20 راهکار افزایش تمرکز هنگام درس خواندن در دانش آموزان

20 راهکار افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

راه های افزایش تمرکز و یادگیری در دانش آموان ترفندهای مفیدی هستند که تقریبا به درد همه نوجوانان می خورند. چون هیچ نوجوان و دانش آموزی را نمی شود پیدا کرد که هیچ وقت در زندگی دچار حواس پرتی یا دل مشغولی نشود. در این مقاله دانش آموان یاد می گیرند که چگونه در درس خواندن تمرکز داشته باشند و روش های جلوگیری از حواس پرتی در درس خواندن نوجوانان را متوجه می شوند . اگر شما هم برایتان سوال است که چرا تمرکز ندارم یا  چگونه هنگام درس خواندن به چیزی فکر نکنم یا حتی ناامید شده اید و می گویید من هرگز نمی تونم تمرکز کنم! ما نمی دانیم که شما برای این سؤالات خود چه پاسخی پیدا کرده اید؛ اما پاسخ صحیح این پرسش را به شما می گوییم:

«حواس پرتی ، چیزی نیست جز تمایل ذاتی ذهن به درگیری و فعالیت».

فهرست مقاله:

  • افزایش تمرکز ذهن هنگام مطالعه در دانش آموزان

  • دلایل نداشتن تمرکز هنگام درس خواندن در نوجوانان

  • چرا نوجوانان هنگام مطالعه تمرکز ندارند؟

  • تأثیر افکار مزاحم در عدم تمرکز هنگام درس خواندن نوجوانان

  • 20 راهکار افزایش تمرکز هنگام درس خواندن در دانش آموزان


 مشاوره تحصیلی خصوصی بارسا

ذهن نوجوانان همواره می خواهد درگیر و مشغول باشد؛ بنابراین اگر آن چه اکنون انجام می دهید در شما درگیری و مشغولیت ذهنی ایجاد کند، فکر شما دیگر احساس نمی کند که جای دیگری برود و در آن جا درگیر شود؛ اما اگر در انجام این کار درگیری ذهنی ایجاد نشود، ذهن شما شتابان به جایی می رود تا خود را در آن جا مشغول کند و این، همان حواس پرتی در نوجوانان است.

افزایش تمرکز ذهن هنگام مطالعه در دانش آموزان

بیشتر دانش آموزان گمان می کنند که تمرکز ذهن، یک امر ذاتی بوده و تغییر آن غیرممکن است؛ در حالی که تمرکز در دانش آموزان، یک امر اکتسابی است و باید هر روز پرورش و جهت داده شود و نوجوان با هوش عادی خود می تواند به آن دست یابد؛ پس گفتن این جمله که «من ذاتا آدم حواس پرتی هستم»، کاملاً غلط است و همین ذهنیت نادرست، باعث می شود تا دانش آموزن و نوجوانان نتواند از تمرکزی عالی برخوردار شود. همه دانش آموزان، توانایی تمرکز دارند ؛ چون تمرکز برای درس خواندن در نوجوانان ، امری نسبی است و همیشه برای جلوگیری از عدم تمرکز هنگام مطالعه در نوجوانان کافی است آن ها یاد بگیریند که چگونه تمرکز خود را بالا ببرید. پس کسی نمی تواند بگوید که کاملاً حواسم پرت است و یا همیشه تمرکز حواس دارم.

مقاله چگونه هنگام درس خواندن تمرکز کنیم رو مطالعه کنید.

دلایل نداشتن تمرکز هنگام درس خواندن در نوجوانان

 چرا دانش آموزان هنگام مطالعه حواسشان پرت می شود؟ 

این سوالی است که ذهن تمام نوجوانان و دانش آموزان را به خود مشغول می کند، حواس پرتی در دانش آموزان یا منشأ ذهنی و درونی دارد و یا منشأ بیرونی و محیطی.

حواس پرتی ذهنی و درونی:

عبارت است از اشکالات فکری دانش آموزان و اندیشه هایی که موانعی بر سر راه توجه دقیق به مطالعه و تمرکز حواس ایجاد می کنند. این موانع، شامل مواردی از قبیل درد، رنج، غم و غصه، نگرانی، گرسنگی و تشنگی، سردی و گرمی، ترس، خشم، شادی، سردرد و... که از علت های مهم نداشتن تمرکز هنگام درس خواندن در دانش آموزان می باشد.

حواس پرتی بیرونی و محیطی:

به محیط پیرامون نوجوان و یا تحریکات غیرعادی که توسط حواس مختلف انسان ایجاد می شود ارتباط پیدا می کند؛ مانند نور شدید و ضعیف، صداهای ناهنجار، روشن بودن رسانه ای صوتی و تصویری و نظایر این ها که از دیگر دلایل نداشتنن تمرکز هنگام درس خواندن در دان آموزان است.

در دنیای مدرن امروزی خیلی چیزها باعث ایجاد مشکل نداشتن تمرکز در هنگام مطالعه نوجوانان می شوند. در دهه‌ی اخیر توانایی نوجوانان ودانش آموزان برای تمرکز کردن به شدت کاهش یافته و ظاهرا مقصر اصلی این افت تمرکز، فناوری و تکنولوژی است. فرقی ندارد کجا هستید و در چه شرایطی قرار دارید، گوشی هوشمند، تبلت و لپ تاب به راحتی توانایی مطالعه متمرکز را از دانش آموزان می گیرند. در  ادامه به بررسی تعدادی از علت های عدم تمرکز  هنگام مطالعه در نوجوانان می پردازیم با ما همراه باشید.

دلایل های عدم تمرکز  هنگام درس خواندن در دانش آموزان متفاوت هستند و ما تعدادی از آن ها را در زیر نوشته ایم:

  • افکار 

  • شبکه‌ های اجتماعی

  • تماس‌ ها

  • وب‌گردی بدون هدف

  • پیامک دادن

  • چک کردن ایمیل

  • تلویزیون

  • روابط، بحث و جدل ها

  • سر و صدا

  • خیال پردازی بیش از حد

مواردی که در بالا گفته شد فقط بخشی از دلیل های نداشتن تمرکز هنگام مطالعه در دانش آموزان است.

چرا نوجوانان هنگام مطالعه تمرکز ندارند؟

یکی از سوالاتی که بسیاری از دانش آموزان با مشاوران تحصیلی بارسا در میان می  گذارند این است که چرا نمی توانم هنگام درس خواندن تمرکز داشته باشم. ار ادامه مقاله بعضی از دلایلی که باعث عدم تمرکز ذهن هنگام درس خواندن در دانش آموزان می شود را معرفی می کنیم.

  • کمبود خواب و استراحت  کافی

  • قرارگرفتن در کنار عوامل حواس پرتی

  • نداشتن تغذیه کامل و مناسب

  • داشتن تجربه استرس (اگر فکر میکنید عدم تمرکز به دلیل استرس را تجربه می کنید مقاله روش های درمان استرس در دانش آموزان را مطالعه کنید.)

  • آگاهی نداشتن از عواملی که باعث حواس پرتی می شود

  • نداشتن برنامه ریزی

راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

تأثیر افکار مزاحم در عدم تمرکز هنگام درس خواندن نوجوانان

یکی مهم ترین عاملی که باعث حواس پرتی هنگام درس خواندن در دانش آموزان می شود افکار روزمره ای هست که در ذهن دانش آموز و نوجوانان میاد، این افکار ممکنه افکار مخرب یا افکار مفیدی باشه واقعیت این هست که نوجوان در مدیریت کردن افکار خودش ناتوان  هست و امکان مدیریت افکار خود را ندارد و هر چقدر بخواهیم افکارمون رو بیشتر مدیریت بکنیم اون ها زورشون انگار بیشتر میشه و بیشتر به سمت ما هجوم میارن هر چقدر بخواهیم به فکر هامون فکر نکنیم بیشتر بهشون فکر می کنیم و 24 ساعت داریم از خودمون می پرسیم چگونه تمرکز کنیم روی درس درحالیکه هی این سوال باعث کاهش تمرکزمون میشه... تکنیک های قدیمی مثل نوشتن افکار روی کاغذ، نوشتن نگرانی ها روی کاغذ خیلی تاثیر گذار نیستن و همون جور که خودمون می دونیم افکار دوباره به سمت ما بر می گردن و باعث میشن کهدانش اموز تمرکز کافی برای مطالعه نداشته باشه چقدر تا حالا شده وقتی که درس می خونید یهو به خودتون بیاید ببینید که زمان زیادی برای فکر کردن گذاشتید توضیح دادن اینکه نوجوان چطور می تواند با افکار خود کنار بیاد یک مقوله سنگین است و نیاز به گذراندن کارگاه های زیادی دارد. پیشنهاد می کنیم  اگر افکارتان خیلی ازارتون میدهند و باعث نگرانی تان می شوند حتما  دوره غیرحضوری اکت نوجوان دکتر علی میرصادقی رو ببینیدا

