4 راهکار ساده برای بهبود مهارت کنترل احساسات+ویدیو

کنترل احساسات

آیا در مدیریت احساسات خود با مشکل روبرو هستید؟
آیا می‌دانید چگونه می‌توانید کنترل احساسات خود را به دست آورید؟
افراد در طول روز ممکن است احساسات بسیار متفاوتی را تجربه کنند، بسیاری از اوقات در لحظه‌ای که اصلا انتظارش را نداریم احساس‌هایی به سراغمان می‌آید که ما را شاد و یا غمگین می‌کنند. ممکن است احساس کنید هیچ گونه کنترلی بر روی احساسات خود ندارید و ناگهان دچارش شدید. اما واقعیت آن است که همه افراد می‌توانند بر روی احساسات خود کنترل داشته باشند و مدیریت احساسات خود را به عهده گیرند و آن را تحت اختیار خود در بیاورند. فقط نیاز به کسب مهارت کنترل احساسات می‌باشد.

 بسیاری از ‌درگیری‌ها، دعواها، قتل‌ها و خودکشی‌ها ناشی از عدم آگاهی از پاسخ صحیح به احساسات است. در مقاله 4 راهکار ساده برای بهبود مهارت کنترل احساسات به بررسی این مهارت و ارائه راهکارهایی برای بهبود آن می‌پردازیم.

مهارت کنترل احساسات چیست؟

مهارت کنترل احساسات یکی از مهارت‌های مهم زندگی است که با استفاده از آن فرد می‌تواند به شکل موثری یک واقعه هیجانی را مدیریت کند یا به آن پاسخ دهد. انسان‌ها به شکل ناخودآگاه از استراتژی‌های تنظیم هیجان استفاده می‌کنند تا بر موقعیت‌های دشوار غلبه کنند. شناخت چگونگی کنترل احساسات به معنای نادیده گرفتن و سرکوب آنها نیست. باید یاد بگیریم چطور با روشی سالم با آنها مواجه شویم. احساسات ، موضوعی است که ممکن است همه آماده نباشیم با آن روبرو شویم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره جامع رهبری و لیدرشیپ کلیک کنید

در زندگی روزمره، افراد احساسات متفاوتی را تجربه می‌کنند. احساسات بنیادین و اصلی انسان‌ها شامل غم، خشم، ترس، شادی، تعجب، شرم و حسادت می‌باشد. واقعیت این است که همیشه نیاز نیست احساسات خود را کنترل کنید. برای مثال وقتی در یک جمع هستید که همه در حال خندیدن هستند، شما هم می‌توانید با خیال راحت بخندید و از جمع لذت ببرید و نیازی نیست در این مواقع احساسات خود را کنترل کنید ولی ممکن است پس از یک روز کاری سخت هنگام برگشت به خانه در ترافیک سنگین گیر کرده و رفتار اتومبیل جلویی شما باعث شود خشمگین شوید. در این شرایط ممکن است خشم شما باعث رفتاری شود که بعدا از آن پشیمان شوید پس مدیریت احساس و مهارت کنترل احساسات در اینجا بسیار اهمیت پیدا می‌کند و نیاز است در این حالت کنترل احساسات خود را به دست بگیرید.

برای یادگیری روش‌های سالم ، برای مواجهه با احساسات خود، می‌توانید این مراحل را دنبال کنید:

1. آگاهی از احساسات: اولین گام در مواجهه با احساسات، شناخت احساسات خود است. بپذیرید که هر احساسی که دارید معتبر و مهم است.

2. تحلیل احساسات: سعی کنید بفهمید چرا این احساسات در شما ایجاد شده‌اند و چه نیازهایی را نشان می‌دهند.

3. تنظیم هیجانات: یاد بگیرید راه‌هایی برای تنظیم هیجانات منفی یا افزایش هیجانات مثبت پیدا کنید، مانند تنفس عمیق، تمرین ورزشی یا صحبت با یک دوست.

