انگیزه برای درس خواندن ندارم ، چکار کنم؟

انگیزه درس خواندن

یکی از معضلات بزرگ دانش آموزان نداشتن انگیزه برای درس خواندن یا از دست دادن آن در سال تحصیلی است. انگیزه مانند موتور پیش برنده دانش آموز برای مطالعه درس هایش می باشد. اما بسیاری از دانش آموزان به دلایل متفاوتی انگیزه خود را در درس خواندن از دست می دهند و مطالعه و تلاش را رها کرده و به دنبال آن دچار افت تحصیلی می شوند. در این مقاله سعی شده با توضیح مفهوم انگیزه و راهکار های ایجاد ، افزایش و نگهداری انگیزه در تمام مدت تحصیل و پس از  آن ، به دانش آموزان عزیز برای حل این مشکل کمک شود.

قبل از هرچیزی باید بدونیم وقتی از انگیزه صحبت می کنیم منظورمون دقیقا چیه؟

به یک تعریف ساده انگیزه یک عامل و انرژی درونی برای انجام دادن یک کار هست و همونطور که قبلا هم گفتم به مثابه نیروی پیش برنده عمل می کنه.حالا این میل و نیروی درونی چجوری به وجود میاد؟

خودشناسی

ما هرچی بیشتر خودمونو بشناسیم بیشتر متوجه ویژگی هامون میشیم و با شناخت ویژگی هامون راحت تر می تونیم هدف خودمون رو انتخاب کنیم. و همین هدف به افزایش انگیزه کمک می کنه ، چون همیشه یه چیزی داریم که براش تلاش کنیم و بجنگیم. ولی آیا اگه هنوز هدفی برای خودمون انتخاب نکردیم به این معنی هست که نباید انگیزه داشته باشیم؟ معلومه که نه. وجود هدف به ما برای حفظ انگیزه کمک می کنه، ولی اگه نباشه هم مشکلی برای حفظ انگیزه مون پیش نمیاد. میگی چرا؟ باید بهت بگم که خیلی از ما ها وقتی که تلاش کردن و درس خوندن و یا کار کردن و شروع می کنیم، تو مسیر تلاشمون متوجه میشیم که از آینده چی می خواهیم و هدف خودمون رو مشخص می کنیم و همین تلاش برای پیدا کردن هدف، انگیزه تلاش ما میشه. گرفتی چیشد؟ من یا هدف دارم و برای رسیدن به اون تلاش می کنم یا هدف ندارم و برای پیدا کردن هدف تلاش می کنم. تو اولی انگیزه به خاطر وجود هدف هستش و تو دومی انگیزه در تلاش برای پیدا کردن هدف نهفته است.

احساس نیاز

یکی دیگه از مواردی که تو پیدا کردن انگیزه بهت کمک می کنه، احساس نیاز هست. تو باید کمبودی را درک کنی تا به خاطر اون کمبود یا نیاز، انگیزه ی تغییر درتو به وجود بیاد. و اینو دقت کن که همین احساس نیاز هم نتیجه خودشناسی هستش. درنهایت وقتی همه ی جوانب را بررسی می کنی می بینی یک هدف مهم برایت به وجود اومده که حالا باید راه حل رسیدن به اون هدف رو پیدا کنی و برای تحقق بخشیدنش کلی تلاش کنی.

 انگیزه تغییر، یک انرژی اولیه است؛ اما فردی که می خواد این انرژی رو با خودش در تمام طول مسیر همراه داشته باشه باید خوراک لازم برای تقویت انگیزش رو داشته باشه.

چگونه انگیزه خودمون رو حفظ کنیم؟

info angize

خب حالا که راه های ایجاد انگیزه رو فهمیدیم، این سوال پیش میاد که اگه نیمه سال تحصیلی انگیزه ام برای درس خوندن رو از دست بدم چیکار باید بکنم؟ اصن چجوری باید این انگیزه رو همواره حفظ اش کنم؟

1. برنامه ریزی و پیگیری منظم : وقتی داری برای رسیدن به هدفت تلاش می کنی یا در تلاش برای پیدا کردنش هستی برای اینکه بدونی دقیقا قراره چیکار کنی و چقدر از راه رو پیمودی نیاز داری که یه برنامه منظم داشته باشی کههرهفته پیگیری بشه و نقاز ضعف و قوت اون برنامه مشحص بشه. حضور یک مشاور تحصیلی خیلی می تونه بهت برای یه برنامه ریزی درست کمک کنه.

