ترس از کنکور و شکست در آن را چطور برطرف کنیم

ترس از کنکور و شکست در آن را چطور برطرف کنیم

ترس از شکست در کنکور و درس خواندن برای کنکور، آبشان توی یک جو نمی رود. غریزه ی بقا به هیچ موجود زنده ای اجازه نمی دهد که داوطلبانه و مشتاق، پایش را در حیطه ای بگذارد که در آن احساس خطر می کند. پس اگر میخواهید برای برنامه ریزی برای درس خواندن در کنکور اقدام کنید، لازم است که همزمان، ترس ها و احساسات منفی خود را نیز بررسی کنید و به حل کردنشان بپردازید. حل کردن مشکل ترس از امتحان و به خصوص کنکور، خودش گام بزرگی است که باعث می شود از تعداد زیادی از رقبایتان که با ترسشان کنار نیامده اند، جلو بزنید. در این مقاله با هم بررسی می کنیم که اصلا دلیل ترس از امتحان و کنکور چیست، چگونه با ترس از کنکور مقابله کنیم و روش های درمان اضطراب و ترس از کنکور چه هستند.


ترس از کنکور و شکست در آن

بخشی از ترس از کنکور، یک هیجان کاملا طبیعی است که امکان دارد هر دانش آموزی آن را تجربه کند. بالاخره هرچی هم که بشد، دوازده سال به دانش آموزان گفته می شود که قرار است ثمره درس خواندنشان در مرسه، در رقابت سخت و گسترده ای به نام کنکور به بار بنشیند و بسیاری از دانش آموزان کنکوری، تحت توقع، انتظارات و مقایسه با اطرافیان خود هستند. عده ای هم اهداف و رویاهای درخشانی برای آینده خود دارند و ترس از شکست در کنکور را به این خاطر تجربه می کنند که میدانند بدون موفقیت در کنکور، حرکت در مسیر رویایشان سخت یا ناممکن می شود. اما اگر ترس از کنکور یا شکست در کنکور، به حدی زیاد شود که مدام ذهن ما را مشغول کند یا مزاحم درس خواندنمان شود، از حالت طبیعی خارج شده و نیاز به بررسی و درمان دارد. بسیاری از دانش آموزانی که می پرسند« چرا از کنکور می ترسم» یا « چطور بر ترس از شکست در کنکور غلبه کنم» از فشار اضطراب و ترسشان خسته شده اند و در برزخی گیر کرده اند که نه می توانند درس بخوانند و نه می توانند استراحت و تفریح کنند. دلیل این همه ترس چیست؟

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

دلایل ترس از شکست در کنکور و امتحانات

دلایل ترس از کنکور و درس خواندن را نمی شود همیشه پیش بینی کرد. بسیاری از اوقات یک دانش آموز نیاز دارد برای حل مشکلش به مشاور تحصیلی خصوصی یا روانشناس مراجعه کند اما ما در اینجا بعضی از دلایل رایج عترس از درس و کنکور را به شما معرفی می کنیم:

1) کمبود عزت نفس: افرادی که دچار مشکل کمبود عزت نفس هستند معمولاً در شرایطی که قرار است ارزیابی شوند، حتی اگر دانش و عملکرد خوبی داشته باشند باز هم دچار خودکم بینی و ترس از شکست می شوند. ( برای خواندن مقاله 5 قدم کلیدی افزایش عزت نفس کلیک کنید)

2) اشتباهات مدارس و خانواده ها: تاکید زیادی مدرسه و خانواده روی بعد رقابتی کنکور، مقایسه کردن دانش آموز کنکوری با همکلاسی ها، دانش آموزان کنکوری سال های قبل که تبدیل به رتبه های کنکور شدند و اقوام و ... موجب میشوند دانش آموزان تمرکزش را از روی توانایی های خودش برداشته و روی برتری های دیگران بگذارد. همچنین اشتباهاتی مانند منحصر کردن ارزش فرد به نمرات و عملکرد درسی­اش باعث احساس خودسرزنشگری در دانش آموزان میشود.

3) بزرگنمایی کنکور:  چگونه ممکن است تصور کنید یک امتحان، رقم زننده ی تمام سرنوشت شما است، بسیار هم دشوار است، قبول نشده در آن هم باعث آبروریزی می شود، وظیفه­ی شماست که حتما در آن بدرخشید و ... بعد از چنین غول بزرگی نترسید؟ هرچقدر کنکور را بزرگتر، دشوارتر و سرنوشت سازتز ببینید، ترس از کنکور هم در شما بزرگتر و درس خواندن برایتان دشوارتر می شود.

