انگیزه چیست ؟ 13 روش ایجاد انگیزه برای زندگی

انگیزه زندگی

انگیزه چیست ؟ چرا انگیزه برای ادامه زندگی الزامیست ؟ بدون انگیزه زندگی چطور خواهد بود ؟ در ابتدا بیاییم انگیزه را با هم مرور کنیم. انگیزه یعنی میل به انجام اما انجام به معنی کاری کردن یا انجام و عمل انجام دادن نیست. انجام در انگیزه یعنی میل داشتن برای آن. ممکن است ما انگیزه احساسی یا عشق ورزی خود را از دست بدهیم. انگیزه در دو بعد احساسی و عملی بررسی می‌گردد. ما نباید انگیزه و اشتیاق را یکی بدانیم چراکه انگیز میل انجام است و اشتیاق هیجان است. اما مبحث اصلی ما در اینجا انگیزه است و می‌خواهیم انگیزه را از چند دید بررسی کنیم.

در مقاله انگیزه چیست ؟ می‌خواهیم ابعاد مختلف انگیزه از جمله چیستی انگیزه ، انگیزه درونی و بیرونی ، علل بی انگیزه بودن و راهکارهای افزایش انگیزه را بررسی کنیم . خواندن این مقاله حدودا 6 دقیقه به طول می‌انجامد اما می‌تواند در ایجاد انگیزه برای شما موثر باشد زیرا راهکارهای ارائه شده در آن عملی است و شما می‌توانید نتیجه‌ی آن را پس مدتی حس کنید . پس تا انتهای مقاله با ما همراه شوید و در صورت  اجرایی کردن راهکار‌ها و گرفتن  نتیجه ، نظرات خود را در زیر همین مقاله برای ما به اشتراک بگذارید.

نشانه‌های بی انگیزگی چیست؟

افرادی که برای خواسته‌های خود تلاش می‌کنند و با وجود شکست‌ها و موفقیت‌ها به راه خود ادامه می دهند افراد با انگیزه ای هستند چرا که هدف خود را مهم‌تر از این راه پر پیچ و خم می‌دانند. اما به افراد بی انگیزه بپردازیم ، افراد بی انگیزه عموما نشانه‌های زیر را دارند :

  • احساس می‌کنند برای کاری ساخته نشده‌اند.
  • در زندگی خود هدفی را دنبال نمی‌کنند.
  • احساس کمبود اعتماد به نفس دارند.
  • خود را متعهد نمی‌دانند.
  • احساس می‌کنند افراد بی ‌استعدادی هستند.
  • استراحت را به انجام کارها ترجیح می‌دهند.
  • هیچ کاری آنقدر ها هم مهم نیست.
  • اگر یک اتفاقی بیفتد یا نیفتد برایشان فرقی نمی‌کند.

بیشتر بخوانید

اگر می‌خواهید با چند گام ساده استعدادهای درونی خود را کشف کنید، خواندن مقاله زیر پیشنهاد می‌شود.

چند گام تا کشف استعدادهای خود+ویدیو و راهکار

معمولا افراد بی انگیزه علائم بالا را دارند . باید توجه داشت افراد بی انگیزه ممکن است افسرده باشند و یکی از اصلی‌ترین و ابتدایی‌ترین علائم افسردگی بی انگیزگی می‌باشد پس بهتر است اگر احساس بی انگیزگی می‌کنیم سریعا برای حل آن تلاش کنیم چراکه بی انگیزگی به افسردگی ختم می‌گردد.

انواع انگیزه

انگیزه درونی چیست ؟

انگیزه درونی به مجموعه خواسته‌هایی گفته می‌شود که به عوامل بیرونی بستگی ندارد. انگیزه درونی یعنی هیچ عامل فشار بیرونی‌ وجود ندارد. نه همسر و نه کودکی . نه خانواده و نه رئیس و مافوقی ... فقط خودتان هستید و خودتان. انگیزه درونی درواقع به معنی کارفرما بودن خود است و خود را موظف به انجام اموری بدانیم که در آن اجباری نیست.

