رشته فیزیوتراپی | بازار کار و آینده شغلی

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی شیوه‌ای از درمان بیماری‌ ها و اختلالات عصبی - ماهیچه‌ ای - اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روش‌ ها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می‌ شود. فیزیوتراپی حیطه‌ ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری‌ ها، درمان، توان‌ بخشی، بالا بردن سطح سلامت و بهبود کیفیت زندگی افراد است.

ما در انتهای مقاله درآمد رشته فیزیوتراپی و بازار کار رشته  فیزیوتراپی را به طور دقیق بررسی کرده ایم.

تعریف رشته فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یکی از رشته های توانبخشیه. توانبخشی مجموعه کارهایی هست که برای یه فرد معلول یا بیمار انجام می شه. کلمه فیزیوتراپی از دو بخش تشکیل شده : فیزیو به معنی عوامل فیزیکی و تراپی به معنی درمان است

کار کارشناس رشته فیزیوتراپی چیست؟

بسیاری از اتفاقات و حوادث باعث می شود که یک سری از اندام های حرکتی انسان از حرکت بایستند. فیزیوتراپ با انجام حرکت هایی که مبنای علمی دارد و استفاده از وسیله هایی که جریان حرکت را بهتر می کند، به کمک این افراد می آید. یک فیزیوتراپیست باید  شنونده خوبی باشد و صبر داشته باشد. چون در نهایت با بیماران مختلفی از جمله کسانی که دچار سکته مغزی شدند یا عقب ماندگی ذهنی دارند سر و کار دارد و نتیجه کار کم کم ظاهر می شود.

مقاطع تحصیلی رشته فیزیوتراپی

امکان ادامه تحصیل در رشته فیزیوتراپی تا دکتری وجود دارد. ولی فقط هفت دانشگاه دانشجوی دکتری فیزیوتراپی را می گیرند و پارسال فقط سی نفر از کل کشور دانشجوی دکتری فیزیوتراپی گرفتند.

بازار کار و درآمد رشته فیزیوتراپی

بازار کار رشته فیزیوتراپی در حال حاضر خیلی خوب است. چون جمعیت کشور به سمت پیری میرود و کار فیزیوتراپیست ها رونق می گیرد. درآمد رشته فیزیوتراپی می تواند متفاوت باشد. چون بستگی به یک سری از عوامل دارد. مثل این که فیزیوتراپیست کجا کار کند، چقدر کار کند، چه کارهایی انجام دهد، اخلاق و برخوردش با بیمارها و مراجعه کننده ها چطور باشد، اگر کلینیک شخصی داشته باشند با پزشک های زیادی قرارداد ببندند که بیمار های بیشتری برای او بفرستند و ارتباط  و لینک خوبی مخصوصا با پزشک های ارتوپدی و جراح مغز و اعصاب داشته باشند. چون لینک داشتن در هر کاری، در موفقیت و پیشرفت آن کار خیلی موثر است. البته مهم ترین عامل درآمد داشتن مهارت بالا در کار است.