20 راهکار افزایش تمرکز هنگام درس خواندن در دانش آموزان

اگر سوالتان این است که چگونه هنگام درس خواندن به چیزی فکر نکنیم، این بخش از مقاله می تواند به شما کمک کند. تمرکز ذهن در هنگام درس خواندن ، کلید اصلی و اساسی درک و فهم مطالب است و کلید اساسی تمرکز حواس ، استفاده از روش هایی است که باعث تقویت و پرورش مهارت های لازم برای این کار است. بنابراین بدون تمرکز حواس ممکن است درک و فهم مطلبی که فقط یک ساعت وقت لازم داشته باشد، ساعت ها وقت بگیرد؛ اما به خوبی فهمیده نشود و اثر مثبتی نداشته باشد. از این رو کاربرد روش ها و فنونی که به شما کمک می کند تا به هنگام مطالعه فعال باشید، تمرکز حواس را تقویت کرده و مهارت شما را در ایجاد تمرکز هنگام درس خواندن افزایش می دهد. این روش ها عبارتند از:

1. طرح سوال برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن در دانش آموزان

یکی راه های افزایش تمرکز هنگام مطالعه در نوجوانان و یادگیری آن ها طرح سوال پیش از شروع درس خواندن است، که دانش آموزان را وادار می کند تا به طور فعالانه و با تمرکز بیشتر، دقت کافی، انگیزه و علاقه، به مطالعه بپردازد. طرح سوال هنگام درس خواندن یکی از روش هایی است که باعث افزایش تمرکز در مطالعه دانش آموز  می شود و به طور عمیق او را درگیر مطالعه می کند و سبب برانگیختن جدیت و تلاش وی به هنگام مطالعه می شود. نوجوان برای یافتن پاسخ سؤالات خود، بایستی تمرکز حواس خود را حفظ کند  ؛ زیرا در هنگام مطالعه، نمی توان بدون تمرکز پاسخ سوالات را پیدا کرد. بعد از خواندن مطلب و با طرح سوال، توان میزان فراگیری خود را ارزشیابی کرده، به نقاط قوت و ضعف خود پی می برید. طرح سوال سبب ایجاد نظر انتقادی نسبت به مطالب در دانش آموز می شود و موجب می شود تا شما در مطالعات بعدی برای از بین بردن نقاط ضعف خود، باتمرکز حواس در مطالعه و دقت بیشتری مطالعه کنید. برای آشنایی با بهترین روش مطالعه مناسب خودتان هم حتما تحقیق کنید تا روشی که در آن تمرکز بیشتری دارید را پیدا کنید.

2. تندخوانی برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن در نوجوانان

یکی دیگر از روش های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن در دانش آموزان تندخوانی هست که باعث توجه و تمرکز بیشتر و فهمیدن مطالب و در نتیجه، باعث یادگیری بهتر می شود. فکر و ذهن ما قادر است هزاران کلمه را در دقیقه از خود عبور دهد؛ ولی اگر سرعت مطالعه ما پایین باشد، ذهن وقت اضافی می آورد و به این شاخه و آن شاخه می پرد و در نتیجه حواس پرتی ایجاد می شود. بسیاری از افرادی که نگران عدم تمرکزشان هستند، آنقدری درگیر این مسئله می شوند که به جای فکر کردن به درس، وسط مطالعه فقط درباره این فکر می کنند که چرا موقع درس خواندن حواسم پرت می شود.  مطالعه سریع یا تندخوانی، فرصت جولان به ذهن نمی دهد و سبب افزایش تمرکز در مطالعه و هنگام درس خواندن می شود. اهمیت سرعت مطالعاتی آنقدر زیاد است که معلمان بهترین دبیرستان دخترانه نهران می گویند روش های تندخوانی برای کنکور جزو مهم ترین مهارت های ضروری برای داوطلبان هستند.

3. جدیت در مطالعه برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن در دانش آموزان

جدیت که از تکنیک های افزایش تمزکر هنگام درس خواندن در نوجوانان هست که باید به محض نشستن پشت میز مطالعه را با جدیت شروع کنند؛ زیرا اگر سریع مشغول به درس خواندن شوید، تمرکز حواس در مطالعه زود به دست می آید. این ضرب المثل چینی را به یاد داشته باشید که «فتح ستارگانی که هزاران فرسنگ از ما دور هستند، با برداشتن قدم اول، امکان پذیر است». شک و تردید، موجب حواس پرتی یا ایجاد تخیلات واهی می شود. اجازه ندهید چیزی جز مطالعه ذهن شما را مشغول کند. تصمیم بگیرید و مقدار زمانی را برای درس خواندن مشخص کنید و خود را به مدت زمانی خاص محدود کنید. در این زمان از مطالعه دست نکشید و به مطالعه ادامه دهید؛ اما زمان مطالعه را طولانی نکنید. بیهوده وسواس به خرج ندهید و بهانه تراشی نکنید. به خود تلقین کنید که فرد با اراده ای هستید و می توانید هر درسی را به خوبی یاد بگیرید. جدی باشید و با علاقه و انگیزه مطالعه کنید و علاقه به درس را زیاد بکنید  تا هنگام مطالعه دچار حواس پرتی نشوید.

4. استفاده از راهنما برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن در دانش آموزان

یکی از شیوه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن در نوجوانان، استفاده از یک راهنما، مانند انگشت سبابه، مداد، خط کش و... به هنگام مطالعه است؛ زیرا استفاده از یک راهنما هنگام مطالعه، باعث تمرکز حواس بهتر، عادت به روان خواندن، جلوگیری از برگشت برای دوباره خواندن و اتلاف وقت و جلوگیری از خستگی چشم و ذهن می شود. این روش تا حدودی مشکل عدم تمرکز در درس خواندن را رفع می کند. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله راه های تقویت حافظه را که در موسسه آموزشی بارسا تهیه شده است را مطالعه کنید.

دوره مجازی مدیریت آزمون

5. علاقه مندی به مطالعه، عاملی مهم در افزایش تمرکز موقع درس خواندن برای نوجوانان

علاقه مندی به موضوع مورد مطالعه یکی از عوامل افزایش تمرکز هنگام درس خواندن ر دانش آموزان است. وقتی خواننده به موضوعی علاقه مند می شود، خود به خود بر آن تمرکز می کند؛ بیشتر دقت می کند و به راحتی مطالب را به حافظه می سپارد و بعد هم خیلی راحت آن را به خاطر می آورد. سعی کنید با ایجاد انگیزه های نیرومند و در نظر گرفتن هدف هایی که برایتان مهم و جالب توجه است، نسبت به مطالعه شوق و علاقه پیدا کنید. برای مثال قبل از شروع مطالعه هر مبحث، یک سوال منطقی و واقعی در ذهن خود ایجاد کنید و با انگیزه و اشتیاق به دنبال یافتن پاسخ آن باشید؛ یا هنگام مطالعه درسی که کمتر مورد علاقه شماست، به تاثیر نتیجه آن درس در تراز آزمون آزمایشی خود یا تاثیر نمره درس در معدلتان فکر کنید و با انگیزه بیشتری به مطالعه بپردازید. این کار باعث افزایش تمرکز هنگام مطالعه می شود.  موقعیت هایی را که نمی توانید در آن ها تمرکز حواس داشته باشید، تجزیه و تحلیل کنید؛ احساسات خود را مورد بررسی قرار دهید و بدانید که چه عواملی افکار شما را دگرگون می کنند. افکار منفی و بیمارگونه را از خود دور کنید و هر موقعیت را تا حدی که می توانید، به طور منطقی، تعبیر و تفسیر کنید.

