چگونه عادت های بد خود را کنار بگذاریم

تغییر عادت های بد

آیا می دانستید که بیشتر زندگی ما را عادت هایمان تشکیل می دهند. از عادت مسواک زدن تا بیدار ماندن زیاد در شب، از عادت مطالعه تا عادت به سیگار کشیدن! عادت ها موضوع های مهمی در زندگی ما هستند، ما از لحظه ای که بیدار می شویم و تا زمانی که می خوابیم به طور خودکار درگیر بسیاری از عادت هایمان هستیم. بعضی از این عادت ها یاعث می شوند که شما به موفقیتی که در نظر دارید دست پیدا نکنید، در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد این موضوع که چطور عادت های بد خود را کنار بگذاریم صحبت کنیم.


فهرست مقاله

  • تعریف عادت چیست

  • چطور عادت های بد خود را کنار بگذاریم 

  • عادت ها چطور ایجاد می شوند؟

  • چگونه عادت های بد خود را کنار بگذاریم

  • چگونه شناخت عادت های بد در خودمان

  • چگونه عادت های بد را در خودمان تغییر بدهیم


مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

گاهی عادت های که دارید باعث پیشرفت ما می شود مثلاً عادت مطالعه که باعث می شود شما به موفقیت برسید، پیشنهاد می کنم برای رسیدن به موفقیت این مقاله را مطالعه کنید تکنیک های خود باوری و رسیدن به موفقیت را مطالعه کنید. مثلاً ورزش کردن، و داشتن تغذیه سالم برای دانش آموزان یا  حتی نوجوانان که خیلی مهم است در زندگی آن ها. و گاهی عادت ها باعث می شوند که ما درگیر مشکلاتی بشویم و از پیشرفت دور شویم، مثلاً استفاده بیش از حد اینترنت، استفاده زیاد از تلفن همراه. به این ترتیب ما دو نوع عادت داریم، اول آن هایی که به نفع ما عمل می کنند و دوم آن هایی که به ضرر ما هستند. ما خیلی کاری به عادت هایی که به نفع ما عمل می کنند نداریم، اما مسئله ی اصلی عادت هایی هستند که به ما ضرر می رسانند و باید برای تغییر آن ها ها تلاش کنید.

عادت های مفید و عادت های مضر

تعریف عادت چیست!

عادت رفتار های نا خوداگاه هستند که در یک موقعیت خاص انجام می شوند. مثلا وقتی می خواهیم غذا بخوریم، به صورت ناخودآگاه و بدون فکر کردن قاشق را بر می داریم و در دهانملن می گذاریم، هر لحظه به آن فکر نمی کنیم که جای بردن قاشق در دهان آن را به چشمتان بزنید. در واقع ما برای انجام این کار دیگر نیازی به تمرکز و خودباوری نداریم. یا مثلا زمانی که می خواهیم بند کفش مان را ببندیم، این کار را به صورت ناخوداگاه انجام می دهیم، و به آن فکر نمی کنیم و هر لحظه حواسمان را جمع نمی کنیم که بند کفشمان را به جای دیگه ایی گره نزنیم! ما در رفتارهایی که به صورت عادت انجام می دهیم به تمرکز و خودآگاهی نیازی نداریم، به محض پوشیدن کفش و قرار گرفتن در موقعیت مربوط به آن با کمترین خودآگاهی و تمرکز عمل بستن بند کفش را انجام می دهید.

چطور عادت های بد خود را کنار بگذاریم 

همه می خواهند که زندگی بهتری داشته باشند، و باید هدفتان را مشخص کنید و برای رسیدن به آن ها برنامه ریزی کنید و تلاش کنید که زندگی بهتری برای خودتان درست کنید. اما اگر در این مسیر از عادت هایتان غافل شوید در مسیر دچار مشکل می شوید. 

مثلا صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب، با گوشی کار کردن و سر زدن به فضای مجازی یک عادت است، که شاید در نگاه اول خیلی به ما ضرر نمی رساند و تقریبا در خیلی از ما این عادت وجود دارد. اما وقتی ما هر روز آن را تکرار می کنیم در نهایت می بینیم که تنها صبح ها نیست که ما این کار را انجام می دهیم بلکه قبل از رفتن به مدرسه یا سر کار، بعد از آن، عصر ها، شب ها قبل از خواب و... ما این کار را تکرار می کنیم. 

پس در واقع ما زمان زیادی را که می توانستیم برای کارهای دیگر استفاده کنیم از دست دادیم. اینجا است که قضیه مهم می شود. این عادت، مثلاً در دانش آموزان کنکوری می تواند فرصت هایی را که می توانند برای کسب نتیجه بهتر استفاده کنند را هدر بدهند. یا در زندگی روزمره به جای اینکه ساعتی را مطالعه کنید و ساعتی را ورزش، مدام یکجا می شینید و سرمان را با گوشی گرم می کنیم و با اینکار هم از کیفیت زندگیمان کم می کنیم و هم سلامتی خودمان را به خطر می اندازیم. پس آشنایی با عادت ها می تواند ما را به مسیری برساند که با ایجاد عادت های خوب در خودمان به سمت دستیابی به اهدافمان حرکت کنیم. در اینجا شما اهمیت اینکه چطوری عادت های بد خود را ترک کنید را متوجه می شوید.

