رشته دندانپزشکی | آینده شغلی و بازار کار

دندانپزشکی

از روزگار کهن، بیماری دهان مشکل انسان ها بوده است. جمجمه افراد که 25000 سال پیش در زمین ساکن بودند، شواهدی از پوسیدگی دندان را نشان می‌دهد. قدیمی ترین منبع ثبت شده بیماری دهان از یک متن سومری است، که کرم های دندان را بعنوان دلیل پوسیدگی دندان شرح می‌دهد.

فهرست مقاله:

کار دندانپزشک چیست؟

مقاطع تحصیلی رشته دندانپزشکی

فرصت های شغلی در رشته دندانپزشکی

واحد های درسی دندانپزشکی

نظر دانشجوی رشته دندانپزشکی

بازار کار و آینده شغلی رشته دندانپزشکی در ایران

حقوق و درآمد رشته دندانپزشکی در ایران:

بازارکار و آینده شغلی رشته دندانپزشکی در دنیا

توانایی های لازم برای رشته دندانپزشکی

کارنامه قبولی رشته دندانپزشکی


ما در انتهای مقاله درآمد رشته دندانپزشکی و بازار کار رشته دندانپزشکی را به طور دقیق بررسی کرده ایم.

مشاوره تحصیلی خصوصی
اگه دوست داری سال بعد اسم تو جزء این رتبه های برتر کنکور باشه، عدد ۶ رو به ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ بفرست!!

تعریف رشته دندانپزشکی:

رشته های پزشکی از دسته رشته هایی هستند که دانش آموزان از دوران ابتدایی به آن فکر می کنند. تب و تاب قبول شدن در رشته دندانپزشکی بعد از دیگر رشته های پزشکی بین داوطلبان گروه تجربی زیاد است. جایگاه رشته های پزشکی در جامعه ما بسیار مورد احترام است و بازار کار خوبی دارند به همین دلیل گاهی اوقات دیده شده برخی افراد بعد از فارغ التحصیلی و بیکاری، مجدد در کنکور تجربی شرکت می کنند تا حداقل زیر شاخه های پزشکی را قبول شوند و بتوانند در آمد خوبی داشته باشند.

انتخاب رشته به سبک علی میرصادقی

جهت ثبت نام در انتخاب رشته به سبک علی میر صادقی کلیک کنید.

کار دندانپزشک چیست؟

کار اصلی دندانپزشک درست کردن دندان ها است. دندانپزشک ابتدا دهان و دندان و لثه را چک می کند اگر مشکل داشت آن مشکل را رفع می کند. دندانپزشک در طول کار خود اول باید از داروی بی حسی استفاده کند تا شخص بیمار متوجه درد نشود. دندانپزشکی شامل جراحی دندان هم می شود ولی دندانپزشکی که تخصص نگرفته نمی تواند کار جراحی را انجام دهد.
دندانپزشک باید کار فیزیکی انجام دهد و کمتر کار تشخیص و تجویز نسخه دارد.در کار دندانپزشکی امکان ابتلا به مشکلات اسکلتی مثل کمردرد و آرتروز گردن بیشتر است، مخصوصا اگه رعایت نکنند و نرمش و ورزش نکنند یا خیلی به خودشان فشار آورند ساعت های طولانی پشت سر هم کار کنند باید دیر یا زود منتظر این مشکلات جسمی باشند. خطر درد مفصلی و عضلانی از همون دوره دانشجویی، دندانپزشک را تهدید می کند.

مقاطع تحصیلی رشته دندانپزشکی

امکان ادامه تحصیل در رشته دندانپزشکی تا مقطع دکتری وجود دارد .
یک پزشک عمومی برای انجام خیلی از کارهای تخصصی باید مدرک تخصص بگیرد حتما و حداقل ۳ سال تا ۶ سال دوره تخصص بگذروند.

فرصت های شغلی در رشته دندانپزشکی:

دانشجویان این رشته بعد از گذراندن طرح 2 ساله، امکان فعالیت در درمانگاه ها، بیمارستان ها، مراکز درمانی را دارند. اغلب دانشجویان ترجیح می دند برای خود مطبی شخضی داشته باشند و برای خود کار کنند. دانشجویانی که علاقه مند به آموزش می توانند با دریافت تخصص و بورد تخصصی در دانشگاه ها به تدریس بپردازند و یا تحقیقات علمی انجام دهند.