6. تاثیر مکان مطالعه در افزایش تمرکز هنگام درس خواندن دانش آموزان

اتاقی را در نظر بگیرید که همه چیز در آن به هم ریخته است. وسایل پخش و پلا هستند و کتاب ها هر کدام به یک طرف رها شده اند. هوای اتاق سرد است و از پنجره صدای آزار دهنده بوق ماشین ها شنیده می شود. آیا در این اتاق می توان مطالعه با تمرکز داشت؟ آیا عدم تمرکز در درس خواندن نمی شود؟ طبیعی است که جواب منفی باشد. یک مکان مطالعه خوب از الزامات ایجاد تمرکز هنگام درس خواندن است. در واقع اولین چیزی که می تواند به شما برای افزایش تمرکز کمک کند مکانی است که در آن مطالعه می کنید. چرا که روی نحوه تمرکز شما تاثیر زیادی دارد. برای رسیدن به بیشترین میزان تمرکز ، محل مطالعه خود را درست انتخاب کنید.

حتما بخوانید: بهترین مکان برای مطالعه

چند توصیه در رابطه با مکان مطالعه :

  • مکانی را به مطالعه اختصاص بدهید که در آن راحت باشید.

  • در هوای خیلی سرد یا خیلی گرم توانایی تمرکز به شدت کاهش می یابد. بنابراین محلی را انتخاب کنید که دمای مناسبی داشته باشد.

  • محل مطالعه‌ خود را تمیز نگهدارید، کتاب ها و جزوات خود را مرتب کنید و فضایی را به آن ها اختصاص دهید.

  • سعی کنید مکان مطالعه خود را طوری انتخاب کنید که دیگران کمتر به آن جا رفت و آمد داشته باشند.

  • ترجیحا در محل درس خواندن شما، تلویزیون در دسترس نباشد.

  • کتاب‌ها و جزوه‌ها مورد نیازتان را کنار دستتان بگذارید. اگر لازم باشد برای آن‌ ها از جایتان بلند شوید یا مدتی دنبالشان بگردید، حواس‌تان بیش‌تر پرت می‌ شود.

  • اگر سر و صدای زیادی می شنوید، هدفونی تهیه کنید و آن را روی گوشتان بگذارید تا شنیدن صداهای پرت کننده حواس به حداقل برسد.

7. نیاز به « نه گفتن » برای افزایش تمرکز موقع مطالعه دانش آموزان

زمانی که تصمیم گرفتید مطالعه کنید، اما دوستان یا هم اتاق های شما درخواست می کنند که دور هم جمع شوید، هنر گفتن نه !! را در خود تقویت کنید. اگر این اراده در شما ضعیف است، می توانید روی در اتاق مطالعه خود بنویسید: لطفاً «مزاحم نشوید». اگر موفق نشدید، می توانید کارهای دیگری انجام دهید که نشان دهد شما دوست ندارید که کسی باعث از هم گسیختن افکار شما شود. بسیاری از دانش آموزانی که می گویند نمی دانیم چگونه تمرکز کنیم و درس بخوانیم، دنبال منشا مشکل در متد درس خواندشان می گردند در حالی که مشکل آن ها قرار نداشتن در مکان مناسب برای مطالعه است. 

   8. ترک افکار منفی و داشتن افکار مثبت برای افزایش تمرکز هنگام مطالعه

مطالعه عمیق و یادگیری ثمربخش، وقتی حاصل می شود که فرد تصور مثبتی از خود داشته باشد و به خود اعتماد کند؛ زیرا اعتماد به خود، مهارت و نیرو را افزایش داده و مغز را سالم تر می کند. وقتی می خواهید کاری انجام دهید، از گفتن کلماتی مانند نمی خواهم، نمی دانم و نمی توانم، بپرهیزید و جمله «این کار محال است» را از دفتر زندگی خود خط بزنید. ترس، بدگمانی و بی ارادگی را از خود دور کنید و هرگز به خود اجازه ندهید تا هیجانات و افکار منفی ، شما را در خود غرق سازد و تمرکز حواس شما را مختل کند. اعتماد به نفس داشته باشید و پیوسته با خود تکرار کنید که قادر به انجام هر کاری هستید و بدین طریق، تفکر مثبت را در خود پرورش دهید. قوی بودن اعتماد به نفس، احساس شعف و شادی را در شما به وجود می آورد و در حالت شادمانی، از تمرکز حواس خوبی برخوردار می شوید؛ بهتر فکر می کنید؛ بهتر مطالعه می کنید و درنتیجه، کارتان بهتر می شود. «مارگات کوربت» می نویسد: «انسان در بحر اندیشه های خوشایند، حافظه ای بهتر پیدا می کند و ذهن در حالت آرامی قرار می گیرد و میل به یادگیری را در خود به وجود می آورد». از این رو، خودپنداری مثبت، مهم ترین کمک برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن در نوجوانان و یادگیری بهتر است.

9. عدم هماهنگی اراده و تخیل، مانع تمرکز هنگام درس خواندن نوجوانان

اگر تخیل خواننده با اراده اش هم سو نباشد، خواننده نمی تواند تمرکز حواس کافی و لازم داشته باشد. در روان شناسی، ثابت شده است که در این تضاد، قدرت تخیل، قوی تر از قدرت اراده است. وقتی دانش آموزی کتابی را باز می کند و به مطالعه آن اقدام می کند، پس از مدت کوتاهی افکاری به ذهنش خطور می کند؛ مثلاً با دوستانش فوتبال بازی می کند یا با هم به سینما می روند یا فلان فیلم را تماشا می کنند. این تخیلات باعث می شود تا خواننده تمرکز خویش را از دست بدهد و سرانجام از درس خواندن منصرف شود. برای غلبه بر این مشکل، شما وقتی مایل به مطالعه درباره موضوعی خاص باشید، بهتر است خود را در حال و هوای مخصوص آن موضوع قرار دهید؛ مثلاً اگر شعری در درس ادبیات فارسی می خوانید، خود را در حال و هوای شاعر در هنگام سرودن یا خواندن آن شعر قرار دهید و اگر یک مبحث مربوط به پزشکی در کتاب زیست شناسی خود می خوانید، خود را در حال و هوای پزشک در هنگام معالجه بیمار قرار دهید و یا اگر در حال مطالعه درس شیمی هستید، ذهن خود را به دنیای اتم ها و مولکول ها و روابط میان آن ها ببرید تا از این طریق، خیال و اراده را با هم هماهنگ کنید. تا زمانی که آهنگ تخیل و اراده هماهنگ باشند، تمرکز ذهن حفظ می شود. برای آشنایی با بهترین دبیرستان دخترانه نهران کلیک کنید.

10. تاثیر شرایط بدنی در بیشتر شدن تمرکز هنگام درس خواندن در دانش آموزان

خواب نامنظم و فعالیت ها و عادات غذایی نادرست، می توانند از علائم و مشکلات مربوط به عدم تمرکز باشند؛ به عنوان مثال، سنگینی معده و سیری بیش از حد، یکی از زمینه های عدم تمرکز به هنگام درس خواندن نوجوانان است. شما باید از خوردن غذاهای پرحجم خودداری کنید ؛ زیرا با سرازیر شدن خون به سمت دستگاه گوارش، از بنیه حسی و ذهنی شما کاسته می شود. همچنین باید بدانید که صبحانه کافی و مقوی، نقش مهمی در ایجاد و افزایش تمرکز حواس در طی روز خواهد داشت. در اولین غذای روز، همراه با کربوهیدرات، پروتئین نیز میل کنید؛ غذاهایی مثل تخم مرغ، ماهی، پنیر یا خشکبار. سعی کنید به این ضرب المثل عمل کنید: «صبحانه را مانند پادشاهان، ناهار را مانند شاهزاده ها و شام را مانند فقرا صرف کنید». اگر تا به حال تغذیه مناسبی نداشته اید خواندن مقاله خوراکی های انرژی زا برای درس خواندن می تواند به شما کمک کند.

11. یادداشت برداری برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن نوجوانان

یادداشت برداری نوعی تکرار درست است که هم سبب افزایش تمرکز حواس و هم موجب بیشتر به خاطر سپردن مطلب می شود. یادداشت برداری خوب، کاری جدی و فعال است که موجب اندیشیدن می شود. برای برقراری تمرکز حواس جهت نوشتن، هماهنگی چشم و مغز عاملی بی نظیر است که تمرکز حواس را تقویت کرده و باعث افزایش تمرکز هنگام مطالعه و فهم مطالب و سرعت یادگیری را افزایش می دهد.