انگیزه بیرونی چیست ؟

انگیزه بیرونی به عوامل محرک بیرونی بستگی دارد. مانند پدرهایی که هرروز صبح برای فرزندان و خانواده خود به بیرون می‌روند و کار می‌کنند. شما در زندگی تلاش می‌کنید و سرمایه گذاری می‌کنید چون خواستار آینده‌ای روشن هستید. افراد بیماری که برای درمان ، دارو مصرف می‌کنند. همه و همه عوامل بیرونی هستند که افراد را به سمت و سویی سوق می‌دهند.

هر دو انگیزه در جای خود بسیار مهم هستند و انسان برای ادامه راه به هر دوی آن‌ها نیاز دارد.

همچنین بخوانید

مهم‌ترین چیزی که یک انسان در زندگی به آن نیاز دارد، داشتن انگیزه است. اگر شما فاقد انگیزه باشید پس از مدتی خسته شده و با بهانه‌های مختلف کارتان را رها خواهید کرد. امیدواری در شرایط دشوار بزرگ‌ترین هنر هر انسان است.

چگونه انگیزه پیدا کنیم ؟

چرا دچار بی انگیزگی در زندگی می‌شویم ؟

1. توقعات نادرست :
توقع نادرست و انتظارهای بی دلیل و هدف های دور از واقعیت باعث احساس شکست در ما می‌شود و باعث می‌گردد افراد بی انگیزه شوند.

کمال گرایی یکی از آن ویژگی هایی است که می توانید آن را هم به عنوان نقطه ضعف و هم به عنوان نقطه قوت توصیف کنید. از یک طرف به شما انگیزه می دهد تا در نتایج خود برتر باشید، اما از طرف دیگر می تواند باعث ایجاد اضطراب بی مورد و حتی آزار اطرافیانتان شود.

به گفته محققان، کمال گرایی از تعداد بی شماری از عوامل مختلف ناشی می شود. عوامل بیولوژیکی شامل ژنتیک و خلق و خو ، روابط فرد با خانواده، دوستان، معلمان و همچنین فشارهای اجتماعی و فرهنگی هم در ایجاد کمالگرایی تاثیرگذار است و همه این سطوح بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند.

2. انتخاب‌های اشتباه :
انتخاب غلط در هر زمینه‌ای اگر مکرر شود ممکن است افراد فکر کنند صفر تا صد راه همین است و باعث از دست دادن انگیزه می‌شود.

3. نداشتن برنامه و هدف :
اگر ندانیم کجا قرار داریم و به کجا می‌رویم ، هدف چیست و وسیله های رسیدن به هدف را نشناسیم از مسیر خود دور می‌شویم و به مرور بی انگیزگی به سراغمان می‌آید.

4. حرف دیگران :
حرف های ناامید کننده و غمگین ما را تحت تاثیر می‌گذارد و ترس به سراغمان می‌آید و به مرور دلسرد می‌شویم.

5. ترس از شکست :
ترس قاتل انگیزه می‌باشد. پس بهتر است احتیاط کنیم تا اینکه از نتیجه بترسیم.

در حالی که شکست ممکن است برای برخی انگیزه ای برای تلاش بیشتر ایجاد کند، برای بسیاری دیگر از افراد هم می تواند باعث دلسردی و عدم تلاش مجدد و دست کشیدن از کار شود .تجربه شکست زمانی می تواند کمک کننده باشد که فرد به این باور رسیده باشد که ، نتیجه نگرفتن به معنی بی فایده بودن تلاش و ضعیف بودن او نیست و این یک امر طبیعی در زندگی است که افراد با وجود تلاش هایشان گاهی به نتایج دلخواهشان نمی رسند.

