معرفی رشته های علوم پایه | بازار کار آن

رشته های علوم پایه

در این مقاله ابتدا به معرفی رشته های علوم پایه و سپس در مورد اهمیت این رشته ها و میزان درآمد افراد در این رشته ها می پردازیم.

با سایر رشته های تحصیلی دانشگاه های ایران آشنا شوید.

در گروه آزمون رشته ریاضی، رشته های علوم پایه عبارتند از رشته های علوم کامپیوتر ، ریاضیات و کاربرد ها ، آمار و کاربردها و همچنین رشته های فیزیک ، مهندسی اپتیک و لیزر ، مهندسی هسته ای ، مهندسی پرتو پزشکی و نانوفیزیک. رشته های شیمی کاربردی ، شیمی محض ، زیست شناسی سلولی و مولکولی ، زیست شناسی جانوری و زیست شناسی گیاهی نیز از دیگر رشته های علوم پایه در گروه آزمون رشته تجربی می باشند.

لیست رشته های علوم پایه

مقاطع تحصیلی

نام رشته

گروه آموزشی

ردیف

کارشناسی پیوسته

علوم کامپیوتر

ریاضی

1

کارشناسی پیوسته

ریاضیات و کاربردها

2

کارشناسی پیوسته

آمار و کاربردها

3

کارشناسی ارشد ناپیوسته

نانوفیزیک

فیزیک

4

کارشناسی پیوسته

فیزیک

5

کارشناسی پیوسته

مهندسی اپتیک و لیزر

6

کارشناسی پیوسته

مهندسی هسته ای

7

کارشناسی پیوسته

شیمی کاربردی

شیمی

8

کارشناسی پیوسته

شیمی محض

9

کارشناسی پیوسته

سلولی مولکولی

زیست شناسی

10

کارشناسی پیوسته

علوم جانوری

11

کارشناسی پیوسته

علوم گیاهی

12

کارشناسی پیوسته

زیست دریا

13

بازار کار رشته های علوم پایه

به طور کلی رشته های علوم پایه را در مقطع کارشناسی به صورت تئوریک مطالعه خواهید کرد و سپس در مقاطع بالاتر یعنی کارشناسی ارشد و دکترا، بر حسب رشته در یکی از مراکز زیر مشغول به کار خواهید شد:

  • شرکت های دانش بنیان

  • موزه های تاریخ طبیعی صنایع شیلات

  • مراکز علمی و تحقیقاتی

  • سازمان های محافظت از محیط زیست

  • مراکز کشاورزی

  • کارخانه های داروسازی و پتروشیمی

  • در دانشگاه ها به عنوان مدرس

به گزارش خبر گزاری فضای مجازی، میزان بازار شغلی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان، به گونه ای نزدیک به شایسته سالاری است. به طوری که دستمزد در قبال زحمت پرداخت می شود و البته که ارزش پولی دانش، بیشتر از کار فیزیکی است. برای مثال در کشورهای اروپایی، مهندسان هسته ای می توانند در زمان مبتدی بودن و نداشتن سابقه کار حدود 67 هزار دلار و در زمان نیمه حرفه ای بودن 117 هزار دلار در آمد داشته باشند.

پیاده سازی نظریه ها، تست محصولات مختلف، طراحی منابع غذایی و کارهایی از این قبیل، کارهای رایج این مهندسان است. بیشتر این رشته ها جزء رشته های پر در آمد در شاخه مهندسی هستند. به این ترتیب پردرآمدترین رشته های دانشگاهی که می توانند هزینه صرف شده در تحصیلات را به شما برگردانند، شامل مهندسی نفت با 160 هزار دلار درآمد، متخصصان ریاضیات آماری با 120 هزار دلار درآمد، مهندسی هسته ای با 117 هزار دلار درآمد، مهندسی شیمی با 116 هزار دلار در آمد و مهندسی هوافضا با 109 هزار دلار درآمد می شوند.

بیشتر بخوانید: معرفی 100 رشته پولساز دنیا

البته این رشته ها و درآمد آن ها بسته به منطقه زندگی ممکن است کمی متفاوت باشد. اما در مجموع برخی رشته ها با مقدار ساعت کاری کمتر و فعالیت سبک تر، در بیشتر مناطق زمین در آمد بهتری دارند و به همین دلیل به عنوان پردرآمدترین رشته ها در جهان معرفی شده اند. اگرچه درآمد یک رشته نباید تنها دلیل انتخاب آن رشته دانشگاهی باشد، اما آشنا بودن با این رشته ها می تواند کمک زیادی به انتخاب رشته افراد کند.

موضوعی که کاملا واضح است این است که از 5 رشته پر درآمد دنیا، 2 رشته از رشته های علوم پایه قرار دارد که برخلاف نظر عموم، از کاربردی بودن و بازار کار عالی برای این رشته های علوم پایه خبر می دهد.

در کشور ما هم به متخصصینی از علوم پایه در تمامی رشته ها نیاز است تا از واسطه قرار دادن کشورهای اروپایی و آمریکایی برای دریافت علم و راه اندازی یک شغل بی نیاز شویم و هرچه بیشتر به استقلال و کارآمدی در تمامی عرصه ها برسیم. در مورد بهترین دبیرستان دخترانه در نهران بیشتر بدانید.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره 22677917-021 تماس بگیرید.
یا عدد 66 را به سامانه 3000909030 ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.