12. استفاده از تکنیک «حالا اینجا باش!» برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

به احتمال زیاد این فن ساده و فریبنده بسیار مؤثر است؛ یعنی هر وقت متوجه می شوید که فکرتان از موضوع منحرف شده، به خودتان بگویید « حالا این جا باش » و به آرامی توجه تان را به جایی که می خواهید، برگردانید؛ برای مثال، شما در کلاس درس هستید و توجه تان از سخنان استاد به تکالیفی که دارید یا به صحبت تلفنی که با دوستتان داشتید معطوف می شود. در این هنگام، به خودتان چنین بگویید: «حالا این جا باش» و دوباره حواستان را متمرکز کنید و تمرکزتان را به سخنان استاد برگردانید و تا جایی که ممکن است، این حالت را حفظ کنید. اگر شما فردی طبیعی باشید، چه بسا این کار را صد بار در هفته انجام دهید؛ اما پس از مدتی، درخواهید یافت که هر روز نسبت به قبل، فاصله زمانی بین منحرف شدن افکارتان بیشتر می شود. بنابراین، صبور باشید و آن را حفظ کنید و ببینید که پیشرفت خواهید کرد.

13. برای افزایش تمرکز موقع درس خواندن در نوجوانان، به دنبال سکوت مطلق نباشید

یکی از باورهای بسیار نادرست برخی از شما این است که برای افزایش تمرکز حواس ، باید در سکوت مطلق باشید. واقعیت این است که هر چه محیطی ساکت تر باشد، برای تمرکز حواس بهتر است و ما محیطی را برای درس خواندن انتخاب می کنیم که سر و صدای کمتری داشته باشد؛ اما به هیچ عنوان نباید در جست وجوی محیطی باشیم که سکوت مطلق بر آن حکم فرما باشد. بهترین مکان برای مطالعه، جایی است که سر و صدا در آن از بقیه جاهای موجود کمتر باشد؛ مثلاً اکنون می خواهید مطالعه کنید و تنها مکانی که در اختیار دارید، اتاقی است که در آن تلویزیون روشن است؛ مسلما این محیط ایده آل نیست؛ اما شما در دورترین نقطه اتاق از تلویزیون و پشت به آن بنشینید و مطالعه کنید. در این حالت، شما از بهترین شرایط ممکن برای مطالعه استفاده کرده اید.

مطالعه در جای کاملاً ساکت، اشتباه است؛ زیرا اگر شما این گونه به محیط بسیار ساکت عادت کنید، شرطی می شوید و فقط در چنین مکان هایی می توانید مطالعه کنید و آن وقت در محیط های دیگر، با کوچک ترین سر و صدایی، تمرکز حواس شما به هم می ریزد و ایجاد تمرکز دوباره، برایتان بسیار مشکل خواهد بود.

راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

14. یادداشت راهی برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن دانش آموزان

شما اگر حتی بهترین شیوه مطالعه را در پیش گرفته باشید، هیچ گاه عوامل حواس پرتی تان به صفر نمی رسد؛ زیرا ممکن است بعداز مدتی تمرین، حواس پرتی شما تا حد فوق العاده زیادی کم شده باشد؛ اما برخی از اوقات، افکار دیگری غیر از موضوع مطالعه به سراغ ذهن شما می آید و حواستان را پرت می کند. بهترین و مؤثرترین راه برای مقابله با این حواس پرتی باقی مانده، نوشتن آن ها بر روی یک برگ کوچک کاغذ و اختصاص دادن زمانی برای فکر کردن درباره این مسائل است. اگر شما در اوج مطالعه، ناگهان به خاطر می آورید که امشب حتما باید به دوست خود تلفن بزنید، از این لحظه به بعد شما هر قدر هم که سعی کنید فکر خود را بر روی درس خواندن متمرکز کنید، اندیشه تلفن کردن به دوستتان و این که مبادا فراموش کنم، ذهن شما را آشفته می کند و شما را آزار می دهد. در نتیجه شما از همان لحظه تمرکز حواس خود را از دست می دهید؛ اما اگر به محض آن که این اندیشه به ذهن شما راه یافت، آن را بر روی کاغذی بنویسید، دیگر خیالتان راحت می شود و می توانید به مطالعه متمرکز خود ادامه دهید. یادتان باشد که حواس پرتی را نیز مانند نکات مهم کتاب که فرا می گیرید و ثبت می کنید، باید جایی تخلیه کنید. اگر ننویسید و بگویید باشد برای بعد، توانایی ذهنی خود را کم کرده اید. هر چیزی را که در حین درس خواندن به خاطرتان می آید و عامل مزاحم تلقی می شود، گوشه ای یادداشت کنید و بار ذهنی مربوط به آن را تخلیه کنید.

15. لزوم کنترل صحبت با خود برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن دانش آموزان

خیلی از نوجوانان نمی دانند که به هنگام انجام تکالیف، به شکل خاموش با خودشان صحبت می کنند. صحبت با خود، می تواند فعالیت ها و رفتارهایی را در ما برانگیزد و ما را مورد تشویق قرار دهد و به سر و سامان دادن آن چه بعدا انجام می دهیم، کمک کند. ما از طریق صحبت با خود، بر جریان پیشرفت خود نظارت می کنیم؛ اما اگر همین گفت وگوی با خویش، با ارزش یابی یا انتقاد بیش از اندازه صورت گیرد، بر تمرکز اثر منفی می گذارد. آیا تا به حال تجربه نگارش یک مقاله را داشته اید که در همان سطر اول آن گیر کرده، ناکام شده باشید؟ در این کار مقصر اصلی یک ویراستار درونی بسیار سخت گیر بوده است. مقایسه توانایی خود با توانایی دیگران و انتظارات غلط در مورد مدت و کیفیت تمرکزی که باید داشته باشید، می تواند مسئول شکل گیری یک گفت و گوی منفی با خویش باشد. با کمی تمرین، شما می توانید هر قضیه مختل کننده درونی را اداره کنید.

16. تاثیر خواب و استراحت کافی برای افزایش تمرکز موقع مطالعه نوجوانان

بعضی از دانش آموزان و خصوصا کنکوری ها تصور می کنند با کمتر خوابیدن و بیشتر درس خواندن نتیجه بهتری می گیرند. باید بپذیریم کاهش ساعت خواب برای مطالعه بیشتر، به جای اینکه بازدهی داشته باشد، باعث کاهش تمرکز می شود. کمبود خواب، شما را خسته و بی حوصله می کند و زمانی که در حال درس خواندن هستید، حواستان را نمی توانید جمع کنید. این عالی است که ساعت‌های بیشتری درس بخوانید، اما برای این که از ساعت مطالعه خودتان بهره ببرید و تمرکز بالایی داشته باشید، موارد زیر را به خاطر بسپارید:

  • ساختار بدن انسان الزام می کند که روزانه ۷ تا ۸ ساعت بخوابد.

  • خواب کافی باعث رفع خستگی می شود. وقتی که خیلی خسته هستید، مطالعه فقط وقت تلف کردن است. بهتر است زمان کوتاهی را به استراحت اختصاص دهید.

  • بهترین خواب، خواب شب است. چرا که خواب خوب شبانه تأثیر چشمگیری بر افزایش تمرکز هنگام درس خواندن دارد و مهارت‌ یادگیری تان را افزایش میدهد و در نهایت سبب افزایش تمرکز در مطالعه می شود.

درباره اختلالات خواب و اهمیت خواب بیشتر بخوانید

17. تاثیر شبکه های اجتماعی و افزایش تمرکز هنگام درس خواندن دانش آموزان

اگر از من بپرسید بزرگترین قاتل وقت و تمرکز در دنیای امروزی چیست؟ بدون وقفه جواب خواهم داد شبکه‌های اجتماعی. اپلیکیشن های ارتباطی بسیار جذاب هستند و البته مهم ترین خصوصیت آن ها وسوسه کردن است. وسوسه ای که هنگام درس خواندن به سراغمان می آید و از ما می خواهد تا سری به شبکه های اجتماعی خودمان بزنیم و از رویدادهای تازه با خبر شویم. بهترین راهکار برای مبارزه با این مشکل خاموش کردن گوشی و دور کردن آن از خودتان است. اگر نمی خواهید این کار را انجام دهید، حداقل کار این است که موبایلتان را روی حالت پرواز (airplane mode) قرار دهید و حساب‌های شبکه‌های اجتماعی‌تان را ببندید یا اعلانات را بی صدا کنید. با این کار می توانید سبب افزایش تمرکز مطالعه شوید.