4) اهمال کاری: اهمال کاری مشکل بسیاری از دانش آموزان است که یکی از دلایل آن ممکن است اضطراب باشد. دانش آموزان اهمال کار بیشتر وقتشان را با گوشی موبایل یا چیزهای دیگر می گذرانند و اضطرابشان باعث می شود درس نخوانند و درس هایشان روی هم تلنبر شود. هرچه حجم درس های نخوانده بیشتر باشد ترس از شکست در کنکور وامتحانات هم افزایش می یابد.

درمان ترس از کنکور و درس خواندن

برای حل مشکل ترس از کنکور، اولین قدم این است که با مشاور تحصیلی خود صحبت کنید. علاوه بر این، توجه به توصیه های زیر می تواند به درمان ترس از شکست در کنکور کمک کند:

1) اگر احساس می کنید اضطراب زیادی دارید، به دنبال راه های درمان اضطراب کنکور باشید.

2) مسائلی مانند اهمال کاری و یا کنترل گوشی موبایل هنگام درس خواندن را بررسی کنید.( برای خواندن مقاله چرا اهمال کاری می کنیم و کنترل گوشی هنگام درس خواندن کلیک کنید)

3) با افرادی که دچار شکست در کنکور شده اند اما پیش از آن، توانسته اند موفقیت های گوناگونی مانند شرکت دوباره در کنکور و رتبه آوردن را تجربه کنند صحبت کنید. این کار هم می تواند باعث شود که شما اشتباهات آنان را تکرار نکنید و هم به شما نشان بدهد که اگر فرضا در کنکور موفق نشدید هم هنوز راه های موفقیت و جبران کردن به روی شما باز خواهند بود.

4) با دوستانتان درس بخوانید. خصوصا اگر آن ها نسبت به شما، روحیه ی قوی تری دارند و اضطراب کمتری را تجربه می کنند.

5) به تغذیه و خصوصا خواب سالم اهمیت بدهید. داشتن خواب مناسب به شکل قابل توجهی اضطراب شما را کاهش می دهد. ( برای آشنایی با روش های رفع خواب آلودگی هنگام مطالعه کلیک کنید)

6) اگر از طرف مدرسه یا خانواده خود تحت فشار هستید و در فضای رقابتی یا توقعات غیر واقعی به سر می برید، سعی کنید از تاثیر این محیط بر ترستان با آنان صحبت کنید. یک مشاور تحصیلی می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

7) با پیدا کردن نقاط قوتتان، برتری های خود در مواد درسی کنکور را پیدا کنید و آن ها را افزایش دهید. تمرکز بیش از حد روی درس هایی که در آن ها ضعف دارید، موجب کاهش اعتماد به نفس شما می شود.

8) ارزش خودتان را فقط با نمرات و عملکرد درسیتان ننجید. یک کاغذ بردارید و سعی کنید توانمندی ها و ارزشمندی های خود در زندگی را روی آن بنویسید و به این نکته توجه کنید که موفقیت در کنکور، تنها یک مورد به موارد این لیست اضافه یا کم می کند و بقیه ارزشمندی هایتان در هر صورت، سر جای خود باقی خواهند ماند.

9) اگر فکر می کنید مشکل عزت نفس یا کمبود خودباوری آزارتان می دهد، می توانید در دوره آنلاین عزت نفس دکتر علی میرصادقی شرکت کنید.

نتیجه گیری

هرچند استرس و اضطراب هنگام امتحان یک احساس شایع و تا حدی طبیعی است، اما ترس از کنکور و دیگر امتحانات و شکست در آن ها، بعضی از دانش آموزان را دچار احساسات منفی و اختلال در عملکرد تحصیلی می کند. آن ها آنقدر این احساسات بد را تجربه می کنند که نمی توانند آنطور که دلشان می خواهد درس بخوانند و برای موفقیت در کنکور یا هر مسیری که برای پیشرفت خود در نظر گرفته اند، تلاش کنند. حل چنین مشکلی نیاز به حمایت خانواده، معلم ها و مشورت با یک مشاور تحصیلی قابل اعتماد دارد.

اگر دچار این مشکل هستید، خوب است همیشه به یاد داشته باشید که شما تنها کسی نیستید که این احساسات را تجربه می کند. بسیاری از دانش آموزان به دلیل سختگیری های بیش از حد مدارس و والدین، دچار چنین احساساتی می شوند و با هر قدمی که برای درمان ترس از کنکور بردارید، چند گام از رقبایی که ترسشان را حل نکرده اند جلو خواهید افتاد.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.