4. انعکاس بر احساسات: با دقت و رویایی با احساساتتان برخورد کنید واز خود بپرسید چه اقداماتی می‌توانید برای مدیریت بهتر احساسات خود انجام دهید.

5. درخواست پشتیبانی: اگر احساس می‌کنید نیاز به کمک دارید، به دیگران مراجعه کنید. صحبت کردن با روانشناس یا مشاور نیز می‌تواند کمک بزرگی باشد.

به مرور زمان و با تمرین مداوم، مهارت مواجهه با احساسات خود را تقویت خواهید کرد و ارتباط بهتری با خود و دیگران خواهید داشت .
 

فواید بهبود مهارت کنترل احساسات :

حتما فردی که توانایی کنترل و مدیریت احساس خود را دارد، می‌تواند از مهارت‌های خود در شرایط متفاوت بهره‌های بسیاری ببرد. در نتیجه در شرایط بحرانی احساس فشار نکرده و مجبور به سرکوب آن‌ها نمی‌شود.

بهبود مهارت کنترل احساسات

در این حالت می‌توانید احساسات خود را کنترل کنید. کنترل احساسات منجر به تصمیم گیری‌های بهتر و دور از هیجانات آنی شده و در نتیجه موجب ساختن و تجربه زندگی بهتری می‌شود. زمانی که کنترل احساسات خود را به دست داشته باشید می‌توانید ارتباط بهتری با همسر، فرزند، همکار و... داشته باشید.

پرسشنامه کنترل عواطف ACS شامل 42 سوال است که توسط ویلیامز و همکاران در سال ۱۹۹۷ تهیه شده است. برای ارزیابی توانایی کنترل عواطف این تست را انجام دهید.

پرسشنامه کنترل عواطف ACS

عواقب عدم کنترل احساسات چیست؟

افرادی که توانایی تنظیم هیجانی ندارند، به علت احساساتی که تجربه می‌کنند دچار فشار و استرس و اضطراب شده و در طولانی مدت فشار عصبی پیدا می‌کنند. حتی ممکن است برای رهایی از این فشار و استرس اقدام به انجام کارهای نامطلوبی کنند که بعد از عبور از آن فشار از کار خود پشیمان شوند و هر یک از این رفتار‌ها ممکن است پر خطر باشد یا منجر به آسیب‌هایی جبران ناپذیر شود. عدم مهارت کنترل احساسات می‌تواند در روابط اجتماعی و ارتباطات شما تأثیرات بسیار بدی به جا بگذارد. فردی که توانایی کنترل احساسات خود را نداشته باشد، احتمالا فقط آن‌ها را سرکوب می‌کند و در نهایت به خاطر احساسات سرکوب شده، دچار اضطراب و افسردگی می‌شود. گاهی عدم مهارت کنترل احساسات بد منجر می‌شود فرد برای فرار از احساسات منفی خود به سمت راه حل‌هایی مانند تجربه مواد مخدر برود که تنها در کوتاه مدت اثر بخشی دارند و پس از مدتی آسیب‌های جبران نا پذیری می‌زنند. معمولا شروع مصرف مواد، به دلیل نا آگاهی از مواد اعتیاد آور و حتی داروهای اعتیاد آور رخ می‌دهد.

۴ راهکار‌ ساده برای بهبود مهارت کنترل احساسات :

-برای بهبود مهارت‌های کنترل احساسات باید صبور باشید:

زندگی ما در بستری از احساسات جاری است بنابر این ما دائما درحال تجربه آن‌ها هستیم. اگر می‌خواهید کنترل احساسات خود را در نظر بگیرید، دائما باید در حال تلاش باشید.

-برای کنترل و مدیریت احساسات، خود را دائما تحلیل و بررسی کنید:

احساساتی که تجربه می‌کنید را مد نظر بگیرید و آن‌ها را نام گذاری کنید. بین آن‌ها تفاوت قائل شوید و به هر یک اسم دهید: خشم، غم، ترس،اضطراب و استرس و... .