بیشتر بخوانید رشته پزشکی

فرصت های شغلی رشته فیزیوتراپی

بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز توانبخشی ، فدراسیون های ورزشی ، هلال احمر از جمله مکان هایی هستند که امکان اشتغال برای یک فیزیوتراپیست را فراهم می آورند. هم چنین افرادی که به قدر کافی مهارت و سابقه کاری داشته باشند ، می توانند با تاسیس یک مرکز فیزیوتراپی ، به صورت خصوصی مشغول فعالیت شوند. در کل افرادی که از رشته فیزیوتراپی ، فارغ التحصیل می شوند ، از لحاظ اشتغال نگرانی نخواهند داشت. بد نیست بدانید که فیزیوتراپی را درآمدزاترین رشته مرتبط با ورزش می دانند. علت هم که کاملا مشخص است! ورزش کاران حرفه ای در حین فعالیت ممکن است دچار مصدومیت هایی شوند که تا مدت ها از ادامه رشته ورزشی خود محروم شوند. از همین رو جهت بهبود اوضاع جسمانی خود به فیزیوتراپیست ها مراجعه می کنند تا هر چه سریع تر ، سلامت خود را به دست آورند. یکی دیگر از عواملی که بر رشد بازار کار این رشته تاثیر دارد ، رشد جمعیت سالمندان است. چرا که سالمندان جزو اقشاری هستند که بیش از سایرین به انجام حرکات توانبخشی نیاز دارند. بنابراین با توجه به افزایش تعداد آن ها و گذر زمان ، آینده شغلی فیزیوتراپیست ها بیشتر تضمین می شود. یکی دیگر از موارد جالب که باعث بهبود آینده شغلی این رشته می شود ، نشستن زیاد است! از آن جا که امروزه مشاغل زیادی با کامپیوتر انجام شده و افراد مجبورند ساعت های زیادی را به صورت نشسته کار کنند ، صدمات بسیاری بر آن ها وارد می شود. بنابراین لازم است برای بهبود اوضاع خود ، به مراکز فیزیوتراپی مراجعه نمایند. چنین عواملی باعث شده است که فیزیوتراپی ، از سوی یک سایت آمریکایی ، دومین شغل رو به رشد در سال 2017 شناخته شود. به طوری که میزان استخدام فیزیوتراپیست های آمریکایی در سال های 2010 تا 2020 با افزایش 39 درصدی رو به رو است. این آمار در حالی است که میزان افزایش استخدام سایر مشاغل حدود 14 درصد می باشد.

دوره مجازی مدیریت آزمون

یک فیزیوتراپیست با همه افراد از جمله کودکان ، جوانان ، سالمندان ، نوزادان ، زبان باردار ، افراد معلول و در ارتباط است و برنامه های درمانی را برای رفع مشکلات بیماران و توانبخشی آن ها به اجرا در میاورد. دانشجویان رشته فیزیوتراپی در دوران تحصیل خود مهارت های زیادی را یاد می گیرند که در آینده شغلی و درآمدی که خواهند داشت ، تاثیر گذار است .برای کسب درآمد فیزیوتراپی می توان در بیمارستان ها ، درمانگاه ها ، سازمان بهزیستی ، هلال احمر ، کلینیک های توانبخشی ، مراکز سالمندان ، باشگاه های ورزشی  و مشغول به کار شد. البته به جز موارد گفته شده ، تاسیس کلینیک خصوصی نیز یکی از مزیت های تحصیل در این رشته است زیرا در اکثر رشته های پیراپزشکی مانند پرستاری ، مامایی ، هوشبری ، اتاق عمل و امکان تاسیس مطب شخصی فراهم نیست و این یک فرصت شغلی ویژه برای دانش آموختگان  فیزیوتراپی محسوب می شود. مطمئنا هر چه قدر مهارت و تجربه تان افزایش یابد ، به همان نسبت با فرصت های شغلی بهتری روبرو می شوید و در نتیجه درآمد بهتری هم کسب می کنید. در یک جمع بندی کلی ، آینده شغلی و میزان درآمد فیزیوتراپی برای فارغ التحصیلان آن تضمین شده است و حتی این شغل ، یکی از پردرآمد ترین مشاغل ایران و جهان می باشد و جای نگرانی در خصوص بازار کار آن وجود ندارد. حداقل درآمد کارشناس فیزیوتراپی درآمد فیزیوتراپی بر اساس عوامل مختلفی تعیین می شود و در محدوده مشخصی قرار ندارد. محل کار کارشناس فیزیوتراپی ، دولتی یا خصوصی بودن محل فعالیت ، تجربه کاری ، میزان تحصیلات ، مهارت و توانایی ها ، نوع برخورد با بیماران و همگی در تعیین درآمد فیزیوتراپی نقش دارند. اگر یک متخصص فیزیوتراپی مطب و کلینیک شخصی نداشته باشد و فقط در مراکز درمانی و بیمارستان ها فعالیت کند ، می تواند متوسط درآمد ماهانه 10 الی 15 میلیون تومان بر اساس تجربه و تخصصی که دارد ، کسب کند که البته در مراکز درمانی خصوصی میزان درآمد از مراکز دولتی بیشتر است هم چنین ممکن است بعضی از فیزیوتراپیست ها در منزل هم به درمان و توانبخشی بیماران بپردازند که می تواند به درآمد آن ها اضافه شود. فرضا اگر برای هر بیماری که برای درمان در منزل مراجعه می کند ، 50 هزار تومان دریافت شود و در ماه 50 نفر را معالجه نمایید، حدود 2/5 میلیون تومان فقط از طریق کار در منزل کسب درآمد می کنید.

