از شخصیت درونگرا و برونگرا چه می دانید؟

شخصیت درونگرا و برونگرا

حتما شما هم خیلی این کلمه رو شنیدید "فلانی فرد برونگرایی هست" یا "چقدر درونگرایی". تا به حال به معنای این جملات فکر کردید؟ شخصیت درونگرا بودن یا شخصیت برونگرا داشتن خوبه یا بد؟ اصلا درونگرا یعنی چی ؟ یا برونگرا یعنی چی ؟ بنظر شما اصلا این اصطلاحات علمی هستند یا صرفا مردم عادی ازشون استفاده می کنند؟ نظریه های زیادی در زمینه شخصیت شناسی وجود داره. خیلی از نظریات قدمت بسیار زیادی دارند و خیلی هاشون برای چند دهه اخیر هستند. در این مقاله می خوایم درباره یکی از با قدمت ترین و کاربردی ترین نظریات شخصیت صحبت کنیم. نظریه شخصیت یونگ که به ابعاد مختلف شخصیت و مهم ترین تیپ های شخصیتی مانند شخصیت درونگرا و برونگرا پرداخته.


مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

برای درک کامل مفاهیم این مقاله، مقاله تاثیر شخصیت بر روش مطالعه رو حتما بخوانید.

خیلی وقت ها پیش اومده که با اطرافیان به مشکل برخوردیم و در مقابل بعضی از رفتار ها و یا حرف ها این جمله رو گفتیم که "من اصلا درکت نمی کنم". بله همه ما روحیات و ویژگی های منحصر به فردی داریم که مجموعه اونا شخصیت ما رو شکل میدن. شخصیت خاص هر فرد باعث میشه در شرایط مختلف روحیات متفاوتی داشته باشه و نتونه بقیه رو درک کنه یعنی از دیدگاه اونا به اتفاقات روزمره نگاه کنه (که البته باید رو این مهارت کار کنیم و سعی کنیم دیگران رو عمیقا درک کنیم). پس برای این که بتونیم اطرافیانمون رو درک کنیم باید خوب اونا رو بشناسیم. چطوری بشناسیمشون؟ با بالا بردن اطلاعات در زمینه شخصیت شناسی. چرا درکشون کنیم؟ برای این که بتونیم راحت تر در کنار هم زندگی کنیم و از نیروی کار جمعی دیگران استفاده کنیم. وقتی شما فردی رو درک کردید یعنی مشکلش رو فهمیدید و بعد برای رفع مشکلش پیشنهاداتی بهش می کنید در نتیجه شما صمیمیت اون رابطه رو بالا بردید و از این طریق می تونید نیروی جمعی یا گروهی ایجاد کنید. برای این که بتوانید قدرت درک خودتون رو بهتر کنین باید با تیپ های شخصیتی برونگرا و درونگرا آشنا شوید.

خواندن این مقاله چه فایده ای براتون داره؟

شاید بپرسید که خب حالا من بدونم نظریه یونگ درباره شخصیت چیه در زندگیم چه کاربردی داره؟ اگه شما معلم یا مشاور یا رئیس یک شرکت بزرگ هستید یا حتی یک دانش آموز که در روزها با صدها نفر برخورد دارید از پدر و مادر و معلم و ناظم گرفته تا راننده سرویس و... اگه بدونید با هر فردی باید چطور برخورد کنید روابط موفق تری خواهید داشت. در انتها این مقاله باید بتوانید به راحتی افراد درونگرا و برونگرا رو تشخیص بدید و نحوه برخورد باهاشون رو یاد گرفته باشید.

نظریه یونگ درباره شخصیت شناسی

کارل گوستاو یونگ دانشمند سوئیسی. از شاگردان فروید (یکی از بزرگترین نظریه پردازان روانشاسی). یونگ نظریه بسیار معروفی در حوزه شخصیت داره. که تیپ های شخصیتی رو به هشت قسمت تقسیم بندی کرده یونگ دو ویژگی شخصیت درونگرا و برونگرا رو با 4 سنخ ترکیب کرده:

  • درونگرا حسی

  • درونگرا شهودی

  • درونگرا متفکر

  • درونگرا احساسی

  • برونگرا حسی

  • برونگرا شهودی

  • برونگرا منتفکر

  • برونگرا احساسی

درونگرایی و برونگرایی به چه معناست؟ تفاوت درونگرا و برونگرا در چه چیزی است؟

تیپ شخصیتی درونگرا

 خیلی وقت ها درونگرایی با خجالتی بودن اشتباه گرفته میشه یا معادل اون قرار می گیره، که این اشتباه است. فرد خجالتی از ارتباط و تعامل با دیگران ترس داره اما فرد درونگرا تنهایی رو دوست دارد و ترجیح میده تنها باشه تا در جمع.

