راهنمای انتخاب رشته کنکور تجربی 1400

راهنمای انتخاب رشته کنکور تجربی 1400

بعد از پشت سر گذاشتن هفت خوان کنکور سراسری تجربی و قبولی در کنکور تجربی، تازه نوبت به یه مرحله‌ حساس و سرنوشت ساز یعنی انتخاب رشته کنکور تجربی می‌رسه. در این مقاله برای شما راهنمای جامعی از انتخاب رشته کنکور تجربی 1400 فراهم کردیم. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

با وجود جمعیت زیاد رقبایی که کنکور تجربی داشتند و ظرفیت‌های محدود دانشگاه‌ها برای هر رشته‌ مشخص، چطور می‌ شود انتخاب رشته‌ تجربی رو دقیق و صحیح انجام داد؟ ما در راهنمای جامع انتخاب رشته کنکور تجربی، سعی می‌کنیم در این مسیر تا حد ممکن بهتون کمک کنیم.

کارنامه انتخاب رشته کنکور تجربی

اولین قدم برای انتخاب در هر رشته‌ای از جمله انتخاب رشته کنکور تجربی، بررسی دقیق کارنامه اولیه کنکور است که می‌تونید از طریق سایت سنجش به آدرس sanjesh.org بهش دسترسی پیدا کنید. یادتون نره که رتبه سهمیه‌ی شما از رتبه‌  کشور مهم‌تره. رتبه‌ سهمیه کنکور در واقع به شما نشون می‌دهد که شما توی گروهی که باهاشون مقایسه شدید چه رتبه‌ای کسب کردید و توسط اون رتبه انتخاب رشته‌ تجربی شما انجام میشه نه توسط رتبه‌ کشوری شما.

انتخاب رشته‌ های پرطرفدار کنکور تجربی

از بین ده‌ها رشته‌ متنوع و جالبی که داوطلبان کنکور تجربی می‌توانند برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کنند، فقط چند رشته‌ محدود هستند که بسیار پرطرفدارند. البته ما به شما پیشنهاد میکنیم که انتخاب رشته رو براساس علایق و توانایی‌هاتون انجام بدین و تمرکزتون رو فقط نگذارید روی رشته‌های محدودی که براساس درک اشتباه بعضی از افراد جامعه، مهم‌تر از بقیه رشته‌ها به نظر میان، اما در اینجا پرطرفدار ترین رشته‌های کنکور تجربی بین ۱۰۰۰۰ رتبه‌ برتر کنکور تجربی رو به ترتیب به شما معرفی میکنیم:

۱) دکتری پزشکی  ۲) رشته دندانپزشکی  ۳) رشته داروسازی  ۴) فیزیوتراپی  ۵) پرستاری  ۶) علوم آزمایشگاهی ۷) بینایی‌سنجی  ۸)  رشته دامپزشکی  ۹) شنوایی سنجی ۱۰) علوم تغذیه

دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی

مطالعه دفترچه انتخاب رشته تجربی، اولین قدمیه که باید بعد از بررسی کارنامه اولیه تون بردارید. دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی رو باید از سایت سنجش به آدرس sanjesh.org دانلود کنید.
ابتدا نکاتی که اول درفترچه راهنمای انتخاب رشته علوم تجربی نوشته شده رو مطالعه کنید. بهتره برای آشنا شدن با روش دسته بندی رشته ها و دانشگاه ها، چند صفحه رو تورق کنید. اسامی دانشگاه ها به ترتیب حروف الفبا آورده شده و روبروی هررشته ای نوشته شده که ظرفیت اون دانشگاه برای هریک از دانشجویان خانم و آقا اون رشته چقدره. کد هررشته هم در کنارش نوشته شده که این کد در زمان انتخاب رشته لازم‌تون میشه چون باید توی فرم انتخاب رشته تون، کد رشته مورد نظرتون رو وارد کنید.

آمادگی برای انتخاب رشته کنکور تجربی

برای کامل شدن آمادگی‌تون برای انتخاب رشته کنکور تجربی، بعد از پیدا کردن آشنایی کافی با دفترچه، رشته‌هایی که داخلش نوشته شدن و ظرفیت هر رشته در هر دانشگاه، یه کاغذ سفید جلوتون بذارید و رشته‌های مورد نظرتون رو به ترتیب اولویت، وارد کاغذ کنید.
یادتون باشه با توجه به این که ۱۵۰ تا انتخاب دارید، باید امیدوارانه اما در عین حال واقع بینانه انتخاب رشته کنید. برای فردی که رتبه‌ خوب یا متوسطی گرفته، وارد کردن چند انتخاب خوشبینانه ممکنه باعث بشه  شانس بیاره و جایی که فکرش رو هم نمی‌کرده قبول بشه اما برای کسی که رتبه‌ ضعیفی گرفته انتخاب‌های خوشبینانه فقط باعث کم‌تر شدن امکان انتخاب‌های واقع بینانه میشه.
بعداز نوشتن لیست، گزینه‌های رو چند بار مرور کنید، با سرچ کردن رتبه‌ای که برای قبولی در هریک از انتخاب‌هاتون نیاز دارید، از ترتیب چینش رشته ها مطمئن بشید. بعد اگر لیست‌تون با علایق شخصی و توقعاتی که بازار کار رشته‌ آینده‌تون دارید همخوانی داره، پاکنویسش کنید و کد هررشته رو مقابلش یادداشت کنید تا در زمان وارد کردن کدها در سایت، گیج نشید.

