راهنمای انتخاب رشته انسانی 1400

راهنمای انتخاب رشته انسانی

اولین دغدغه هرکنکوری بعد از موفقیت در کنکور سراسری و کسب رتبه مناسب، انتخاب رشته سراسری برای ورود به مقطع کارشناسیه. به همین دلیل ما در این مقاله براتون روش انتخاب رشته علوم انسانی را قرار دادیم. انتخاب رشته اصولی و صحیح باعث میشود که شانس قبول شدن شما در رشته، دانشگاه و شرایط مورد نظرتون افزایش پیدا کند و به عبارتی، اگه انتخاب رشته درست و حرفه ای انجام بدید، در بهترین دانشگاه، رشته و شرایط ممکن نسبت به رتبه و علاقمندی های خودتون، پذیرفته می شوید. پس حتما برای انتخاب رشته هوشمندانه عمل کنید و بی گدار به آب نزنید.


مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

راهنما انتخاب رشته انسانی مناسب چه کسانی است؟

تمام داوطلب های کنکور سراسری علوم انسانی که در کنکور امسال شرکت کردند و توی کارنامه اولیه، مجاز به انتخاب رشته در محل های روزانه و شبانه شدن، می توانند از راهنمای انتخاب رشته انسانی که براشون قرار می دهیم استفاده کنند. این راهنما با توجه به روزترین اطالاعات و آخرین قبولی های علوم انسانی تنظیم شده است. بیاید با هم مراحل انتخاب رشته علوم انسانی را بررسی کنیم.

کارنامه اولیه کنکور برای انتخاب رشته علوم انسانی

مهم ترین راهنما انتخاب رشته برای کنکور انسانی شما کارنامه اولیه خود شماست. در این کارنامه شما می توانید علاوه بر رتبه کشوری، رتبه ای که با توجه به سهمیه تون گرفتید رو بررسی کنید و از اون مهم تر، رتبه ویژه ای که در هریک از 5 تا زیرگروه دارید رو بسنجید. اختلاف رتبه های شما در زیرگروه های مختلف به این دلیله که وزن یا همون ضریب درس های مختلف برای قبولی توی رشته های گوناگون با هم فرق دارد. بنابراین برای انتخاب رشته های هر زیر گروه مختلف، بهتره به رتبه اش دقت کنید.

یه نکته مهم دیگه در کارنامه اولیه، استان بومی شماست. استان بومی جایی است که شما به خاطر نزدیک بودن محل زندگی تون بهش، شانس بیش تری برای قبولی در دانشگاه های اون استان دارید و در نظر گرفتن این نکته در حین انتخاب رشته می تواند براتون مفید باشه. یادتون نره که رتبه سهمیه بندی شما مهم تر از رتبه کشوریه. رتبه داوطلب در سهمیه چیزی است که نتیجه انتخاب رشته سراسری در دوره های روزانه ، نوبت دوم ( شبانه ) و فرهنگیان رو مشخص می کند.

انتخاب رشته کنکور به سبک علی میر صادقی

مطالعه دفترچه انتخاب رشته کنکور انسانی

مطالعه دفترچه انتخاب رشته، قدمی است که باید بعد از بررسی کارنامه اولیه تون بردارید. دفترچه انتخاب رشته کنکور انسانی رو باید از سایت سنجش به آدرس sanjesh.org دانلود کنید. ابتدا نکاتی که اول دفترچه راهنمای انتخاب رشته علوم انسانی نوشته رو مطالعه کنید و بعد برای آشنا شدن با روش دسته بندی رشته ها و دانشگاه ها، چند صفحه ورق بزنید. اسامی دانشگاه ها به ترتیب حروف الفبا آورده شده و روبروی هررشته، نوشته شده که ظرفیت اون دانشگاه برای هریک از دانشجویان خانم و آقای اون رشته چقدر است . کد هررشته ای هم در کنارش نوشته شده که این کد در زمان انتخاب رشته لازم­تون میشه چون باید توی فرم انتخاب رشته تون، کد رشته مورد نظرتون رو وارد کنید.

انتخاب رشته علوم انسانی بر اساس ظرفیت

یکی از نکاتی که دقت کردن بهش خیلی مهمه، ظرفیت هردانشگاهی برای پذیرش دانسجو در یک رشته مشخص است. اگر برای انتخاب رشته انسانی فقط دست روی دانشگاه هایی بذارید که ظرفیت کمی دارند، قافله را باختید. البته این به این معنی نیست که باید کلا بیخیال انتخاب رشته انسانی سراسری در دانشگاه هایی بشید که ظرفیت محدودی دارند، اما انتخابتون باید واقع بینانه و با توجه به رتبه و شانس قبولی تون در اون دانشگاه باشه. خوشبختانه به علت تعداد انتخاب های بالایی که دارید، می تونید دانشگاه های ظرفیت محدود رو هم در کنار دانشگاه های ظرفیت بالا انتخاب کنید.