در خیلی مواقع با وجود اینکه اطرافیان ، فرد را برای نگرفتن نتیجه سرزنش و تنبیه نمی کنند اما فرد به دلیل باورهایی که در ذهنش ساخته شده خودش، خودش را سرزنش می کند با جملاتی مثل : "من نمی توانم هیچ کاری را درست انجام دهم!" "من هرگز یاد نخواهم گرفت!" "همه از من باهوش ترند!" "من واقعا احمقم!" و همه این برداشت ها احتمالا منجر به این نتیجه می شود : پس دیگر تلالش کردن فایده ای ندارد.

مدیریت انگیزه زندگی

راه‌های ایجاد انگیزه زندگی :

1) علت را شناسایی کنیم
چرا بی انگیزه شدیم ؟ دلیل رکودمان چیست ؟ آن را شناسایی کنیم و به تحلیل آن بپردازیم. حل کنیم و به راهمان ادامه دهیم.

2) کتاب های انگیزشی
کتاب‌های خوب انگیزشی و آشنایی با افراد با انگیزه بسیار موثر است.

3) ورودی اطلاعات چیست؟
چه کلماتی چه افرادی و چه احساس‌هایی در ما در جریان است ؟ اگر مخرب هستند جلوی آن‌ها را بگیریم. ورودی‌های نامناسب از اصلی‌ترین دلایل بی انگیزگی می‌باشد.

4) خود را موظف کنید
اگر از زیر کاری در می روید و یا احساس ترس دارید ، برنامه خود را طوری بچینید که نتوانید انجامشان ندهید.

تغییر با تفکر و احساس متفاوت شروع نمی شود. در عوض، با اعمال شما شروع می شود. به عنوان مثال، اگر در حال شروع یک برنامه ورزشی هستید، ممکن است احساس سختی و ناراحتی کنید. اقدامات در اولویت هستند و بدن شما نیز به دنبال آن خواهد آمد. بنابراین یک دقیقه دیگر برای پاسخ به سوال بالا وقت بگذارید: چه کار کوچکی می توانید در حال حاضر انجام دهید؟ لازم نیست بزرگ باشد. آنچه مهم است این است که شما عادت به انجام اقدامات را پیدا کنید ، قدم های کوچک یکی پس از دیگری.

ظاهراً، حفظ تعهد به معنای عدم لغزش است، اما در واقعیت این امکان پذیر نیست و همه ما دچار لغزش و اشتباه و شکست می شویم زمانی می توانید متعهد باشید که بعد از هربار شکست و لغزش دوباره بلند شوید، دوباره تلاش کنید و در تلاش‌های خود استمرار داشته باشید.

*پیشنهاد ویژه*

سریال سی روز تا پیروزی شالوده 165 کتاب که 110 تکنیک روانشناسی را به شما آموزش می‌دهد و کمک می‌کند ساختارهای ذهنی خود را باز طراحی کنید. درمان تنبلی ، ایجاد انگیزه ، ترک عادت های بد و ... از نتایج این سریال بوده است.

 سریال انگیزشی سی روز تا پیروزی

 

5) هدف خود را بشناسید
اهداف خود را شناسایی کنید و برای آن برنامه تعیین کنید و در راه آن سخت تلاش کنید و ناامید نشوید.

6) استراحت کنید
وقتی زیاد تلاش می کنید استراحت کنید. آنقدر کار نکنید که نتوانید تفریح کنید. کار افراطی باعث دلسردی می‌گردد.

7) منطقی فکر کنید
وقتی کاری انجام می‌دهید به آن منطقی نگاه کنید و انتظارات نابجای خود را دور بریزید.

با انگیزه زندگی کردن

8) اعتماد به نفس خود را حفظ کنید
چرا به خود شک دارید ؟ اعتماد به نفس خود را بررسی کنید و نگذارید از چیزی که هستید خود را کمتر ببینید.

9) افزایش اطلاعات
اطلاعات خود را افزایش دهید و در زمینه‌های متفاوت و یا در زمینه خودتان اطلاعات کسب کنید.