اینستاگرام علی میرصادقی

-به محض اینکه یک احساس خاصی را تجربه کردید، به دنبال علت و معلول آن بگردید:

دلیل برانگیختگی این احساس شما چیست؟ علت‌های برانگیخته شدن احساسات شما می‌تواند درونی، بیرونی و یا ترکیبی از هر دو آن‌ها باشد. یک فکر، حرف فرد دیگر و یا حتی یک احساس دیگر می‌تواند منجر به برانگیختگی احساسات شما شود. از خودتان بپرسید و به دنبال علت‌های آن بگردید.

-بعد از به نتیجه رسیدن به دنبال پیدا کردن راه حل باشید:

ممکن است گاهی نیاز باشد تا طرز فکر خود را تغییر دهید. افکار شما مرتبط با احساسات شما هستند. بیشتر مواقع عدم شناخت و آگاهی و یا وجود یک فکر ناکارآمد در شما احساس ناخوش‌آیند و بدی را ایجاد می‌کند.
در نهایت این شما هستید که باید تصمیم بگیرید چگونه عمل کنید. شاید سخت‌ترین قسمت ماجرا همین باشد.
مدیریت احساسات و نحوه عکس العمل ما به آنها، تنها یک عادت است که عادت‌ها در مرور زمان و تمرین و ممارست دچار تغییر می‌شوند.

چگونه مدیریت احساسات را به یک عادت تبدیل کنیم؟

تصور کنید یک روز سخت کاری داشته‌اید که در محل کار، رئیس از کار شما ایرادهای غیر منطقی گرفته است. شما تحت فشار روانی بوده‌اید و با همان حال محل کار را ترک و به سمت خانه حرکت می‌کنید. در طی مسیر خانه راننده‌ای جلوی شما می‌پیچد و نزدیک است که تصادف سختی کنید. در این شرایط شدیدا احساس عصبانیت می‌کنید. تک تک این مراحل را با یکدیگر بررسی می‌کنیم:

  • مرحله اول:

شما متوجه احساس خشم خود شده‌اید. ابتدا در این مرحله باید خشم خود را بپذیرید.

  • مرحله دوم:

دلیل خشم خود را می‌دانید. روز سختی داشته‌اید و اکنون نیز به جهت رانندگی پر خطر فرد دیگری در معرض خطر قرار گرفته‌اید. ولی می‌دانید همه عصبانیتتان از احتمال تصادف نیست (رسیدن به این مرحله کمی سخت است و در گذر زمان به دست می‌آید. ممکن است در آن لحظه شما ندانید که خشمتان از رئیستان هم می‌باشد)

  • مرحله سوم:

راه حل چیست؟ ممکن است فکر کنید بهتر است با او دعوا کنم! بهتر است چند لحظه صبر کنید و اولین راهکار را بررسی کنید. دعوا کردن در خیابان چه طبعاتی دارد؟

  • مرحله چهارم:

تصمیم گیری برای انجام دادن. می‌خواهید چه کاری انجام دهید؟ ممکن است تصمیم بگیرید هیچ نگویید و از آن محیط عبور کنید و یا ممکن است ترجیح دهید با پلیس تماس بگیرید و یا هر راهکار دیگر.
بهتر است در این شرایط عدله‌های متفاوتی که وجود دارند را بررسی کنید و تصمیمی را اتخاذ کنید که در طولانی مدت نتیجه مطلوبی داشته باشد نه اینکه در لحظه احساسات شما را تخلیه کند و در گذر زمان دچار مشکلات چند برابر شود.

چگونه احساسات خود را در روابط اجتماعی کنترل کنیم؟

انتخاب نوع احساساتی که به شما دست می‌دهد در کنترل شما نیست اما درکی که از آن‌ها دارید به خود شما بستگی دارد. با درک مناسب و مثبت احساسات می‌توانید در روابط اجتماعی احساسات خود را کنترل کنید.