بهترین گزینه برای کسب درآمد فیزیوتراپی ، راه اندازی مطب شخصی است که می تواند در ماه بیش از 50 میلیون درآمد را برای شما در پی داشته باشد. تاسیس مرکز فیزیوتراپی بر اساس موافقت کمیسیون قانونی وزارت بهداشت انجام می گیرد و مجوز تاسیس به افرادی داده می شود که دارای شرایط زیر باشند :

تابعیت جمهوری اسلامی ایران

عدم سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد به مواد مخدر

دارا بودن مدرک دکتری در رشته فیزیوتراپی

معرفی رشته فیزیوتراپی

 مجوز تاسیس مطب فیزیوتراپی بر اساس نظام بندی خدمات آموزشی صادر می شود که در حال حاضر شاخص جمعیتی برای مرکز 30 هزار نفر است. (یعنی به ازای هر 30 هزار نفر جمعیت ، مجوز یک کلینیک فیزیوتراپی داده می‌شود) دانشجویان تمامی دوره های تحصیلی تا زمانی که فارغ التحصیل نشوند ، نمی توانند برای تاسیس کلینیک اقدام کنند. علاقه مندان با هر یک از مدرک های کارشناسی ، کارشناسی ارشد یا دکتری امکان تاسیس کلینیک توانبخشی را دارند.

هزینه تاسیس کلینیک فیزیوتراپی با تاسیس کلینیک فیزیوتراپی می توان به درآمد بیش از 60 میلیون در ماه امیدوار شد اما راه اندازی کلینیک هزینه هایی را برای فیزیوتراپ در پی خواهد داشت هزینه تاسیس مطب فیزیوتراپی در هر استان متفاوت است ، اگر بخواهید در شهرستان ها یا مناطق دور افتاده تر کلینیک تاسیس کنید ، هزینه کمتری برای شما خواهد داشت چرا که هزینه اجاره یا خرید محل مطب کمتر است ولی اگر بخواهید در کلان شهر ها مانند تهران اقدام به این کار کنید ، ممکن است مجبور شوید تا نزدیک 5 میلیارد نیز هزینه کنید. علاوه بر هزینه خرید یا اجازه محل کلینیک ، هزینه خرید دستگاه ها نیز وجود دارد و هزینه دستگاه ها نیز بستگی دارد که شما چه بودجه ای را صرف آن میکنید.

در رابطه با میزان درآمد فیزیوتراپیست ها در ایران آمار دقیقی در دست نیست اما می توان گفت درآمد آن ها باهم یکسان نمی باشد. زیرا تجربه ، مهارت و سابقه آن ها با یکدیگر متفاوت است. هم چنین محیط کاری بر میزان درآمد افراد تاثیرگذار است. آن دست از فیزیوتراپیست ها که دارای یک مرکز طب فیزیکی خصوصی هستند ، به مراتب از فردی که در بیمارستان ها کار می کند ، درآمدی بیشتر خواهند داشت. متوسط درآمد فیزیوتراپیست ها در کشور آمریکا ، بیش از 85 هزار دلار می باشد. این مبلغ در کشور استرالیا ، بیش از 60 هزار دلار در سال و برای فیزیوتراپیست های کشور انگلستان ، بسته به سمت شغلی ، بین 30 تا بیش از 62 هزار دلار تخمین زده می شود. بنابراین می توان گفت فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی از درآمد خوبی نسبت به قشر عظیمی از جامعه برخوردار بوده و نگرانی بابت کسب درآمد نخواهند داشت.