معرفی رشته های دانشگاهی و بازار کار آن ها 

لیست آخرین رتبه های قبولی رشته انسانی سراسری

یک دسته از اطلاعاتی که کنکوری ها همیشه قبل از انتخاب رشته به دنبال اون هستند، آمار آخرین رتبه های قبولی کنکور، در دانشگاه و رشته ی مورد نظر اون ها  قبول شدن. این اطلاعات برای افرادی که می خواهند  انتخاب رشته علوم انسانی داشته باشند، مهم تر و حساس تر هم هست چون همونطور که می دانید توی کنکور علوم انسانی ممکنه یک رتبه بالا و پایین شدن، قبول شدن یک نفر در رشته مورد علاقه یا دانشگاه مورد علاقه خود به کلی منتفی کند. البته این نکته مهم رو فراموش نکنید که قرار نیست نتایج انتخاب رشته علوم انسانی هیچ سالی دقیقا مثل سال های قبلی باشه. بنابراین نمی توانید صد در صد روی آخرین رتبه های قبولی در علوم انسانی سال های گذشته حساب باز کنید و مطمئن باشید که نتیجه مشابه می گیرید. بلکه توسط نگاه کردن آخرین رتبه های قبولی رشته های انسانی سال های قبل در مناطق گوناگون، می توانید به طور حدودی متوجه بشید که شانس قبولی تون در یک رشته و دانشگاه مشخص کمه یا زیاد. با این مقدمه وقتشه بریم سراغ لیست مذکور:

آخرین رتبه های قبولی رشته حقوق روزانه سال تصیلی 99-1400:

رتبه 4046 در منطقه 2، جنسیت: مرد، دانشگاه محل قبولی: پردیس شهید رجایی- کرمانشاه، نوع دوره قبولی: فرهنگیان

رتبه 6460 در منطقه3، جنسیت: مرد، دانشگاه محل قبولی: پردیس حکیم ابوالقاسم فردوسی – کرج، نوع دوره قبولی: فرهنگیان

رتبه 7890 در منطقه 3، جنسیت: زن، دانگشاه محل قبولی: دانشگاه آیت الله بروجردی – بروجرد، نوع دوره قبولی: روزانه

آخرین رتبه های قبولی رشته روانشناسی روزانه سال تحصیلی 99-1400:

رتبه 21 در منطقه 1، جنسیت: زن، دانگشاه محل قبولی: دانشگاه تهران – تهران، نوع دوره قبولی: روزانه

رتبه 14876 در منطقه 1، جنسیت: مرد، دانگشاه محل قبولی: دانشگاه غیرانتفاعی خیام - مشهد، نوع دوره قبولی: غیرانتفاعی

رتبه 71 منطقه 2، جنسیت: مرد، دانگشاه محل قبولی: دانشگاه علامه طباطبایی – تهران، نوع دوره قبولی: روزانه

آخرین رتبه قبولی حسابداری دانشگاه سراسری 99 – 1400:

رتبه 1002 در منطقه 1، جنسیت: زن، دانشگاه محل قبولی: دانشگاه جهرم -  استان فارس، نوع دوره قبولی: روزانه

رتبه 3642 در منطقه 2، جنسیت: مرد، دانشگاه محل قبولی: دانشگاه ارومیه – آدربایجان غربی، نوع دوره قبولی: روزانه

رتبه 11215 در منطقه 2، جنسیت: مرد، دانشگاه محل قبولی: دانشگاه بزرگمهر قاینات - خراسان جنوبی، نوع دوره قبولی: روزانه

موفقیت در انتخاب رشته علوم انسانی

توی روزهایی که فرصت برای انتخاب رشته وجود داره ممکنه تردید، سردرگمی و استرس زیادی رو تجربه کنید که به کیفیت انتخاب رشته‌ شما ضربه بزند. به همین دلیل ما این جا چند تا نکته‌ مهم برای موفقیت در یک انتخاب رشته اصولی رو براتون قرار دادیم که هم برای بچه‌های علوم انسانی و هم دو رشته دیگه مفید است

1- شناخت رشته‌های دانشگاهی علوم انسانی رو فراموش نکنید

جستجوی اینترنتی، مشورت با افراد با تجربه مثل دانشجوهای اون رشته و یا فارغ التحصیلان مشغول به کار اون رشته، تورق کتاب‌های درسی مربوط به اون رشته و ... جزو راه های شناخت رشته‌های دانشگاهی هستند که به راحتی می‌تونید انجام بدید.

2-از تست های روانشناسی برای انتخاب رشته و شغل غافل نشوید

اگر هنوز مطمئن نیستید شما برای چه رشته و شغلی ساخته شدید، از تست‌های روانشناسی مثل تست هالند یا تست MBTI کمک بگیرید.

3- به فاصله محل زندگی و دانشگاه مورد نظرتان توجه کنید.

بعضی افراد تمایل دارند که حتماً در شهر محل سکونت‌شون تحصیل کنند و عده ای از افراد هم مشکلی برای مهاجرت به شهرهای دیگه ندارند. در هر دو صورت، راحتی و آسایش خودتون برای رفت و آمد به دانشگاه رو حتما لحاظ کنید.

۴- شهریه‌ دانشگاه را فراموش نکنید!

هیچ چیز بدتر از این نیست که در هنگام تحصیل، بار مالی شهریه به شما یا خانواده‌تون فشار بیاره و تحصیل شما رو دچار مشکل کنه یا مجبور باشید همزمان با تحصیل کار کنید پس حتماً بسنجید و ببینید مبلغ شهریه در حد توان شما باشد.

۵- در رابطه با امکانات دانشگاه و خوابگاه تحقیق کنید.

گفتگو کردن با دانشجوهای دانشگاه مقصدتون می تواند خیلی از کزئیات مثل امکانات رفاهی دانشگاه، شرایط و جو دانشگاه و ظرفیت خوابگاه در اختیارتون بذاره. ممکنه خوابگاه یه دانشگاه ظرفیت نداشته باشه و لازمه شما از قبل این نکته رو بدونید.

6- به رتبه دانشگاه مورد نظر دقت کنید.

با یک جستجوی ساده در گوگل، می‌توانید متوجه شوید که کدام یک از دانشگاه های مورد انتخاب شما رتبه علمی بهتری دارد و آن را در اولویت بذارید.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.