کدام دانشگاه ها رشته دندان پزشکی دارند؟

دانشگاه های

 تهران 
 اردبیل
 ارومیه
 اراک
 اصفهان
 البرز
 ایلام
 بابل
 بجنورد
 بندرعباس
 بوشهر
 بیرجند
 تبریز
 شهید بهشتی
 شاهد
 رفسنجان
 زاهدان
 زنجان
 سمنان
 سنندج
 شهرکرد
 شیراز
 قزوین

واحد های درسی دندانپزشکی

دوره تحصیلی این رشته 6 سال است، که 2 سال اول درس های علوم پایه را باید بگذرونید.
کل واحد ها: 217 واحد
دروس عمومی: 22 واحد
دروس علوم پایه: 46 واحد
دروس اختصاصی: 149 واحد

نظر دانشجوی رشته دندانپزشکی

نظر احمد احدی دانشجوی رشته دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران  
دندانپزشکی از رشته ها و مشاغل پرطرفدار در بسیاری از کشورهای جهان است که به تربیت دندانپزشک میپردازد. وظیفه ی دندانپزشک تشخیص و درمان بیماری‌های دهان و دندان است .
دندانپزشک باید دارای تمرکزبالا برای مدتی طولانی،  هماهنگی خوب بین دستها و چشم ها و مهارت های ارتباطی خوبی باشد. قدرت بدنی مناسب و صبر و حوصله ی بالا از دیگر ویژگی های یک دندانپزشک است. گاهی لازم است چند ساعت مداوم روی یک بیمار کار کند. دندانپزشک باید بتواند در بیمارانی که دچار ترس و اظطراب هستند ایجاد آرامش کند واطمینان و اعتماد آنان را جلب کند.
دندانپزشک باید بتواند با کمک روش های موجود و مهارت خود درد بیمار که یکی از مسایل مهم است را کنترل کرده و کاهش دهد. در صورت لزوم قبل از شروع کار با صبر و لحنی دوستانه، اطلاعات لازم را به بیماران بدهد.

بیشتر بخوانید رشته مهندسی پزشکی

بازار کار و آینده شغلی رشته دندانپزشکی در ایران:

امروزه بیشتر افراد به سلامت دهان و دندان خود اهمیت می دهند. در گذشته افراد تنها برای کارهای ضروری به دندان پزشکان مراجعه می کردند اما امروزه افراد علاوه بر کارهایی مانند پر کردن، کشیدن، جرم گیری و ….، به دندانپزشکانی که تخصص کارهای زیبایی مانند بلچینگ، کامپوزیت، لمینت، اصلاح خط لبخند، ایمپلنت و ….، مراجعه می کنند. البته این تخصص ها در حاب حاظر در کلان شهر های بیشتر مراجعه کننده دارد. با توجه به افزایش جمعیت و نیاز افراد در راستای حفظ و سلامت بهداشت و دندان و همچنین تمایل افراد به انجام کارها زیبایی، این پزشکان دارای فرصت های شغلی خوبی در حال حاظر و در آینده دارند.

حقوق و درآمد رشته دندانپزشکی در ایران:

رشته دندانپزشکی جزء پردرآمد ترین رشته ها به حساب می آید. بسته به سطح تخصص و اینکه پرسنل مراکز درمانی باشد و یا خودش مطب داشته باشد، درآمد متفاوتی دارد. همچنین برخی پزشکان که در کلینک ها مشغول به کار هستند دارای حقوق ثابت به همراه درصدی از تعرفه به ازای هر بیمار هستند. میانگین حقوق رشته دندانپزشکی بین بازه 20 میلیون تا 30 میلیون متفاوت است. دندانپزشکانی که دارای مدرک فوق تخصصی باشند حقوق بیشتری دریافت می کنند. به عنوان مثال حقوق دندانپزشکی که دارای مدرک فوق تخصصی جراحی فک و صورت باشد، بین بازه 1 تا 2 میلیارد در ماه درآمد دارد. درآمد دندانپزشک با توجه به محل و شرایط کار آن ها متفاوت است. پزشکانی که در کلینیک های خصوصی کار می کنند ، درآمد بالاتری دارند. در کلینیک ها معمولا روال کار بدین صورت است که دندانپزشک یک حقوق ثابت دریافت کرده و به ازای هر بیمار نیز درصدی به عنوان حق العمل می گیرند. دندانپزشکان مستقل که دارای مطب شخصی هستند ، با توجه به برخی عوامل از جمله مهارت و تخصص ، میزان فعالیت و …، درآمدهای متفاوتی دارند. البته معمولا یک دندانپزشک خوب در مطب شخصی درآمد بالاتری نسبت به کار در بیمارستان ها و کلینیک های خصوصی دارد. در کنار این موارد باید توجه داشت که هزینه تاسیس و راه اندازی مطب دندانپزشکی که شامل هزینه های خرید تجهیزات ، وسایل و مواد دندانپزشکی و علاوه بر این خرید یا اجاره مکانی مناسب برای مطب می باشد ، نسبتا بالا است. اما در صورت موفقیت و داشتن تعداد زیاد بیماران ، این هزینه ها در مدت نه چندان زیادی جبران شده و به سود دهی می رسد. به دلیل بازارکار خوب دندانپزشکی در بسیاری از کشورهای دنیا ، دندانپزشکان درآمد های خوبی نیز دارند. به طور کلی درآمد آنها از درآمد متوسط جامعه شان بیشتر است.