10) برای خود ارزش قائل باشید
ورزش هنر و طبیعت را همیشه در برنامه هایتان داشته باشد.

11) الگو سازی
برای خود یک الگو داشته باشید و با آن همذات پنداری کنید و در مسیر آن حرکت کنید.

گاهی اوقات منبع ناراحتی، می تواند برای فرد به عنوان راهنما عمل کند، و بتواند الگوی جدیدی را برای خودش بسازد .تشخیص اینکه چه عامل یا عواملی باعث شده اند که رضایتمندی در فرد کاهش بیاید می تواند نشان دهد که روی چه مواردی باید تمرکز کرد تا مجددا آن ها را تقویت کرد و به احساس رضایتنمدی نزدیک شد .
"وقتی علایقم تمام شد، دچار کسالت شدم." بنابراین علایق جدید را توسعه دهید. "وقتی رابطه ام با فردی تمام شد، دچار تنهایی شدم" پس روابط دوستانه جدیدی را پیدا کنید. "وقتی به اهدافم نرسیدم، دچار ناامیدی شدم." بنابراین اهداف جدیدی را پیدا کنید که برای آن ها تلاش کنید . "و .....

12) جملات مثبت
جملات انگیزشی را جلوی چشم خود بگذارید و مثبت نگری را جایگزین منفی بافی کنید.

13) ثبات
پس از ادامه راه خود را رها نکنید. ثبات داشته باشید و ثابت قدم حرکت کنید.

14) این حال گذرا است
بی انگیزگی بیماری بدخیم و عجیبی نیست فقط کافیه بخواهید تا درجا درمان شود.

چرا باید انگیزه زندگی داشته باشیم ؟

انگیزه در زندگی انسان بسیار مهم است. انگیزه مانند سوخت ماشین برای انسان عمل می‌کند. تمام افراد موفق افراد با انگیزه ای بودند. اینکه صبح خود را با شادی شروع کنید و تا شب در راستای اهدافتان تلاش کنید و شب با شوق بخوابید خیلی متفاوت تر از این است که در رختخواب خود به رویاهایتان فکر کنید. به رویا هایتان فکر نکنید آن‌ها را بسازید.
انگیزه در زندگی خود را جدی بگیرید و برای خود انگیزه های متفاوتی ایجاد کنید تا به موفقیت برسید.

امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید ، منتظر نظرات شما عزیزان هستیم.

سی روز تا پیروزی

نظرات کاربران
پوریا

درود برشما
مقاله ی خیلی خوبی بود
ومقداری روی من اثر گذار بود
ولی ای کاش چیزی برای مقابله با ترس ها و شکست ها و روشی برای جلوگیری و یا بی اثر کردن حرف دیگران برای رسیدن به آرامش معرفی میکردید .

12 0

امین

همیشه خواستم کار بزرگی انجام بدم انقدر بزرگ ک اسمم تو لیست آدمهای موفق نباشه ی چیزی ک حرف ازش میزنم دیگران فقط میخندن بهم الان 29سالمه حس میکنم دیر یا زودش مهم نیست مهم اینه انگیزشو پیدا کردم فقط میخوام بدونم میشه رو کمک کسی حساب کرد یا تنها پیش برم؟

24 8

ابوالفضل

ببیند دوست عزیز اینکه که ما سعی میکنیم کسی کنارمون باشه حس کاملا طبیعیه ولی تویه یک شرکت هم دو شریک کارخانه باهم جنگ اختلافاتی دارند همیشه قرار نیست از ما در راه هدفمان پشتیبانی شود

شروع کردن یک هدف اولشاش سخته بعد کم کم لذت بخش میشه

سعی کن وقتی نا امید شدی بخاطر بیاری بخاطر چی شروع کردی.

ادامه بده و به راهت ادامه بده،از این هدف به اون هدف هم نپر امید وارم موفق شوی.

8 2

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.