کدام دانشگاه ها رشته فیزیوتراپی دارند؟

به این نکته توجه کنید که رشته فیزیوتراپی فقط در دانشگاه های دولتی دانشجو می پذیرد.

 دانشگاه های علوم پزشکی

 تهران
 ایران
 اصفهان
 جندی شاپور
 بابل
 تبریز
 بهزیستی و توانبخشی تهران
 شهید بهشتی
 شیراز
 مشهد
 سمنان
 گیلان
 همدان
 کرمان
 زاهدان

واحد های درسی رشته فیزیوتراپی

دوره کارشناسی رشته فیزیوتراپی  4 سال است. تعداد کل واحد های درسی 135 است.
درس های عمومی: 20 واحد
درس های تخصصی: 44 واحد
درس های پایه: 47 واحد
کارآموزی: 24 واحد

نظر دانشجوی رشته فیزیوتراپی

نظر حمید رضا میرعالی لو دانشجوی شهید بهشتی
این رشته برای کمک به افراد معلول است تا بهبود یابند یا اعضای ازکارافتاده‌ی آن‌ها دوباره حرکت کنند، معلولیت ممکن است بر اثر حوادث طبیعی از قبیل زلزله، سیل و آتش‌‌سوزی یا سوانح رانندگی یا جنگ پدید آید. هدف این رشته کمک به این قشر از جامعه است. محل کار فیزیوتراپیست کلینیک‌های خصوصی، مراکز ورزشی، مراکز صنعتی، منزل، مدارس و بیمارستان‌هاست. فرد در این رشته به عنوان پزشک و درمانگر شناخته می‌شود. دانش فیزیوتراپیست بر اساس شناخت آناتومی بدن و فیزیولوژی و پاتولوژی حرکت است .
فیزیوتراپیست به عنوان یک پزشک بالینی با استفاده از امکاناتی مانند مدالیته‌ها، درمان‌های دستی و تمرینات بدنی، گروه‌های گوناگون بیماری و ناتوانی‌ها را درمان می‌کند. این رشته هم‌چنین با شناسایی گروه‌های خاص افراد اقدام به پیشگیری از بیماری‌ها و غربال‌گری ناتوانی‌ها می‌کند.

توانایی های لازم برای رشته فیزیوتراپی

یک دانشجوی رشته ی فیزیوتراپی باید صبور باشد چون در نهایت با بیماران مختلفی از جمله کسانی که دچار سکته مغزی شدند یا عقب ماندگی ذهنی دارند سر و کار دارد و نتیجه ی کار کم کم ظاهر می شود. دانشجوی رشته فیزیوتراپی باید در درس فیزیک قوی باشد چون با دستگاه های الکتریکی کار می کنند و در درس زیست شناسی هم باید قوی باشند.
در مورد تیپ شخصیتی باید بگم که بهتر است یک تست شخصیت شناسی معتبر بدید که ببینید چه تیپ شخصیتی دارید. ۱۶ تیپ شخصیتی مختلف در آدم های مختلف وجود دارد. مثلا تیپ های شخصیتی زیر  میتوانند برای یک فیزیوتراپی موفق تر باشند.
ENFP – ISFP –ESFP –ESFJ –INFP

کارنامه قبولی رشته فیزیوتراپی

کارنامه قبولی رشته فیزیوتراپی دانشجوی علوم پزشکی تهران

فیزیوتراپی

کارنامه ی قبولی  دانشجو رشته فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

فیزیوتراپی

برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.