رشته مهندسی هوافضا شاخهای است از مهندسی که با طراحی هواپیما ، فضاپیما ، ماهواره ، ماهواره برها و مسائل و موضوعات وابسته به آنها سر و کار دارد؛ اما در برخی از اوقات رشته مهندسی هوافضا به طراحی سیستم های با تکنولوژی بالا مانند خودروهای کم مصرف و تجهیزات نفت و گاز و سیستم های تولید توان، اشتغال پیدا می کند.

اگه دوست داری سال بعد اسم تو جزء این رتبه های برتر کنکور باشه، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!
پیشنهاد می کنم مقاله های زیز رو حتما مطالعه کنید.
معرفی رشته های مهندسی دانشگاه های ایران
تعریف رشته مهندسی هوافضا
مهندس هوافضا فناوری های جدیدی را برای استفاده در هوانوردی، سیستمهای دفاعی و اکتشافات فضایی به وجود آورده و اغلب در زمینه هایی مانند طراحی ساختار، هدایت، ناوبری و مراقبت، تجهیز و ارتباطات و یا شیوه های تولید متخصص می شود. مهندس هوا فضا اغلب از طراحی کامپیوتری، روبات ها، لیزر و تجهیزات نوری الکترونیکی پیشرفته در کارش بهره می گیرد.
کار مهندس هوافضا چیست؟
توسعه سیستم های هواپیمایی مانند سیستم های ارتباطی و ابزارهای هوانوردی
تحقیق روی روش های نوین ساخت بخش های هواپیما مانند بدنه، بال، موتور و... با هدف مصرف بهینه سوخت
استفاده از نرم افزارهای طراحی کامپیوتری برای طراحی پروژه ها
انجام تست های مختلف زمینی و هوایی
جمع آوری و تحلیل داده های حاصل از تست ها
طراحی و نظارت بر فرآیند ساخت و نصب قطعات و هواپیماها
انجام و تایید پروژه ها مطابق با قوانین نظارتی موجود
نظارت بر فرودگاه ها و مراکز تعمیر و نگهداری هواپیماها
بررسی قسمت های آسیب دیده و ناقص برای شناسایی علت و پیدا کردن راه حل مناسب برای آن
تخمین هزینه های پروژه، حضور در جلسات، نوشتن گزارشات فنی و ارائه گزارش کار به مدیران و مشتریان
مقاطع تحصیلی رشته مهدسی هوافضا
علاقمندان رشته مهندسی هوافضا در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری می توانند ادامه تحصیل دهند.
ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد این رشته در گرایش های جلوبرندگی، مکانیک پرواز، سازههای هوایی، آیرودینامیک و هوافضا وجو دارد.
فرصت های شغلی رشته مهندسی هوافضا
کسانی که از رشته مهندسی هوافضا فارغ التحصیل میشوند میتوانند در صنعت طراحی و تولید هواپیما ، موشک ها و سیستم های دفاعی ماهوارهها و این فضاپیماها مشغول کار شوند و در جاهایی که از وسایل پرنده استفاده می کنند، با سمت کارشناس تحقیق در عملیات و تعمیر و نگهداری کار کنند. همچنین می توانند در فرودگاه ها در قسمت تعمیر و نگهداری هواپیما و در صنایع دفاع روی طراحی موشک و جنگ افزارها یا به طور کلی تر روی آیرودینامیک خودروها، سازه های خودروسازی و تولید توربین های بخار برای تولید برق کار کنند.
کدام دانشگاه ها رشته مهندسی هوافضا دارند؟
دانشگاه های صنعتی
شریف - تهران
امیرکبیر - تهران
خواجه نصیرالدین طوسی - تهران
امیرکبیر - تهران - پردیس خودگردان
فردوسی - مشهد
ارومیه
مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا
شریف - تهران (محل تحصیل کیش) - پردیس خودگردان

واحد های درسی رشته مهندسی هوافضا
تعداد کل واحدهای درسی: 140 واحد
دروس عمومی: 22 واحد
دروس پایه: 29 واحد
دروس تخصصی: 71 واحد
دروس اختیاری: 18 واحد
با رشته مهندسی مکانیک بیشتر آشنا شوید.
نظر دانشجوی رشته مهندسی هوافضا
سید مهدی قدسی، دانشجوی رشته مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مهندسی هوافضا (Aerospace) یکی از رشته های نوظهور مهندسی در دانشگاه ها می باشد. این رشته به بررسی حرکت اجسام پرنده از قبیل انواع هواپیماها نظیر هواپیماهای سبک دو نفره تا هواپیماهای مسافربری و جنگنده و سایر وسایل پرنده نظیر گلایدر ، بالگرد، پهپاد، موشک، ماهواره، ماهواره بر و فضاپیما می پردازد. علاوه بر این یک مهندس هوافضا توانایی کار در موضوعات وابسته نظیر طراحی خودروهای کم مصرف، تجهیزات خاص نفت و گاز، سیستم های تهویه متبوع بهینه شده، طراحی آیرودینامیکی برج ها و سیستم های تولید توان نیروگاهی را دارا است.
در ایران، رشته مهندسی هوافضا در سال ۱۳۶۶ در دانشگاههای شریف و امیرکبیر شروع به فعالیت نموده و در سایر دانشگاهها نیز به تدریج فعال گردید.
به دلیل این که رشته مهندسی هوافضا نو ظهور است اکثر منابع آن به زبان انگلیسی است و تسلط بر زبان انگلیسی در موفقیت در این رشته اهمیت دارد. البته اگر در زبان انگلیسی مهارت کافی ندارید، این رشته را از سبد انتخاب رشته خود کنار نگذارید. زیرا در سال اول دانشگاه شما باید درس های عمومی را بگذرانید و فرصت کافی برای یادگیری زبان انگلیسی را دارید.

توانایی های لازم برای رشته مهندسی هوافضا
کسی که در رشته مهندسی هوافضا تحصیل میکند باید شخصی منظم و دارای برنامه ریزی باشد. زیرا مطالبی که به این افراد ارائه میشود زیاد است و مطالعه کردن آن ها بدون برنامهریزی دقیق و منسجم ممکن نخواهد بود. این افراد باید پایه ریاضی و فیزیک و شیمی قوی داشته باشند و همچنین درس زبان انگلیسی آن ها نیز باید قوی باشد. چون بیشتر درسهای این رشته به زبان انگلیسی وابسته است. دانشجوی رشته مهندسی هوافضا باید آمادگی کار در کارخانجات را داشته باشد، چون این رشته یک رشته فنی است و بیشتر کسانی که وارد رشتههای فنی میشوند، باید آمادگی کار در کارخانجات را داشته باشند و باید قوی باشند و پشتکار داشته باشند.
برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید.
یا عدد 66 را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.