تفاوت شخصیت درونگرا و برونگرا

برای درک تفاوت بین درونگرایی و خجالت مقاله خجالت و کمرویی را بخوانید.

یکی از ویژگی های مهم افراد درونگرا اینه که از تنهایی لذت میبرند و تمام دغدغه ها و افکار شون معطوف به درون هست. در زمان تنهایی انرژی بیشتری کسب می کنند تا زمانی که در جمع هستند. خود محور هستند. بیشتر به خودشون تکیه می کنند. خود کفا هستند. معمولا دوستان کمی دارند. تیپ شخصیتی درونگرا ها استقلال ذاتی دارند و دوست دارند کارهاشون رو به تنهایی انجام بدن. درونگرا ها معمولا قبل از شروع یک کار، تمام جنبه های اون رو در نظر می گیرند و هر کاری رو سر فرصت و با صبر و حوصله انجام میدن. خیلی متفکر و محافظه کار هستند. در ذهن خودشون به خوبی به مسائل فکر می کنند و بعد نتیجه رو بیان می کنند. معمولا کم صحبت می کنند اما صحبت هاشون کامل و ویرایش شدست. به نسبت افراد برونگرا کمتر اجتماعی هستند. خیلی سخت به دیگران اعتماد می کنند. مثلا دانش آموزان درونگرا علاقه ای به شرکت در کارهای گروهی یا ورزش های گروهی ندارند و دوست دارند کارهای انفرادی رو انتخاب کنن. مثلا اگه بخوان از بین چند ورزش مثل فوتبال، بسکتبال و بدمینتون یکی رو انتخاب کنند به احتمال زیاد بدمینتون رو انتخاب می کنند. اگه در خونه یکی از اعضای خانواده شما درونگرا باشه ترجیح میده در اتاقش بسته باشه و کسی وارد حریم خصوصیش نشه.

اگر شما هم از آن دسته از افردای هستی که دوست دارید از خجالت و کمرویی در بیاید مقاله جرات ورزی رو بهتون پیشنهاد می کنم.

کتاب برنامه ریزی با دوربین مداربسته

تیپ شخصیتی برونگرا

 افراد برونگرا "دیگر محور" هستند. انرژی خودشون رو از محیط بیرون و دیگران می گیرند درست برعکس درونگرا ها. این افراد بخاطر علاقه به تعامل با دیگران دوستان زیادی دارند. بیشتر به ماجرا ها و اتفاقات پیرامونشون توجه دارند. برونگرا ها در انجام کارهاشون سریع عمل می کنند. با تمام شدن یک کار به سراغ کار دیگری میرن. این افراد بلند بلند فکر می کنند! منظور این که اگه بخوان فکر کنند درباره اون موضوع با اطرافیانشون حرف می زنند. در زمان حال زندگی می کنند. خونگرم و اجتماعی هستن. برای انجام کار ها خودشون داوطلب میشن و توانایی این رو دارند که روی چند پروژه کار کنند. بسیار فعال و اجتماعی هستند. معمولا در محیط کار یا مدرسه به شدت با انرژی هستند، با همه احوال پرسی می کنند و درباره موضوعات مختلف صحبت می کنند.

تفاوت شخصیت درونگرا و برونگرا

چگونه با افراد درونگرا برخورد کنیم؟

برای درونگرا ها سخته که در فعالیت های گروهی شرکت کنند پس بهشون این حق انتخاب رو بدید تا اگه نخواستند در کارهای گروهی شرکت کنند فعالیت های انفرادی رو انتخاب کنند. سعی کنید در زمان صحبت کردن با درونگرا ها خیلی از جزئیات نپرسید چون دوست ندارند مسائل رو ریز و دقیق برای شما توضیح بدن. زمانی که این افراد در حال صحبت هستند هرگز حرف اونا قطع نکنید چون برگشت دوباره به گفتگو براشون دشواره. ازشون توقع نداشته باشید در تمام مهمونی هایی که دعوتشون می کنید حضور داشته باشند، چون تنهایی و خلوت خودشون رو به بودن در جمع ترجیح میدن.