کنترل احساسات در روابط اجتماعی

۵ روش‌مفید در کنترل احساسات منفی و آزار دهنده:

-ایست!:

برای کنترل احساسات منفی خود، توقف (STOP) کنید و توجهتان را به یک مسئله دیگر جلب کنید مثلا می‌توانید روی نفس کشیدن خود تمرکز کنید.

-خودگویه:

در روش S.T.U.C.K ٬ همان مرحله حرف زدن (Tell) است که در کنترل احساسات منفی موثر است. به خود بگویید که چه احساسی دارید. مثلا با خود بگویید که خشمگین هستید.

-صادق باشید:

(Uncover) یا برملا کردن احساسات است که باید با خود بگویید آیا خشم، نفرت، ناراحتی و غم شما 100 درصد است و همیشه با شما می‌ماند یا خیر.

-واقع بینانه نگاه کنید:

مرحله (Consider) یا در نظر گرفتن است که باید در نظر بگیرید تمام احساسات شما گذرا هستند و مسائل دیگری غیر از عواطف آنی شما هست که باید از آن‌ها مراقبت کنید.

-شما می‌توانید:

مرحله آخر یا همان مرحله Ok باید به خودتان بگویید باشه می‌توانم از این احساس بگذرم و با توجه به 4 مرحله قبل قطعا از پس آن بر می‌آیم. کنترل احساسات می‌تواند به همین سادگی باشد. به همین سادگی می‌توانید کنترل و مدیریت احساسات خود را به دست گرفته و از روش S.T.U.C.K استفاده کنید. به این ترتیب دیگر شاهد این نخواهید بود که روابط یا موقعیت‌های خود را به خاطر هجوم عواطف غیرعادی از دست بدهید. تنها کافی است امتحان کنید. کنترل و مدیریت احساسات در زندگی و جوامع مدرن بسیار مهم است.

نتیجه گیری

در نهایت همه ما می‌دانیم که کنترل احساسات از جمله احساسات منفی بسیار دشوار است و برای موفق شدن در این راه نیاز به تمرین و تمرین هر چه بیشتر ۵ روش گفته شده می‌باشد.

در همین زمینه دوره شکوفایی به همراه ۱۰ جلسه مشاوره به شما بسیار کمک خواهد کرد:

دوره ۸۰ ساعته شکوفایی
دوره هشتاد ساعته غیرحضوری در ۸ ترم | شکوفایی
این دوره مبتنی بر روانشناسی مثبت‌نگر و بر اساس آموزه‌های رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا و پدر روانشناسی مثبت‌نگر (دکتر مارتین سلیگمن) می‌باشد و اکثر درس‌های آن توسط پژوهش‌های فرا تحلیل و دانشگاهی به اثبات رسیده است.

در صورتی که امکان شرکت در دوره را ندارید کتاب زیر را بخوانید :

زیستن با ریتم زندگی و نه با آهنگ خشم
کتاب زیستن با ریتم زندگی و نه با آهنگ خشم
با کمک کتاب زیستن با ریتم زندگی و نه با آهنگ خشم یاد میگیرید که چگونه درد و رنجی را که باعث خشم در شما و دیگران می شود از راه تمرکز بر روی انرژی کاهش دهید و با شفقت رفتار نمایید.
نظرات کاربران
فریبا

عالی بود به نظرم تو این دوره زمونه مطالب مفید زیاده ولی باید خیلی تمرین کرد واین قسمتش سخته چون ما الان اینارو می‌خونیم و آگاه میشیم ولی چون تمرین نداریم موقع عمل کردن باز کنترل روی احساساتمون نداریم به امید روزی که بتونیم با توجه به مطالب مفید تمرین و ممارست بیشتری داشته باشیم بازم خیلی ممنون

0 0

Sina

فوق العاده عالی بود خسته نباشید

0 0

مرضیه

بسیاربسیار استفاده کرد م از مطالبتون

0 0

مدیر سيستم

با سلام. سپاس از همراهی شما

0 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.