روش های درمان اختلال مو کندن دانش آموزان

اختلال مو کندن

خیلی وقت ها دانش آموزان وقتی در شرایطی قرار می گیرد که باعث استرس و ناراحتی در آن ها می شود، ممکن است دست به رفتارهایی بزنند که آن ناراحتی و استرس را از بین ببرد. مثلا برخی از نوجوانان پاهایشان را خیلی تکان می دهند، بعضی از دانش آموزان مدام روی میز میزنند یا مدام در خودکارشان را باز و بسته می کنند. بعضیا هم درگیر موهایشان می شوند، موی خود را دور انگشت می پیچنند و یا موهایشان را گاز می گیرند. ممکن است این رفتارها خیلی مهم به نظر نرسند اما کسانی هستند که این رفتار به ویژه ور رفتن با موها در آن ها خیلی شدید است و مدام تکرار می شود و این رفتار برای آن ها مشکل ایجاد می کند. در بعضی از دانش آموزان، آن قدر این مشکل می تواند شدید باشد و مدام تکرار شود که حتی باعث کچلی بعضی از نقاط بدنشان شود و به همین دلیل گاهی مجبورند به خاطر این که دیگران آن ها را در این حالت نبینند از کلاه گیس یا مژه مصنوعی استفاده کنند. و اینجاست که باید اهمیت درمان اختلال مو کندن در دانش آموزان را بدانید. شما هم تجربه این کار را دارید؟ یا کسی را در اطراف خود دیده اید که اینکار را انجام دهد؟


فهرست مقاله:

  • اختلال کندن مو یا تریکوتیلومانیا در دانش آموزان

  • نشانه های اختلال مو کندن در دانش آموزان

  • علت کشیدن مو در دانش آموزان به دو صورت است:

  • آسیب های اختلال مو کندن در دانش آموزان

  • راه های درمان اختلال مو کندن در دانش آموزان

اختلال کندن مو یا تریکوتیلومانیا در دانش آموزان

یکی از اختلال ها در دانش آمورن کندن مو هست که در آن نوجوان  به صورت عادت و بی اختیار موهای خود را می کند. در این اختلال یکی از عوامل کندن مو در نوجوانان داشتن اضطراب است که دانش آموزان با کندن مو خود احساس آرامش می کنند. زمان شروع اختلال مو کندن در دانش آموزان در سنین نوجوانی است و بیشتر در نوجوانان دیده می شود. معمولا در دختر ها بیشتر از پسرها دیده می شود. همونطور که گفتیم این اختلال مثل یک عادت می شود و ترک عادت یک کار سخت است و مخصوصا اگر دلیل به وجود آمدن این عادت معلوم نشود، کنار گذاشتنش سخت تر هم می شود. پس یکی از نشانه های موجود در اختلال مو کندن در دانش آموزان این است که هرچقدر هم که فرد تلاش می کند تا این کار را ترک کند موفق نمی شود و همچنان به عادت موکندن خودش ادامه می دهد. در بسیاری از نوجوانان مبتلا به اختلال مو کندن، برای مقابله با احساسات ناراحت کننده ایی که دارند مثل استرس، اضطراب، تنش، خستگی، تنهایی یا ناامیدی این کار را انجام می دهند و عده ی دیگری از مبتلایان به اختلال مو کندن با کندن مو های خود احساس رضایت و تسکین می کنند و برای حفظ این احساس این کار را ادامه می دهند. در واقع کندن موها برای دانش آموزان مانند یک تقویت و پاداش عمل می کند بدین صورت که نوجوان دچار تنش و استرس می شود، موهایش را می کشد و می کند و بعد دچار احساس آرامش و لذت می شود. درست مثل کسی که یک جایزه دریافت کرده است.

اختلال مو کندن

نشانه های اختلال مو کندن در دانش آموزان

  • کشیدن مو، ابرو، مژه و کندن آن ها

  • احساس آرامش و لذت، پس از کشیدن مو

  • ریزش مو شدید، طاس شدن قسمتی از بدن که مو دارد

  • گاز گرفتن، جویدن و خوردن مو

  • بازی با مو یا کشیدن موها روی لب و صورت

  • ناتوانی در ترک این کار 

  • مشکلات زیاد در مدرسه یا محل کار و زندگی 

  • ناخن های خود را گاز می زنند یا لب هایشان را می جوند یا پوست خودشون را می کنند

  • بعضی اوقات حتی موی حیوانات یا عروسک ها یا لوازمی مثل پتو را هم می کنند

  • این کار در تنهایی و به دور از دیگران انجام می شود

علت کشیدن مو در دانش آموزان به دو صورت است:

1- بعضی از دانش آموزان مو های خود را به طور عمدی زمانی که استرس دارند، می کشند یا گاز می گیرند. که به آن کندن مو متمرکز می گویند.

۲- عده ای از نوجوانان به طور ناخودآگاه این کار را انجام می دهد و متوجه نمی شوند که دارند چه کاری انجام می دهند مثلا زمانی که تلویزیون می بینند یا خسته هستند موی خودشون را می کشند.

