وقتی از درس دادن یک معلم چیزی متوجه نمیشوم باید چه کاری انجام دهم؟

راه های افزایش یادگیری سر کلاس

اول از همه باید بدونیم که این فکر که «دبیر مسئول اینه که من کامل درس رو متوجه بشم» یا «من باید [همیشه] همه چی رو سر کلاس صد در صد بفهمم» غلطه! مسئولیت تدریس با دبیر هست و خب خیلی از دبیرها هم به خوبی این مسئولیت  رو انجام میدن اما مسئولیت یادگیری به عهده ی دانش آموزه.

درست مثل یک ورزش باید به درس ها نگاه کرد؛ یک مربی فن ها رو به تو یاد میده اما این تو هستی که باید اون فن ها رو با دقت اجرا کنی و تمرین کنی تا توش ماهر شی! اما با تمام این تفاسیر ما میتونیم با چند تا کار کوچیک میزان یادگیری خودمون رو بالا ببریم:

راه های افزایش یادگیری سر کلاس:


اول، پیش مطالعه است. اگر تو درس خاصی ضعف داریم یا قسمت بیشتری از یه درسی رو متوجه نمیشیم، بهتره قبل از کلاس درس اون رو پیش مطالعه کنیم و یا اگر وقتمون محدوده حداقل تیتر ها رو قبل از شروع کلاس بخونیم. این کار هم آمادگی ذهنی به ما میده هم باعث ایجاد انگیزه حین تدریس میشه چون شما با یک سری از مفاهیم آشنا هستین.

دوم، فعالیت کم سر کلاسه. وقتی که در درسی ضعف داریم بهترین کار نشستن در ردیف های جلو و داوطلب شدنه. سر کلاس وقتی دبیر مطلبی رو توضیح میده شما نت بردارید و یا قسمت هایی از صحبت های دبیر رو یادداشت کنید. حتی میشه در درسی مثل ریاضی قسمتی از راه حل رو تشریحی بنویسید که این کار میزان توجه شما رو سر کلاس چند برابر میکنه و یادگیری شما رو بالا میبره پس «فعال» باشید، زیاد بنویسید، اگر جایی رو متوجه نشدید سوال بپرسید و با ترس مسخره شدن رو به رو بشید. باور کنید که هیچکس سوالات شما رو یک روز بعد به خاطر نمیاره، ولی مطالبی که شما سوال پرسیدید و متوجه شدید تا چند هفته یادتون میمونه.

سوم، ایجاد ارتباط با دبیره. بیشتر دانش آموزانی که اعلام ناراحتی میکنند که سر درس خاصی مطلب رو متوجه نمیشن و معمولا بعد از چند سوال میگن که اون دبیر رو دوست ندارن و یا از نحوه تدریس دبیر ناراضی هستن! ذهن قدرتمند ترین ابزار دنیاست؛ وقتی نخواد ارتباطی با درسی برقرار کنه، یادگیری رو هم کم میکنه. نیازی نیست که اون دبیر رو دوست داشته باشین اما به خودتون یادآوری کنید که معلم شما فقط قراره اون مطالب رو به شما انتقال بده و نیازی نیست که شما درموردش به قضاوت بشینید. فقط کافیه که چیزی رو که بابتش به مدرسه رفتید رواز دبیر  یاد بگیرید.

چهارم، کار اضافیه بعد از کلاس است که تدریس همون روز رو بخونید. چون باعث جلوگیری از تلنبار شدن مطالب میشه که این موضوع خودش یکی از دلایل بد فهمی سر کلاس هاست. معمولا بیشتر مطالب زنجیروار هستن و اگر درس قبلی مطالعه نشده باشه جلسه ی بعدی مطالب جدید گنگ خواهد بود. از طرفی فراموش نکنید که هر کدام از ما استعداد هایی داریم که در برخی درس ها قوی تر و در برخی دیگر ضعیف تر اند. مسئولیت رسیدگی به نقاط ضعف با خودمونه؛ پس اگر در درسی ضعفی دارید با خوندن درسنامه کتاب کارها، حل سوال و یا با گرفتن چند جلسه دبیر خصوصی مشکل رو حل کنید.

این مقاله رو از دست نده: قدرت یادگیریمو چجوری افزایش بدم؟

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.