماد والدین را مطالعه کنید.

ارتباط موثر والدین با نوجوانان:

ایجاد یک هویت مستقل در دوران نوجوانی مستلزم ارتباط والدین با نوجوانان و تجربه کردن روابط و فعالیت های جدید در عین به دست آوردن فضایی مستقل از والدین است. اما با وجود این روند همچنان می توانید در کنار مستقل شدن نوجوانتان رابطه نزدیکی را هم با او حفظ کنید ، ابراز علاقه کنید و در مورد علایق جدید او سؤال بپرسید. از دوستان آن ها استقبال کنید و ساختار خانواده را برای حضور آن ها و ارتباط آن ها باهم در یک فضای امن فراهم کنید. در موقعیت هایی که اشتباهی می کند، به جای این که از کلیت شخصیت او انتقاد کنید و به او برچسب بزنید، فقط از اشتباه او انتقاد کنید و دلیل انتقادتان را به او توضیح دهید.

مطالعه کنید: سبک های فرزند پروری مقتدرانه و اصولی

تاثیر ارتباط والدین با نوجوانان

صحبت با نوجوانان در مورد رابطه جنسی سالم:

به او بگویید که آماده بحث در مورد هر چیزی مانند سلامت جنسی، پورن، لذت و عشق هستید. در طول این گفتگوها، صریح و بدون قضاوت گوش دهید. خاموش کردن یک نوجوان آسیب پذیر با منفی نگری یا قضاوت می تواند منجر به شرم و ترس شود. باز بودن و گشودگی شما، آن ها را تشویق می کند تا در مورد سؤالاتی که برایشان در زمان حال و همچنین آینده به وجود می اید بتوانند به شما اعتماد کنند و همین طور بتوانند با آگاهی و در زمانی که مناسب است یک رابطه جنسی سالم ایجاد کنند.

تاثیر ارتباط والدین با نوجوانان در سلامت روان آن ها

بررسی نحوه ارتباط والدین با نوجوانان: والدین می توانند با یادگیری چگونگی شناسایی علائم هشدار دهنده اولیه در مورد اختلالی که نسبت به آن نگران هستند و با نترسیدن از پرسیدن در مورد افکار و تجربیات فرزندشان در زمان مناسب تشخیص دهند که سلامت روان فرزندشان تحت خطر است یا خیر و برای کمک به او از متخصص کمک بگیرند. هنگامی که نشانه های اختلال های روان شناختی  به موقع تشخیص داده شوند می توان از پیشرفت آن ها پیشگیری کرد ، دسترسی به درمان زودهنگام می تواند از افزایش شدت یا مدت اختلال جلوگیری کند و به افزایش سلامت روان کمک کند.

مقاله مرتبط: آشنایی با مشکلات والدین با نوجوانان

استرس و اضطراب نوجوانان در ارتباط با والدین

استرس در نوجوانان در ارتباط با والدین خود ممکن است به دلیل روش های تربیتی والدین مانند برنامه ریزی های بیش از حد و قرار دادن استاندارد های بالا برای نوجوان، اثرات رسانه های اجتماعی مانند مقایسه های اجتماعی منفی، و رویدادهای اجتماعی و اخبار متفاوتی که در جامعه شنیده می شود باشد.

نحوه ارتباط والدین با نوجوانان مضطرب

شیوه ارتباط والدین با نوجوانان مضطرب می توانند با ارائه همدلی و حمایت و عدم قضاوت، ازنوجوانان خود مراقبت کنند. به جای قضاوت کردن، بر درک آنها تمرکز کنند. نوجوانان زمانی که برای کامل بودن تحت فشار نباشند، دستاوردهای بیشتری کسب می کنند، بنابراین والدین می توانند از قرار دادن استاندارد های بالا برای نوجوان و کمال گرایی اجتناب کنند. حفظ رابطه و تشویق روابط آنها با سایر بزرگسالان دلسوز مانند معلمان و مربیان نیز مفید است.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.