عوامل اختلال مو کندن در نوجوانان

یکی از علت های مو کندن در دانش آموزان که می تواند باعث این اختلال شود استرس و اضطراب است. برخی دانش آموزان وقتی در شرایط استرس زا قرار می گیرند، برای مقابله با احساس نگرانی و استرس خود درگیر موهایشان می شوند یا آن ها را می کشند یا گاز می گیرند. در واقع آن ها چون نمی توانند استرس خود را مدیریت کنند دچار این حالت می شوند. همچنین افرادی که اختلال اضطراب یا افسردگی یا وسواس دارند می توانند در کنار آن اختلال موکندن هم داشته باشند. این اختلال در بسیاری از کودکان و یا نوجوانان می تواند ناشی از مشکلات خانه یا مدرسه باشد. بعضی از افراد هم زمینه ژنتیکی این اختلال را دارند.

این مقاله را حتما بخوانید: روش های درمان اختلالات خواب در نوجوانان

آسیب های اختلال مو کندن در دانش آموزان

یکی از آسیب های مو کندن در نوجوانان احساس شرم و خجالت است که منجر به کم شدن اعتماد به نفس در دانش آموزان و احساس افسردگی و اضطراب در آن ها می شود به دلیل این احساس خجالت و اعتماد به نفس پایین، فرد در فعالیت های اجتماعی شرکت نمی کند، و باعث اعتیاد رفتاری در نوجوانان می شود و بنابراین روابط اجتماعی خیلی خوبی با دیگران نخواهد داشت. احساس شرم و اعتماد به نفس کم و ... تنها مشکلاتی نیستند که این افراد با آن ها رو به رو می شوند، مو کندن می تواند باعث ایجاد زخم و عفونت برای پوست سر یا ناحیه ایی که مو از آنجا کنده می شود بشود و همینطور در رشد مو در آن ناحیه تاثیر دائمی می گذارد. خوردن مو باعث می شود که دسته موهای کوچک در دستگاه گوارشی شما جمع شوند و باعث ایجاد استفراغ و انسداد روده برای شما شود.

اختلال مو کندن

راه های درمان اختلال مو کندن در دانش آموزان

یکی روش های درمان اختلال مو کندن در دانش آموزان، تمرینی با نام " تمرین برگرداندن عادت" است. در این تمرین یک عادت بد با چیز دیگری که مضر نیست جایگزین می شود. در این روش نوجوانان مبتلا به اختلال کندن مو ابتدا باید تشخیص بدهند که کی و کجا احساس می کنند که نیاز دارند موهای خود را بکشند یا بکنند و در کنار آن به آن ها روش هایی برای کسب آرامش آموزش داده می شود که در آن روش ها به آن ها آسیبی نمی رسد و این روش جایگزین اختلال کندن مو می شود. پس یک عادت مناسب جایگزین عادت بد کندن مو در شما می شود. مثلا زمانی که احساس کردند می خواهند که موهای خود را بکشند می توانند دست های خودشون را مشت کنند تا حرکت دست ها محدود شود و به سمت موها نرود. یکی دیگه از راه های درمان اختلال مو کردن در دانش آموزان روشی است که در آن بر روی ذهن شما کار می شود. در این روش به شما آموزش داده می شود که باورهایی را که در شما ایجاد مشکل می کنند و باورهای اختلالی در شما هستند را بشناسید و با شناخت آن ها بتوانید در جهت بهبود مشکل خودتان قدم بردارید.

کتاب برنامه ریزی با دوربین مداربسته

یکی دیگه از تکنیک های درمان مو کندن در دانش آموزان پذیرش است. در این روش به شما کمک می شود که بفهمید چرا دچار این اختلال شدید و مسئله شما چیست. زمانی که فهمیدید مسئله چیست آن را بپذیرید و برای درمان اختلال خود تلاش کنید. استفاده از دارو روش دیگری است که برای درمان این اختلال وجود دارد. برای استفاده از داروها حتما باید به پزشک و متخصص مراجعه شود.

یکی دیگه از ترفند های درمان اختلال موکندن در دانش آموزان که می توانند به شما کمک کننداین هست که مثلا اگر احساس کردید می خواهید موهایتان را بکنید آن ها را خیس کنید، حواس خود را از موهایتان به چیز دیگری پرت کنید، دستکش دست کنید، به جای کندن موها آن ها را شانه کنید، به دست خود ژل یا کرم بزنید و آن ها را چرب کنید. یادتون باشه که اگر کسی را با این اختلال دیدید، سرزنشش نکنید و بیشتر با روش های حمایتی سعی کنید که او را در جهت درمان اختلالش یاری کنید. اگر کسی در خانواده شما این اختلال را دارد یکی از مواردی که می تواند به او کمک کند این است که محیط خانه برای او آرام باشد و اضطراب و استرس در آن محیط بسیار کم شود تا شرایط فرد مبتلا اندکی بهتر شود.

خواندن این مقالهرا از دست ندید: روش های درمان اختلال نوشتن در کودکان

سخن پایانی:

ممنونم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید در این مقاله به بررسی روش های درمان اختلال مو کندن دانش آموزان و تکنیک های درمان مو کندن در نوجوانان پرداختیم. امیدوارم این مطالب برای شما مفید بوده تا با راه های درمان اختلال مو کندن دانش آموزان و اهمیت درمان اختلال کندن مو در نوجوانان آشنا شده باشید. شما می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات از ما بپرسید مشاورین ما به آن ها پاسخ می دهند. ما را به دوستان خود معرفی کنید.

سوالات متداول:

دلایل مو کندن در دانش آموزان

آسیب های اختلال مو کندن در نوجوانان

روش های درمان اختلال مو کندن در دانش آموزان


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.