عادت ها چطور ایجاد می شوند؟

اگر خیلی ساده بخواهیم توضیح بدهیم که عادت ها چطور شکل می گیرند، باید بگیم که مغز ما از سلول های زیادی تشکیل شده است. این سلول ها برای یادگرفتن، و انجام رفتاری آن مسیرهایی را در مغز ما می سازند. مثلا وقتی ما می خواهیم شروع به خواندن زبان انگلیسی کنیم، یک مسیر باریک در مغز ما ایجاد می شود. با تمرین و تکرار این مسیر ضخیم تر می شود و با ادامه دادن این روند مسیر مشخصی برای آن در مغز ما شکل می گیرد. بنابراین اگر در ابتدا انرژی زیادی برای خواندن یک متن انگلیسی صرف می کردین، حالا دیگه این کار را با سرعت و با راحتی بیشتری انجام می دهید.

نکته مهم در شکل گیری عادت ها این است که، این اتفاق در مورد تمام یادگیری ها و رفتارهای ما می افتد چه آن ها مطلوب و مفید باشند و چه نامطلوب و مضر. پس برای مغز ما چندان تفاوتی ندارد که ما چه چیزی را می خوایم یاد بگیریم. شکل گیری عادت ها تقریبا دو ماه طول می کشد، یعنی برای تبدیل شدن رفتاری به عادت تقریبا دو ماه باید اون رفتار تکرار بشود. این زمان ممکن است برای ما طولانی به نظر بیاد اما برای ایجاد تغییر در زندگی مان نیاز داریم که برخی از عادت های خودمان را تغییر بدهیم یا عادت جدیدی در خودمان ایجاد کنیم. اجازه ندهید که عادت ها باعث محدودیت در زندگی شما شود

.کتاب برنامه ریزی با دوربین مداربسته

خواندن این مقاله را ازدست ندید: روش های تقویت تصمیم گیری در نوجوانان

چرخه محرک کار تکراری پاداش عادت

چگونه عادت های بد خود را کنار بگذاریم

باید بدونید که عادت ها از بین نمی روند بلکه با عادت های دیگه جایگزین می شوند. پس اگر ما می خواهیم یک عادت نامطلوب را تغییر بدهیم باید آن را با یک عادت مطلوب دیگر جایگزین کنیم. اما خب ذهن و بدن ما در برابر تغییر مقاوم است و به راحتی به ما اجازه نمی دهد که عادتی را جایگزین عادت دیگر کنیم. برای مقابله با این مسئله کافی است که ما راه جایگزینی عادت ها را در خودمان پیدا کنیم. در این راه باید صبور باشیم و پایداری داشته باشیم و به خودمان اجازه ندهیم که دلسرد باشیم. برای تغییر عادت ها در خودمان می توانیم آن را به چند مرحله تقسیم کنیم.

چگونه شناخت عادت های بد در خودمان

باید عادتی را که می خواهیم تغییر بدهیم را بشناسیم و مشخص کنیم. مثلا استفاده ی زیاد از گوشی همراه می تواند عادتی باشه که ما می خوایم تغییرش بدهیم. در هر عادتی برای ما یک محرک و کار تکراری و یک پاداش وجود دارد، که باید آن ها را هم بشناسیم. در مثال استفاده از گوشی، محرک: دیدن گوشی، کار تکراری: باز کردن گوشی و سر زدن به صفحات مجازی، و پاداش: دیدن پست ها و عکس ها و خبرها. با تکرار این چرخه زمان زیادی از ما هدر می رود.

کتاب سیزده

چگونه عادت های بد را در خودمان تغییر بدهیم

 پس تغییر عادت به دلیل فراهم بودن محرک و پاداش برای ما سخت می شود، چون هر زمان که آن ها فراهم باشند ما باز هم آن را انجام می دهیم. در این جا باید برای تغییر عادت هایتان، کار تکراری را عوض کنید. در مثال بالا گفتیم کار تکراری باز کردن گوشی و سر زدن به صفحات مجازی است، به جای آن ما می توانیم مطالب درسی یا کتاب های دیگر را در گوشی داشته باشیم و هر بار که گوشی را باز می کنیم به سراغ آن ها برویم. در این جا ما با عوض کردن کار تکراری می توانیم، عادتمان را تغییر بدهیم و با خواندن کتاب و یا مطالب درسیمان پاداش دریافت کنیم.

آیا می دانید چرا اهمال کاری می کنیم؟

ادامه بدهید! و عادت های بد خود را تغییر دهید

وقتی ما می خواهیم یک عادت را تغییر بدهیم ممکن است در ابتدا نتوانیم به نتیجه ی دلخواه برسیم، در این مرحله نباید نا امید شد و باید راه را ادامه داد. یادمان باشد که یک عادت تقریبا دو ماه طول می کشد که درست بشود پس در زمان کوتاه عوض نمی شوند. سه مورد محرک، کار تکراری و پاداش را یادتان نرود، برای هر عادتی باید آن ها را مشخص کنید تا بتوانیم برای تغییر عادت های خودمان برنامه ریزی کنیم. 

سخن پایانی:

ممنونم که تا آخر این مقاله در کنار ما بودید در این مقاله سعی شد در مورد این که چطور عادت های بد خود را کنار بگذاریم و این که چگونه عادت های بد خود را تغییر دهید صحبت کردیم امیدوارم که این مطالب به شما کمک کند برای این که متوجه شوید که چطور عادت های بد خود را تغییر دهید، و به پیشرفت و موفقیت برسید. سوالات خود را در نظرات از ما بپرسید مشاورین ما در کمترین زمان به آن پاسخ می دهند. مارا به دوستان خود معرفی کنید.

سوالات متداول:

تاثیر عادنت های بد در نوجوانان

روش های تغییر عادت های بد در دانش آموزان

چطور عادهت های بد خود را تغییر دهیم


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.