این مقاله رو حتما بخونید: روش مطالعه صحیح برای کنکور

18. تاثیر کافئین در بیشتر شدن تمرکز موقع درس خواندن

مصرف متعادل کافئین به افزایش تمرکز حواس کمک می‌کند. یک فنجان چای، قهوه و کافی میکس یا دیگر نوشیدنی‌های کافئین‌دار می تواند ذهن شما را هنگام مطالعه متمرکزتر کند و خستگی را تا حدودی برطرف کند. البته مصرف زیاد کافئین نتیجه عکس دارد و در صورت زیاده روی باعث عدم تمرکز می شود.

19. استفاده از تکنیک تار عنکبوت برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

تا به حال به تار عنکبوت دست زده اید؟ اگر بار اول به تار عنکبوت دست بزنید، تار تکان می خورد و باعث واکنش عنکبوت می شود. کافیست چند بار تکان دادن را تکرار کنید، عنکبوت هیچ واکنشی از خودش نشان نمی دهد. شما هم وقتی در حال درس خواندن هستید، اگر عامل مزاحمی در محیط وجود دارد (مثلا در با صدای بلند به هم می‌خورد)، نباید در مقابل این عامل مزاحم واکنش نشان دهید تا تمرکز شما کاهش یابد و حواستان پرت شود. از روش تار عنکبوتی استفاده کنید و در مقابل حواس پرتی تسلیم نشوید.

20. نیاز به تمرین برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن دانش آموزان

در پایان باید تاکید کنیم که موفقیت در حفظ و افزایش  تمرکز و عدم حواس پرتی هنگام درس خواندن یک شبه حاصل نمی شود. بلکه نیاز دارد تا مدتی مواردی که برای افزایش تمرکز حواس گفتیم را اجرا کنید. بنابراین با تمرین روزانه روش هایی که مطرح کردیم لذت مطالعه متمرکز و به دور از حواس پرتی را برای خودتان بیشتر کنید.

سخن پایانی:

در این مقاله شما با روش های افزایش سرعت مطالعه هنگام در خواندن در نوجوانان آشنا شدید و آموختید که با تکنیک های ساده می توانید سرعت مطالعه و تمرکز ذهن خود را هنگام مطالعه و درس خواندن افزایش دهید، امیدوارم به خوبی تونسته باشم روش های افزایش تمرکز و یادگیری رو گفته باشم و به سوال هایی نظیر این که چگونه موقع درس خواندن تمرکز کنیم ؟ چرا تمرکز ندارم ؟ چرا هنگام مطالعه حواسمان پرت می شود ؟ پاسخ داده باشم. حتما نظراتتون رو در بخش نظرات بگید و پیش دوستانتان هم به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول:

  • روش های افزایش تمرکز هنگام مطالعه در نوجوانان

  • چگونه هنگام درس خواندن تمرکز خود را افزایش دهیم

  • تاثیر افزایش تمرکز در درس خواندن دانش آموزان


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظرات کاربران
رضا

من موقع مطالعه درسنامه تمرکز دارم و همه نکاتی را که گفتید را هم ( نوت برداری طرح سوال و...) را انجام میدهم
موقع تست زدن کلا اتفاقات مدرسه نمی گذارند پس از چند سوال به راحتی ادامه دهم گاهی برای اینکه این افکر بروند فریاد میزنم گاهی هم که افکار غرور آمیز الکی می آیند خود را تخریب میکنم
برای موقع تست زدن چه کاری می توانم بکنم🔥🔥🔥🔥🔥

7 0

مدیر سيستم

سلام وقت بخیر مطمئنا اموزش روش و نکات تست زنی در یک کامنت امکان پذیر نیست، پیشنهاد میکنم از مشاور تحصیلی راهنمایی بگیرید

5 3

بهناز

من بهناز پایه دهم انسانی هستم ولی در حال حاضر تمرکز ندارم تو درسا باید چیکار کنم گذشته هاااا تمرکز داشتم ولی الان نه یه مشکل خانوادگی پیش اومده بلافصله خیلی نسبت به گذشته بی توجه شدم

2 3

مدیر سيستم

سلام وقتتون بخیر، از مشاور تحصیلی و یا روانشناس کمک بگیرید

0 2

سید محمد دادور

سلام من کلاس ۱۲هستم ولی امسال دوماه که مدرسه نرفتم یعنی معلم نداشتم که بروم حالا هم که رفتم یک ماه بیشتر وقت ندارم که همه درس های نوبت اول رو حفظ کنم و حافظه خیلی خوبی هم ندارم تا یک سوال را حفظ میکنم اون یکی از یادم میره واقعا نمی دونم چیکار کنم لطفاً یه راه کاری یه چیزی بهم بگید تا موفق بشم منتظرتون هستم.

1 1

مدیر سيستم

سلام وقتتون بخیر باشه شما با داشتن مشاور تحصیلی در کنار خودتون میتونید در مواقع بحرانی بهترین پیشنهاد ها و راهکار هارو دریافت کنید که بتونید به مشکلاتی که سر راهتون هست غلبه کنید

3 1

نفس

سلام من نفسم کلاس چهارمم هرچی سعی می کنم نمی تونم تمرکز کنم تا مطالعه کنم

2 3

مدیر سيستم

سلام روزتون بخیر، پیشنهاد میکنم حتما از مشاور تحصیلی راهنمایی بگیرید

1 3

سیامک

با سلام - من پدر دانش آموزی ( پسر) هستم که پایه نهم تحصیل می کند. پسر من از دانش آموزان کوشا و درسخوان است لیکن به دلیل اشتباهات سهوی بخصوص در امتحانات تستی دچار خطا و اشتباه در پاسخ دادن به سئوالات تستی شده بطوری که بر اساس نوشته های چک لیست سئوالات می توان فهمید که حدود 80 تا 90 درصد سئوال را درست حل کرده لیکن دچار اشتباهات سهوی در بدست آوردن پاسخ نهایی می شود که تایید کننده این موضوع نیست که درس را ندانسته یا نفهمیده.... یا گاهاً تست را درست حل نموده و در سئوالات علامت زده لیکن در انتقال به پاسخنامه اشتباه علامت زده ... لطفاً اگر پزشک روانشناسی در این خصوص میشناسید شماره تماس آن را به من معرفی کنید. سپاسگزارم

2 1

مدیر سيستم

سلام وقتتون بخیر باشه، درمرکز بارسا شما میتونید با روانشناس های ما جلسه داشته باشید، شما میتونید با شماره دفتر مرکزی که درسایت قرار گرفته تماس بگیرید

0 1

مینا

سلام من سال دیگه کنکور دارم ولی هر چقدر سعی میکنم مفاهیم از ذهنم میپره پیشنهادی دارید؟؟؟

3 1

مدیر سيستم

سلام وقتتون بخیر، یادگیری کامل و به خاطر سپردن مطالب به روشها و راهکار های استاندارد و مرور های زیاد احتیاج داره، پیشنهاد میکنم حتما در سال کنکورتون مشاور رو درکنار خودتون داشته باشید

1 2

احمد رضا

سلام من کلاس دهم انسانی هستم و وقتی درس میخونم فرداش که می‌خوام به معلم درس رو توضیح بدم درس رو فراموش میکنم لطفاً راهنماییم کنید

4 0

مدیر سيستم

سلام وقت بخیر، مشکل شما ممکن هست مربوط به روش مطالعه غلط، نداشتن دوره ها و مرور درس ها و عدم توانایی کنترل استرس باشه، پیشنهاد میکنم از مشاور تحصیلی حتما کمک بگیرید

1 1

نگاه هستم

من وقتي درس مي خونم ياد مي گيرم ولي معلم ازم سوْال مي پرسد پاسخ داده نمي تونم نمي دونم چيكار كنم
چه پيشنهادي داريد؟؟

