تکنیک های افزایش حافظه

تکنیک های افزایش حافظه

این مقاله رو براتون نوشتم تا با تکنیک های جدیدتری از حافظه که شاید کمتر شنیده باشید، آشناتون کنم. در ابتدا براتون از حساس ترین زمان یادگیری در مطالعه نوشتم که بدونید کجای مطالعه ، میتونید گل طلایی حافظه و یادگیری رو بزنید و در ادامه یک روش مطالعه برای روزهای سختتون آوردم؛ مثل زمانی که با یک مبحث پیچیده روبرو میشید و هر کاری که میکنید، نمیتونید یادش بگیرید.

- در چه زمانی از یادگیری ، حافظه بیشترین کارایی خودش رو داره؟
 

در فرآیند یادگیری اولین اطلاعاتی که ارائه می شوند بالاترین اثرگذاری را در حافظه دارند و بهتر و اول از همه به یاد آورده می شوند. در مرحله دوم مطالبی که اخیرا ایجاد شده را به یاد می آوریم و سرانجام مطالبی که در اواسط یک دوره مطالعاتی ایجاد شده را به یاد می آوریم.

آقای هنسون، دانشمند حوزه یادگیری ، بیان می کنه که بهتره در یک مدت 40 دقیقه ای تمام مطالب جدیدی که قراره آموزش ببینید رو یاد بگیرید. یعنی بقیه زمان مطالعه در همون پارت رو، مثلا 35 دقیقه باقی مونده در یک پارت 75 دقیقه ای رو به جای یادگیری مطالب جدید، به حل تمرین بیشتر بپردازید. در بازه 40 دقیقه یادگیری نیز  10 دقیقه ی نخست یادگیری شما کلیدی ترین زمان در یادگیری شماست. پس در همون ابتدا، مطالعه مسائل و نکات مهم رو یاد بگیرید. زیرا بیشترین بازدهی مغز شما در دقایق اول یادگیری هست و در آخر هم برای درک بهتر مطالب، بعد از خوندن هر قسمت از مطالب اون نتیجه گیری کنید.

- مباحث سخت و پیچیده رو با چه روشی بخونم که خیلی خوب توی حافظه

مودگار بشن؟
 

تحقیقات تروسکات ، گیلبرت و همکارانشون نشون داده که برای یادگیری مطالب پیچیده میتونیم با روش تقویت هوش و حافظه از راه «قیاس منطقی» مشکلاتمون رو حل کنیم. این اصطلاح رو براتون اینطوری معنی می کنم: سعی کنید برای ذهنتون طرح و نقشه ایجاد کنید. نقشه برداری ذهنی فرایندی هست که فرد موارد پیچیده رو تبدیل به اجزاء اساسی و بنیادی می کنه و این عناصر رو به صورت تصویر یا نشونه هایی با رنگ هی مختلف به صورت مجزا درمیاره که این کار باعث درک بهتر مطلب توسط مغز و یادآوری حافظه بلند مدت می شه. همچنین این تصویر سازی معنادار ذهنی و تجسم اون، قدرت تفکر و تحلیل مغز رو بسیار بالا میبره.

 کارن و اریک در کتاب خودشون به نام «حافظه بزرگ » در چهار مرحله روش کشیدن نقشه ذهنی رو بیان کردن:

1) در ابتدا وسایل نوشتاری خودتون مثل خودکارهای رنگی رو در دسترس قرار دهید.

2) تمامی موارد و یا مطالب مهمی که می خواهید و لازمه که یادبگیرید رو به صورت واژه های کلیدی یادداشت کنید.

3) سعی کنید موارد نوشته شده رو به موارد اصلی و فرعی تبدیل کنید و بعد از این کار، ارتباط اون ها رو به صورت شاخه به شاخه روی کاغذ نشون بدید.

4) نشانه ها و جزئیات دیگه رو با خودکارهای رنگیتون به هم وصل کنید.

 همه این موارد در یادآوری بعدی کمک شایانی به شما خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: قدرت یادگیریمو چجوری افزایش بدم؟

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.