با خدمات مشاوره تحصیلی بارسا بیشتر آشنا بشد.

2. یاد آوری : علت اینکه بعضی اوقات انگیزه مون برای رسیدن به هدفی که براش تلاش می کنیم و وقت می گذاریم کم میشه و متناسب با اون، میزان تلاش مون هم کاهش پیدا می کنه، برمی گرده به اینکه به خودمون یادآوری نمی کنیم که داریم برای چی تلاش می کنیم. در واقع چرایی کار یادمون میره و برای همین اشتیاقی برای ادامه راه نداریم. پس لازمه که این یادآوری رو همیشه داشته باشی و با خودت مرور کنی که این تلاش و درس خوندن های زیاد رو برای چی شروع کرده بودی. ذهنیت شروع همواره با ما نخواهد بود و این خود ما هستیم که باید دائما علت تغییر و پذیرش شرایط سخت فعلی مون رو به خودمون یادآوری کنیم. به قول نیچه : "افرادی که چراییِ زندگیشان را درک میکنند با هر چگونگی میسازند." و ما هم این چرایی رو باید همواره به خودمون یادآور بشیم.

3. نگرش مثبت و خود باوری : یکی دیگه از ابزاری که تو این راه کمکمون می کنه، ذهنیت مثبت و خودباوری هستش. خیلی مهم هست که به توانایی هات باور داشته باشی و بدونی که توانایی انجام هر کاری رو برای رسیدن به چیزی که میخوای داری و با چندتا شکست خودتو نبازی و با سماجت بیشتری ادامه بدی. مطالعه مقاله خودباوری.

4. تاب آوری : قدرت تاب آوری یعنی اینکه حتی زمانی که خیلی بد زمین خوردی و تلاش های زیادت نتیجه نداد، یا وقتی شرایط به قدری سخت شد که توان ادامه دادن نداشتی ، به راه رفتن ادامه بدی. حتی اگه خسته تر از قبل بودی. چون راه رسیدن به اهداف یک کم طولانی و سخت هست و تو باید روی قدرت ادامه دهندگی ات سرمایه گذاری کنی. تو اگه یک روزی دوباره به قلبت رجوع کنی ولی این بار بهش بگی من نتونستم به نیاز تو جامه عمل بپوشانم فکر می کنی این قلبِ درد گرفته چی جوابت رو میده؟! شاید کمترین اثرش در زندگی ات این باشد که تو به این نتیجه برسی که محکوم به نرسیدن هستی. چون پیش خودش می گوید تنها عامل رسیدن به نیاز ها و خواسته ها، حال و حوصله رسیدن به آرزوهاشو نداره!

کتاب سیزده


همونطور که فهمیدی انگیزه نیاز به ترمیم و تقویت داره. تو به عنوان یه جنجگو باید حواست به انگیزه ات باشه و با این تمرین ها و راه هایی که بهت گفتم تو حفظ و نگهداری و تقویت حافظه ات تلاش کنی تا کوقعی که بیشتر از هر زمان دیگه ای بهش نیاز پیدا کردی کنارت باشه. اگه سوالی داشتی و یا مشورت و راهنمایی میخواستی، می تونی از ما بپرسی.

نظرات کاربران
رضا

ممنون زحمات شما واقعا عالی و کاربردی بود🙏🙏🙏🌹

2 2

مدير سيستم

باعث خوشحالی ماست که مطالب برای شما مفید بوده رضا جان
دپارتمان مشاوره تحصیلی بارسا بهترین ها رو برای شما آرزو داره

1 0

Hastiteymouri shandiz

مچکرم.ازخداوندبرای دعای خیر و سلامتی و روز به روز ترقی را آرزومندم

4 3

مدير سيستم

ممنون که ما رو همراهی می کنی هستی عزیز
برات بهترین ها رو آرزو می کنیم

1 0

مهدی

خیلی عالی بود

خیلی
مثل همیشه عالی...

5 3

مدير سيستم

ممنون از نظر خوبت مهدی جان
باعث افتخار ماست که مطالب برات مفید و کاربردی بوده
ممنون که ما رو همراهی می کنی
امیدوارم موفق باشی

1 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.