16 0

مدیر سيستم

سلام وقت بخیر پیشنهاد ما برای شما دوست عزیز این هست که حتما تعداد تمرین و سوالات خودتون رو زیاد کنید و ازمون های خانگی کوچک در حد ۲-۳ سوال از خودتون داشته باشید تا بیشتر در فضای پرسش و پاسخ قرار بگیرید

9 1

ابولفضل

سلام من ابولفضل هستم و ۱۵ سالم هست من امسال در پایه نوهم مشغول درس خواندن هستم همیشه هم در کلاس از نظر درس عالی بودم ولس امثال نمیدونم چرا هرچی درس میخونم نمتونم حفظ بشم. تا حفظ میشم بعد از چند ساعت از یادم میری وقتی در مدرسه هم مطالعه میکنم انگار اصلا نخوندم. راهکار های بالا را هم. چند تا شون امتحان کردم ولی زیاد فرقی نکردم تی یک هفته پیشنهادی دارید ممنون میشم راهکاری بدین

10 3

مدیر سيستم

سلام دوست عزیز سوال شما کلی و جامع هست اگر بصورت کلی راهنمایی کرده باشم نحوه ی درست مطالعه حفظ کردن انها نیست بلکه یادگیری هر درس با روش مطالعه خودش میباشد و موضوع برای هر درس مقاله در سایت موجود دارد

12 1

میلاد

فقط میتونم بگم عالی.مرسی🙏🏻🌹

76 16

مدیر سيستم

تشکر برای نظرت رضا جان و ممنون که ما رو همراهی می کنی
برات بهترین ها رو آرزو می کنیم

54 13

ایلیا قدیمی

سلام خسته نباشید من امسال یازدهم تجربی هستم و نسبت به پارسال از همه نظر افت کردم هم خیلی سر کلاس حواسم پرت میشه و هم اصلا تمرکز ندارم و جالب اینه که من ۴ تا پسر خاله هم سن دارم که اتفاقا رقابت خوبی هم داریم ولی این چند وقت اصلا نمیتونم تمرکز کنم میشه یه راه حل بدید

55 23

مدیر سيستم

سلام ایلیا جان
به علت تخصصی بودن سوال شما و اینکه برای پاسخ به سوالت احتیاج به اطلاعات بیشتری درباره شما داریم تا دقیق تر و صحیح تر راهنمایی‌ات کنیم، پیشنهاد می کنم فرم انتهای صفحه رو پر کنی و درخواست مشاوره تحصیلی داشته باشی تا مشاوران تحصیلی بارسا بیشترین کمک رو بهت داشته باشند.
موفق باشی

26 38

سیدمحسن غیاثی

عرض سلام ادب واحترام خدمت مشاوره عزیز:
بنده مدت هااست که میخواهم امتحان آیین نامه رانندگی بدهم،اماتمرکزکافی برای حفظمطالب کتاب ویادگیری نیستم.اگرامکان داردبرای تمرکزویادگیری بهترمن راراهنمایی کنید.لازم به ذکیراست که مدتهابودازکتاب فاصله گرفته بودم.میخواهم امتحان آیین نامه شروع دوباره یابهانه ای باشدبرای ادامه تحصیل.آیاامکان دارد؟

17 8

مدیر سيستم

سلام محسن عزیز
تو این مقاله ۲۰تا راهکار ارائه شده. پیشنهاد می کنم از چند مورد از همین راهکارها استفاده کنی و فکر نکن راهکارهای شگفت انگیزی وجود داره که ساده و بدون نیاز به تمرین باشه. افزایش تمرکز موقع مطالعه کردن نیاز به مقداری تمرین و صبر داره. شاید اوایل کمی برات سخت باشه، اما باید صبر داشته باشی و تمریناتت رو ادامه بدی.
برات آرزوی موفقیت داریم

19 7

هانیه

سلام وقتتون بخیر

امسال سال خیلی مهمی برای من هست چون باید انتخاب رشته کنم اما اینکه تا میرم توی اتاقم درس بخونم حواسم پرت میشه و اینکه نمیتونم درس رو متوجه بشم⁦⁦ اگه بتونید راهنماییم کنید ممنون میشم ⁦⁦🙏🏻⁩

37 4

مدیر سيستم

سلام هانیه جان
برای انتخاب رشته دبیرستان صرفا میزان درس خوندن ملاک نیست؛ ‌بلکه عوامل زیادی مانند پایه درسی‌ شما اهمیت زیادی دارند.
تو این مقاله ۲۰تا راهکار برای بیشتر شدن تمرکز موقع درس خوندن ارائه شده که پیشنهاد می کنم از چندتاش که فکر می کنی برات بهتره برای مدتی استفاده کنی و صبر هم داشته باشی تا نتیجه بده.
برات آرزوی موفقیت داریم

10 7

پوریا رهبر

با سلام تمامی این مطالب درست ولی این امکان هست که با وجود خواب کافی در هنگام درس خوندن و یا خواندن کتاب احساس کسل بودن و خستگی کرد و اینکه روش تند خوانی بسیار عالی بود و برای من خیلی دستاورد داشت روی کتاب های درسی و غیر درسی من خیلی ممنونم🙏🙏

5 3

امیرحسین

سلام خسته نباشید ممنون از راهنمایی های شما من الان کلاس دهم رشته ی ریاضی هستم که چند وقت نمیتونم درست و حسابی درس بخونم به‌نظر خودم مشکل اینجاست که هیچ یک ارز اطرافیانم و هم سن و سال هام درس نمیخونن مخصوص که امسال مجازی شده
و دلیل دیگرم هم این که چند طوطی دارم و معمولا سر گرم اونها میشم و به اونها رسیدگی میکنم و هنگام درس خواندن هم ذهنم به آنجا مشغول از چند نفر مشورت گرفتم که میگفتن طوطی هات رو بفروش اما من با این کار مخالفم و دنبال ی راهکار دیگه میگردم
لطفاً کمکم کنید

6 3

مدیر سيستم

سلام امیرحسین عزیز
مهم ترین راه حل‌ برای شما اینه که اهداف کوتاه مدت مثل معدل امتحانات پیش رو، رتبه کنکور و یا رشته تحصیلی مورد نظر (اگه از قبل تعیین کردی)، رو به خودت یادآوری کنی و اگه هنوز موفق به انتخاب تک به تک این موارد نشدی، با کمک گرفتن و انجام تست های شخصیت شناسی و مشورت با مشاور تحصیلی این اهداف رو تعیین کنی و دقیقا طبق اون ها برنامه ریزی‌ کنی تا برات معنای تلاش و درس خوندن درست تر انجام بشه.
داشتن طوطی می تونه برای شما باعث انگیزه هم باشه؛ البته اگه درست و به موقع تلاش کنی.
برات آرزوی موفقیت داریم

6 4

فاطمه

سلام من تو درس های ریاضیم خیلی خوبم
ولی درس های حفظی نه و موقعی که دبیرمون ازمون میگره استرس زیادی دارم و نمیدونم چیکار کنم
میشه یک راه حلی بدید تا استرس نگیرم ممنون میشم از پاسخگوییتون

13 8

مدیر سيستم

سلام فاطمه جان
استرس عاملی هست که دلیل مشخصی مثل آزمون داره و مورد کمک کننده درباره استرس اکنون شما، تمرین و مطالعه منظم و مستمر هست. اگه شما هنگام مطالعه از رضایت شخصی برخوردار باشی، قبل از آزمون به علت مطالعه با کیفیت و تمرین بیشتر، استرس کمتری خواهی داشت.
با این حال می تونی از قسمت مقالات و دسته بندی استرس، مقاله کاهش استرس موقع امتحان رو مطالعه کنی. یا اینکه تو دوره غیرحضوری مدیریت آزمون مهندس فلاح از فروشگاه سایت شرکت کنی.
برات آرزوی موفقیت داریم

3 5

فاطمه

سلام خسته نباشید.
من دوازدهم هستم و حدود ۸۶ روز بیشتر تا کنکور نمونده من از نظر خودم خیلی خوب درس میخونم و ساعت مطالعه ام بالاست.ولی نتیجه نمیگیرم.
ترازم همیشه پایینه و پیشرفتی نمیکنم.
خودم فکر میکنم کیفیت مطالعه ام پایینه؛و این ناشی از عدم تمرکز هست.
من باید چیکار کنم تا تمرکز بهتری داشته باشم.