بازارکار و آینده شغلی رشته دندانپزشکی در دنیا:

در همه جای دنیا صنعت پزشکی از پردرآمدترین حرفه ها به حساب می آید و برای آن حتما بازارکار وجود دارد. حرفه دندانپزشکی هم از این قاعده مستثنا نیست و به دلیل تخصصی بودن آن درآمد بیشتری دارد. کشورهایی مانند ایرلند، سوئد، ژاپن، استرالیا، ایالات متحده، اسپانیا از بهترین کشورها برای شغل دندانپزشکی به حساب می آید. اگر در قصد تحصیل دراین رشته و مهاجرت را دارید، بهتر است از الان برای مهاجرت به این کشورها و داشتن یک شغل عالی برنامه ریزی کنید. شغل هایی مانند متخصص پروتز، ارتودنسی، دندانپزشک، جراح فک و صورت از پردرآمد ترین شغل ها دراین حرفه در دنیا به حساب می آیند.

شغل

درآمد

ایالات متحده

172 هزار دلار

سوئیس

125 هزار دلار

انگلیس

107 هزار دلار

آلمان

90 هزار دلار

توانایی های لازم برای رشته دندانپزشکی

فردی که در رشته دندانپزشکی تحصیل می کند باید در دروس علوم پایه و درس زبان انگلیسی قوی باشد. اگر در این رشته به روز نباشد فقط می تواند کار عملی انجام دهد و اطلاعات کافی از بیماری های مختلف را نمی تواند به دست بیاورد کسایی که در رشته دندانپزشکی تحصیل می‌کنند باید دست های توانمند و مهارت بالا داشته باشند تا بتوانند کارهای ظرفیت دندانپزشکی را انجام دهند.
همچنین  باید سلامت جسمی و روانی کامل را داشته باشند تا بتوانند از انجام همه کارهای عملی و علمی بربیایند. در دندانپزشکی نیاز به جسارت و قدرت تصمیم گیری آنی هم هست چون کار عملی هست و صرفا نسخه نویسی نیست. برای بعضی تخصص های دندان مثل تخصص ترمیمی و پروتز و ارتودنسی ذوق و سلیقه هنری هم لازم است. برای کارهایی مثل کشیدن دندان و جراحی کمی روحیه اگرسیو و تهاجمی داشتن لازم است. برای تخصص اندو (درمان ریشه) بیشتر از هر چیزی صبر و حوصله لازم است.

کارنامه قبولی رشته دندانپزشکی

کارنامه قبولی رشته دندانپزشکی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

دندانپزشکی

کارنامه قبولی رشته دندانپزشکی دانشجوی دانشگاه البرز

دندانپزشکی

سخن پایانی:

ممنونم که تا آخر این مقاله با ما همراه بودید در این مقاله به بررسی رشته دندانپزشکی و آینده شغلی و بازار کار آن پرداختیم امیدوارم این مطالب برای شما مفید بوده و شما با رشته دندانپزشکی و فرصت های شغلی در رشته دندانپزشکی آشنا شده باشید شما می توانید سوالات خود را درقسمت نظرات بپرسید مشاورین ما به آن ها پاسخ می دهند.

سوالات متداول:

  • کار دندانپزشک چیست؟

  • فرصت های شغلی در رشته دندانپزشکی

  • واحد های درسی دندانپزشکی

منبع: سایت پی اسکیل


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.