اگه در جمع دوستان شما فردی درونگرا هست، سعی کنید خیلی با سوال کردن و تحت فشار قرار دادنش موجب کناره گیری نشید؛ معمولا علاقه ای ندارند تا افراد درباره مسائل شخصی شون سوال بپرسن و به کسی اجازه نمیدن وارد حریم خصوصی شون بشه مگر در موارد خاص. اگه در کار تیمی هم گروهی شما فردی درونگرا هست بدونید که خیلی موفق به کار گروهی نمیشید. بهتره تقسیم وظایف دقیق و روشنی داشته باشید و بخش های کار رو جداگانه بررسی کنید. افراد درونگرا علاقه به کار گروهی ندارند و در انجام کارهاشون استقلال زیادی دارند و به خودشون متکی هستند.

برای افراد درونگرا اعتماد کردن به دیگران خیلی سخته ازشون این توقع رو نداشته باشید که خیلی زود به شما اعتماد کنند و کاری رو به عهده شما بذارن. ترجیح میدن کارهاشون رو خودشون به تنهایی انجام بدن. اگه ازشون بخواید کاری رو انجام بدن یا مسئولیتی به عهده اونا باشه باید زمان زیادی به اونا بدهید چون تمام جوانب اون کار رو در نظر می گیرند و بعد شروع به کار می کنند و کار رو با دقت به پایان می رسونند.

درونگرا ها چه مشاغلی رو انتخاب می کنند؟

معمولا این افراد شغل هایی رو انتخاب می کنند که خیلی نیاز به ارتباط با دیگران رو نداشته باشه. مثل حسابداری، مترجمی، نویسندگی، تکنسین امور فنی، برنامه نویسی کامپیوتر، طراح، گرافیست، محقق پژوهشگاه و...

کتاب سیزده

چگونه با افراد برونگرا برخورد کنیم؟

این افراد هرگز درونگرا ها رو درک نمی کنند پس سعی کنید در انتخاب دوستاتون دقت کنید اگه فردی درونگرا هستید خیلی سخته تا با یه برونگرا معاشرت کنید. افراد برونگرا خیلی زود تصمیم می گیرند و اقدام می کنند، اگه در یک کار تیمی با این افراد هم گروهی هستین سعی کنید تصمیمات نهایی رو به عهده این افراد نذارید چون ممکنه به مشکل بر بخورید. این افراد خیلی زود با بقیه صمیمی میشن و به همه اعتماد می کنند و این اعتماد ممکنه موجب دردسر براشون بشه پس باید مراقب باشند تا صدمه نخورند.

 افراد برونگرا به شدت علاقه مند هستند که نظرات دیگران رو درباره فعالیت هاشون بدونند و در کارهای گروهی شرکت کنند. تشویق و تایید بقیه محرک خوبی برای اون هاست. مثلا در یک جلسه کاری یا دوستانه خیلی زود شروع به صحبت می کنند و از تصمیمات شون میگن. تشویق و تایید دیگران نیروی محرک خوبی برای ادامه دادن کار اوناست. اگه می خواید از اونا انتقادی کنید ابتدا خوب ازشون تعریف و تمجید کنید و بعد انتقادتون رو بگید.

برونگرا ها چه مشاغلی رو انتخاب می کنند؟

این افراد بخاطر علاقه با جمع بودن معمولا کارهایی که با افراد زیادی در ارتباط هست رو انتخاب می کنند. مثل فروشندگی، مدیریت، پرستاری، آژانس تبلیغاتی، مسئول پذیرش و...

درونگرایی و برونگرایی

بیشتر بخوانید: مهارت های ارتباطی

سخن آخر...

همه ما ممکنه در زمان هایی درونگرا باشیم و در زمان های دیگه برونگرا. اما یک تیپ شخصیتی بر ما غالب هست. هممون در طیفی از برونگرایی و درونگرایی هستیم و یکی از این تیپ ها در ما بیشتر وجود داره. هیچکدوم از این تیپ های شخصیتی بر دیگری برتری ندارند هر کدوم از ویژگی های شخصیتی اگه در مسیر درست هدایت شن می تونن در مسیر پیشرفت به ما کمک کنند.


در این مقاله با شخصیت درونگرا و برونگرا آشنا شدیدو با فرق درونگرا و برونگرا بودن. چطور بود؟ دوست داشتید؟ نظرتتون رو برا ما در بخش نظرات حتما ارسال کنید. برای دوستانتون هم برای آشنا شدن با تیپ های شخصیتی برونگرا و درونگرا به اشتراک بگذارید.

برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره 22677917-021 تماس بگیرید
یا عدد 6 را به سامانه 3000909030 ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.