9 6

مدیر سيستم

سلام فاطمه جان
پاسخ سوال شما به جوانب مختلفی بستگی داره و نمیشه با قطعیت بگیم مشکل از عدم تمرکز هست.
اگه موفقیت در کنکور برات خیلی مهمه، بهت پیشنهاد می کنم با دفتر مرکزی ما تماس بگیری و درخواست مشاوره تحصیلی داشته باشی. (۰۲۱۲۲۶۷۷۹۱۷)
با این حال ما تعداد زیادی هم مقاله رایگان داریم که شاید مطالعه اونها بهت کمک کنه.
همچنین می تونی تو دوره غیرحضوری مدیریت آزمون مهندس فلاح (مشاور ارشد بارسا) شرکت کنی تا بتونی مشکلات آزمون دادنت رو حل کنی و ترازت رو افزایش بدی.
برات آرزوی موفقیت داریم

3 5

نرگس

سلام خسته نباشید
من کلاس هشتمم و یک ماه هستش که خیلی از گوشی استفاده میکنم و اصلا هم دست خودم نیست و ۵۰ درصد دیگه هم تو هنگام درس خوندن تخیل زیاد میکنم و اصلا فکرم جمع نمیشه حتی بعضی مواقع بدون اینکه داخل هیچ شبکه مجازی یا وب گردی داشته باشم داخل موبایل خود به خود میچرخم و اصلا نمیتونم تمرکز داشته
هر موقع هم به سراغ درس میرم احساس دلتنگی میکنم و نمیتونم اصلا درسم رو شروع کنم و سریع از مکان مطالعه آم بیرون میرم
اتاق به خصوصی ندارم ولی فقط یه مکان هست که بتونم داخل اونجا درس بخونم
میشه لطفاً یک راهکار بهم پیشنهاد بدید ممنون

9 3

مدیر سيستم

سلام نرگس جان
تو این مقاله ۲۰تا راهکار برای افزایش تمرکز موقع درس خوندن ارائه شده. پیشنهاد می کنم از چندتاش استفاده کنی.
برای مکان مطالعه هم سعی کن از آروم ترین مکانی که در دسترس هست استفاده کنی.
موفق باشی

8 3

هانیه

سلام من امسال نهم هستم و نمره هام خیلی خوبی دارم امسال می خواستم نمونه دولتی بزنم که ۱۷تیز از مون داره من خیلی استرس دارم و نمی دونم فک می کنم قبول نمی شم به نظر شما روزی چند ساعت باید درس بخونم و تازگی ها خیلی حواس پرت شدم ممنون اگه راهنمایم کنید

4 2

مدیر سيستم

سلام هانیه جان
درباره استرس ما مطالب خیلی خوبی داریم که راهکارهایی برای کاهش استرس دانش آموزان ارائه میدن. می تونی از منوی سایت و قسمت مقالات و دسته بندی استرس اون ها رو مطالعه کنی.
اینکه چند ساعت درس بخونی بستگی به عوامل مختلفی داره و نیاز داریم بیشتر با شما آشنا بشیم تا بتونیم راهنمایی ات کنیم. می تونی فرم انتهای همین صفحه رو پر کنی و درخواست مشاوره داشته باشی.
برات آرزوی موفقیت داریم

4 5

ملیکازارع

سلام من موقعی که درس میخونم زود خوابم میبره مکان هم نامناسبه امتحانارو هم خراب میدم من نمیدونم چجوری درس بخونم اشتیاق دارم ولی وقتی که میخونم خوابم میبره

14 4

مدير سيستم

سلام ملیکا جان
شاید خواب شبانه شما نامناسب و یا نامنظمه؛ می تونی مقاله اختلالات خواب (مقالات --> دسته بندی اختلالات دانش آموزان) و یا مقاله استراحت برای کنکوری ها (مقالات --> دسته بندی سایر مقالات) رو مطالعه کنی.
برای مکان مطالعه هم تو مقاله بهترین مکان مطالعه (مقالات --> دسته بندی تمرکز) همه چیز رو گفتیم.
برات آرزوی موفقیت داریم

3 4

فاطمه

سلام من 15 سالمه و کلاس نهمم و امسال انتخاب رشته دارم و خب زمان زیادی هم نمونده و من باید این سه چهار ماه رو خوب درس بخونم ولی همش حواسم پرت میشه نمیدونم چی کار کنم چند تا از این راهکارهارو هم امتحان کردم ولی جواب نداده . مشکلم اینه که زیادی تخیل میکنم . ممنون میشم اگه بگید کودوم راهکارها رو استفاده کنم تا بتونم خوب تمرکز کنم

15 0

مدير سيستم

سلام فاطمه جان
به علت اینکه سرعت مطالعاتی و تمرکز مطالعاتی باهم رابطه مستقیم دارند، بهت پیشنهاد می کنم که مقاله سرعت مطالعاتی و تند خوانی رو در سایت ما مطالعه کنی تا بیشترین کمک رو به شما داشته باشیم (منوی سایت --> مقالات --> دسته بندی سرعت مطالعاتی)
ضمن اینکه سعی کن راهکارهای ارائه شده در این مقاله رو هم با اراده بیشتر انجام بدی. بهتره که سریع نگی راهکار جواب نداده. جواب گرفتن از این روش های ارائه شده برای افزایش تمرکز موقع درس خوندن نیاز به تمرین بیشتر داره.
سعی کن راهکاری رو برای شروع انتخاب کنی که فکر می کنی انجامش برات نسبتا راحت تره. تمرین مستمر تو این راهکارها بعد از یه مدت زمان معقول باعث افزایش تمرکز شما برای مطالعه دروس میشه.
برات آرزوی موفقیت داریم

2 1

سارا

سلام من دوازدهمم و امسال کنکور دارم یه مشکلی که منو درگیر کرده اینه که حین درس خوندن هی خودمو با دوستم مقایسه میکنم و میگم اون بهتر و بیشتر از من درس خونده اصلا دست خودم نیست نمی دونم چیکار کنم خواهشا راهنمایی کنید

11 0

مدير سيستم

سلام سارا جان
سوالی که پرسیدی پاسخ کوتاه و راه حل سریعی نداره که بتونم اینجا راهنمایی‌ات کنم. اما راجع به این دغدغه شما، آقای دکتر میرصادقی در سریال انگیزشی ۳۰ روز تا پیروزی مفصل صحبت کردند و قسمت اول این سریال کاملا مرتبط با سوال شما هست. اگه مایل باشی می تونی فصل اول سریال ۳۰ روز تا پیروزی رو از فروشگاه ما تهیه کنی.
برات آرزوی موفقیت داریم

4 2

مصیب

من دوازدهمم من وقتی میخام درس بخونم همش فکرم میرع اینور و اونور نمی تونم تمرکز کنم با این وضع قبول نمیشم کنکور هم نزدیکع کل این روش هارئ هم استفاده کردم اما درست نشد میشه جواب بدین
لطفا راهنمیایی کنید




9 1

مدير سيستم

سلام مصیب جان
ما این مقاله افزایش تمرکز موقع درس خوندن رو برای شما نوشتیم و ۲۰تا راهکار دادیم.
پیشنهاد می کنم مقاله رو بخونی و سعی کنی چندتا از راهکارها رو که بیشتر مناسبت هستند اجرا کنی. دنبال راه حل های سریع نباش. افزایش تمرکز هنگام مطالعه نیازمند صبر و تمرین هست.
برات آرزوی موفقیت داریم

2 3

مریم

من هم خیلی درس را دوس دارم با شوق می خوانم ولی بعد یادم میره

7 1

مدير سيستم

پیشنهاد می کنم مقاله منحنی فراموشی ابینگهاوس رو مطالعه کنی (منوی سایت --> مقالات --> دسته بندی روش مطالعه). در این مقاله بهترین فرمول برای مرور دروس رو بیان کردیم تا شما دانش آموزان بتونید تا حد خیلی زیادی جلوی فراموشی مطالب رو بگیرید.
امیدوارم موفق باشی

2 3

جعفر نوری

سلام واقعا عالی بود همه ی حرف هاتون واقعا درسته
من هر روز صبح ساعت ۶ بیدار می شدم و شب ساعت ۱۲ می خوابیدم ولی بازم نتیجه خوبی نمی گرفتم
اما با دیدن این نوشته متوجه شدم که خیلی اشتباه می کردم

1 0

مدير سيستم

سلام جعفر عزیز
باعث خوشحالیه که مطالب برات مفید بوده.
برات آرزوی موفقیت داریم

0 1

فاطمه

سلام من 17 سالمه امسال کلاس دهم تجربی ام و همه درسا جدیده و تو بیشتر کلاسای انلاینم مرتب نبودم و تمرکزم به شدت کمه افکار خیلیییی بهم ریخته ای دارم حتی نمیتونم بیارمشون روی کاغذ و حتی وقتی کتاب رو میخونم یا میبینم اصلا تمرکز ندارم و متوجه مطالب نمیشم و نا امید تر میشم و اصلا موضوع خاصی وجود نداره که ذهن منو درگیر کرده باشه به همین دلیل به اعصابم خیلی فشار اومده و افسرده شدم و همش استرس دارم ولی بازم هیچی نميفهمم در حدی که همش فکر ترک تحصیل توی ذهنمه و واقعا نمیدونم باید چیکار کنم ممنون میشم راهنماییم کنید!