 معرفی رشته های دانشگاهی گرایش ها و بازار کار

راهنما انتخاب رشته کنکور تجربی بر اساس علاقه

یکی از مسائل مهمی که هردانش آموزی در تمام دوران تحصیل بهش فکر می‌کنه آرزو و رویاییه که برای آینده‌اش داره. بعضی‌ها خودشون رو توی یه محیط کار شلوغ با کلی دغدغه و همکار و هیاهو تصور می‌کنند، بعضی دلشون می‌خواد توی سکوت تحقیق و پژوهش کنند و خلاصه هرکسی یه تصوری از آینده خودش داره. برای این که مطمئن باشید تصورشما از آینده‌تون، با رشته‌های انتخابی‌تون همخوانی داره، بهتره یه سری اقدامات انجام بدید. مثلاً با دانشجوهای رشته‌ها و دانشگاه‌های مختلف مشورت کنید و شرایطشون رو بپرسید، اگر براتون ممکنه به دانشگاه‌ها سر بزنید و فضاشونو ببینید یا عکس‌های اون دانشگاه رو توی اینترنت پیدا کنید. از این‌ها مهم‌تر، با افرادی که از رشته‌ی تجربی مورد علاقه‌ی شما فارغ التحصیل شدن در مورد شرایط شغلی شون صحبت کنید و از شکل کار، میزان نیاز جامعه به اون کار درآینده و درآمدش مطلع بشید.

چند نکته مهم برای انتخاب رشته کنکور تجربی

توی روزهایی که فرصت برای انتخاب رشته وجود داره ممکنه تردید، سردرگمی و استرس زیادی رو تجربه کنید که به کیفیت انتخاب رشته‌تون ضربه بزنه. به همین دلیل ما این جا چند تا نکته‌ی مهم برای موفقیت در یک انتخاب رشته اصولی رو براتون قرار دادیم که هم برای بچه‌های علوم تجربی و هم رشته‌های دیگه.

1- شناخت رشته‌های دانشگاهی علوم تجربی رو فراموش نکنید.
جستجوی اینترنتی، مشورت با افراد با تجربه مثل دانشجوهای اون رشته و یا فارغ التحصیلان مشغول به کار اون رشته، تورق کتاب‌های درسی مربوط به اون رشته و ... جزو راه های شناخت رشته‌های دانشگاهی هستند که به راحتی می‌تونید انجام بدید.

2-از انواع تست های روانشناسی برای انتخاب رشته و شغل غافل نشید.
اگر هنوز مطمئن نیستید شما برای چه رشته و شغلی ساخته شدید، از تست‌های تیپ های شخصیتی مثل تست هالند یا تست MBTI کمک بگیرید.

3- به فاصله محل زندگی خود و دانشگاه مورد نظرتون توجه کنید.
بعضی افراد تمایل دارند که حتماً در شهر محل سکونت‌شون تحصیل کنند و عده ای از افراد هم مشکلی برای مهاجرت به شهرهای دیگه ندارند. در هر دو صورت، راحتی و آسایش خودتون برای رفت و آمد به دانشگاه رو حتما لحاظ کنید.

4- شهریه‌ دانشگاه را فراموش نکنید!
هیچ چیز بدتر از این نیست که در هنگام تحصیل، بار مالی شهریه به شما یا خانواده‌تون فشار بیاره و تحصیل تون رو دچار مشکل کنه یا مجبور باشید همزمان با تحصیل کار کنید پس حتماً بسنجید و ببینید مبلغ شهریه در حد توان شما هست یا نه.

5- در رابطه با امکانات دانشگاه و خصوصا خوابگاه تحقیق کنید.
گفتگو کردن با دانشجوهای دانشگاه مقصدتون می تونه خیلی از جزئیات مثل امکانات رفاهی دانشگاه، شرایط و جو دانشگاه و ظرفیت خوابگاه در اختیارتون بذاره. ممکنه خوابگاه یه دانشگاه ظرفیت نداشته باشه و لازمه شما از قبل این نکته رو بدونید.

 6- به ررتبه دانشگاه مورد نظر دقت کنید.
با یک جستجوی ساده توی گوگل، می‌تونید متوجه شید که کدوم یک از دانشگاه های مورد انتخاب شما رتبه ی علمی بهتری داره و اون رو در اولویت بذارید.

انتخاب رشته کنکور تجربی با توجه به زیرگروه‌ها

از اون‌جایی که توجه به ضرایب درس های گوناگون کنکور تجربی و رتبه‌ی متفاوتی که توی هریک از زیرگروه‌های تجربی گرفتید، می‌تونه راهنمای خوبی برای انتخاب رشته شما باشه و بهتون بگه که احتمال قبولی شما توی رشته‌های مربوط به کدوم یک از زیرگروه‌ها بیش‌تره،


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.