5 1

مدير سيستم

سلام فاطمه جان
تو این مقاله ۲۰ روش برای افزایش تمرکز موقع درس خوندن رو گفتیم. سعی کن چندتا از روش هایی که باهاشون راحت تر هستی رو اجرا کنی.
نیازی نیست به اعصابت فشار بیاری؛ با تمرین و تمرکز می تونی عادت های اشتباه رو کنار بذاری و عادت های خوب مطالعاتی رو ایجاد کنی. این کار نیازمند صبر و پشتکاره و نباید زود ناامید بشی.
برات بهترین ها رو آرزو داریم

8 1

طاها تقی زاده

سلام من تقی زاده هستم من قبل از اینکه این مطالب رو بخوانم حواسم رو نمی توانستم جمع کنم ولی الان بهترین راه کار ها رو به دست اوردم

5 0

مدير سيستم

سلام طاها جان
خیلی خوشحالم که مطالب برات مفید و کاربردی بوده.
برات بهترین ها رو آرزو می کنیم

5 3

فاطمه

سلام من یه سوال داشتم از هر کی پرسیدم بهم جواب نداده خواهش می کنم شما جواب بدید من امسال رتبه 3000انسانی روکسب کردم اما به خاطر ظرفیت کم دانشگاه فرهنگیان به مصاحبه دعوت نشدم می خواستم نظرتون رو درباره ی ظرفیت سال دیگه این دانشگاه ها بپرسم آیا زیاد میشه یا نه

7 2

مدير سيستم

سلام فاطمه جان
این سوالی نیست که بتونیم قطعی پاسخ بدیم و برای سال بعد، اگه طبق روال باشه، بله؛ باید ظرفیت یک چهارم سال قبل افزایش پیدا کنه. اما قطعی نیست.
امیدوارم موفق باشی

3 1

آنوشا

من به درس علاقه زیادی دارم اما نمیتونم با تمرکز درس بخونم و مغزم همش میره به یک چیزه دیگه توجه میکنه یا اینکه چیز هایی را که میخوانم حفظ نمیکند و با تمام وجود میتوانم حس کنم که این چند روزه مغزم حواس پرت شده است اما خودم نه . مشکل من هم این هست که چند روز دیگر آزمون گاج دارم و برایم بسیار مهم است و حتی برنامه ریزی ام را هم فشرده کرده ام تا شاید مغزم وقتی ببیند همه چیز فشرده است ، تمرکز کند ، اما باز هم نمی شود . تورو خدا بهم یک پیشنهاد بدهید‌.

11 2

مدير سيستم

سلام آنوشا جان
من بهت پیشنهاد می کنم افکارت رو کاملا مورد توجه قرار بدی. به این شکل که سعی نکنی افکارت رو کنار بذاری و ازشون عبور کنی؛ بلکه به این شکل که رو یک کاغذ یادداشت کنی و سعی کنی از این حس فاصله بگیری که قراره این افکار ما رو کلافه بکنه و باعث بشه از درست دور بشی.
اگه افکات رو یادداشت کنی و بهشون توجه کنی، راه حل برای ذهن مشغولی هات پیدا می کنی تا این افکار ازت ‌فاصله بگیرند.
در ضمن توقع هم نداشته باش که در یک پارت مطالعاتی، حواست کاملا جمع باشه و فکرت اصلا جایی نره و بدون که تمرکز یه چیز نسبیه و اینکه تو یه پارت مطالعه، ۲-۳ بار تمرکزت کاهش پیدا کنه، طبیعیه.
برات آرزوی موفقیت داریم

13 1

علی نوریان

سلام من درخانه ای زندگی می کنم که بحث در ان زیاد است ویک اتاق خواب هم بیشتر ندارد وصداهم زیادوجود دارد در خانواده ما چند سال است که برای یک موضوع همش بحث وجود دارد هم چنین من برای همین موضوع چون به درس علاقه دارم ساعت ها برای ان که زمان کوتاهی دارد صرف می کنم ومطالعه هم سریع خسته می شوم ولی ادامه می دهم

17 5

مدير سيستم

سلام علی جان
سوالی که پرسیدید جواب و راه حل کوتاهی نداره. بهتون پیشنهاد می کنم با دفتر ما تماس بگیرید و یا فرم پایین صفحه رو پر کنید تا مشاوران تخصیلی ما با شما تماس بگیرند و بتونیم بهتر راهنمایی تون کنیم.
شماره دفتر ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱
موفق باشید

4 1

علی

سلام من دانشجو علوم ازمایشگاهی هستم فقط یه مشکل دارم اونم اینکه فقط باید راه برم تا بتونم درس بخونم ولی بعداز مدتی پاهام خسته میشه و و قفه میوفته تو مطالعم خواستم یه راهکار بدین سرعتم بیشتر شه

7 4

مدير سيستم

سلام علی جان
بله، متاسفانه این نوع درس خوندن انرژی زیادی رو از شما می گیره. حتما پشت میز درس بخونید و برای رسیدن به هر چند صفحه، برای خودتون زمان بذارید تا با سرعت بیشتری درس بخونید.
همچنین می تونید مقالات افزایش سرعت مطالعاتی سایت علی میرصادقی رو مطالعه کنید. (قسمت مقالات، دسته بندی سرعت مطالعاتی)
موفق باشید

6 2

sahar

پدرمادرم ۲۷روز پیش فوت شدن و من امتحانام دارن شروع میشن هرکار میکنم نمیتونم تمرکز کنم برای درس خوندن
چه پیشنهادی دارین؟

22 4

مدير سيستم

سلام سحر عزیز
متاسفم و براتون از خدای بزرگ طلب صبر و آرامش دارم.
از راهکارهای همین مقاله برای افزایش تمرکز استفاده کنید.
همچنین می تونید با دفتر مرکزی بارسا تماس بگیرید. ما با مشاوره های ۲۰ دقیقه ای رایگانمون در خدمتتون هستیم تا بتونیم بیشترین کمک رو بهتون بکنیم.
براتون آرزوی موفقیت دارم

19 3

آوا

سلام عزیزم خدا رحمتشون کنه ایشالله خدا بهت صبر بده میخواستم بهت بگم منم پدر بزرگم چند سال پیش فوت کرد نزدیک به کنکورم چون خیلی احساسی برخورد کردم کنکورم رو خراب کردم هر آدمی به جز خودش کسی مسئول زندگیش نیست مسئولیت زندگیت رو به عهده بگیر برای اثبات به همه و قوی بودن یه دختر آریایی بجنگ چون ما جنگجو های خوبی هستیم نزار احساسات بهت غلبه کنه واسه شاد کردن اونا هم هر چیزی که حواست رو پرت میکنه از خودت دور کن واسه خواستت با همه دنیا بجنگ یه چیزی هم یادت باشه خدا به کسایی مشکلات میده که بدونه میتونن بجنگن مطمئن باش خودت رو بسپار به حق و با تمام وجودت شروع کن🌹یاعلی

37 4

مدير سيستم

سلام آوا جان
ممنون از راهنمایی تون
موفق باشید

8 6

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.