8 راهکار مفید در تقویت حافظه

تقویت حافظه

اکثر مردم گه‌گاه در به خاطر آوردن برخی چیزها با مشکل روبرو می‌شوند. مثل زمانی که نام یک نفر را که تازه با او آشنا شده‌اند فراموش می‌کنند یا سوییچ ماشین خود را گم می‌کنند. اکثر اوقات این نشانه ساده‌ای است که بفهمیم این شخص کمی سرش شلوغ یا گرفتار است. از سوی دیگر، اینکه همواره حافظه ضعیفی داشته باشیم می‌تواند برای‌مان مشکل ایجاد کند.

راه‌های تقویت حافظه را می‌دانید؟ آیا تا به حال برای تقویت حافظه خود کاری کرده‌اید؟ ما در این مقاله قصد داریم 8 راهکار تقویت حافظه را به شما بگوییم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا شما هم بتوانید حافظه خود را قوی کرده و در جهت بهبود آن تلاش کنید.

عوامل بسیاری در از دست دادن حافظه دخیل هستند. عواملی همچون ژنتیک، سن و شرایط پزشکی که روی مغز تاثیر می‌گذارندو موجب از دست دادن حافظه می‌شوند. همچنین عوامل خطرزایی وجود دارند که در از دست دادن حافظه تاثیر دارند اما قابل کنترل هستند از جمله رژیم غذایی و سبک زندگی. در حالی که همه عوامل از دست دادن حافظه قابل پیشگیری نیستند، مردم می‌توانند همانگونه که سنشان بالا می‌رود، تدابیری را برای محافظت از مغز در برابر زوال عقل اتخاذ کنند.

1 - آموزش مغز برای تقویت حافظه

مغز هم مانند ماهیچه‌ها برای سالم ماندن نیاز دارد که مرتب استفاده شود. تمرینات ذهنی برای سلولهای خاکستری مغز به اندازه دیگر عوامل ضروری هستند و به چالش کشیدن مغز می‌تواند به رشد و گسترش آن برای ارتقاء حافظه کمک کند.

بر طبق آزمایش جامعی از مجله پلاس وان مشخص شد، کسانی که فقط 15 دقیقه در روز و حداقل 5 روز در هفته به فعالیتهایی برای آموزش مغز پرداخته‌اند، پیشرفتهایی در عملکرد مغزشان داشته‌اند. زمانی که محققان شرکت کننده‌ها را در گروه‌هایی که جدول حل می‌کردند، تقسیم بندی کردند، متوجه شدند که حافظه بلند مدت، حافظه کوتاه مدت و مهارت‌های حل مشکل در آنها پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است.

تاثیر ورزش بر تقویت حافظه

2 - تاثیر ورزش بر تقویت حافظه

ورزش تاثیر مستقیم روی سلامت مغز دارد. ورزش منظم خطر از دست دادن حافظه را که به دلیل بالا رفتن سن ایجاد می‌شود، کاهش می‌دهد و از مغز در برابر زوال عقل محافظت می‌کند. نتایج یک تحقیق که در سال 2017 انجام شد، نشان داد که ورزش‌های هوازی می‌توانند عملکرد حافظه را در کسانی که دچار بیماری زودرس آلزایمر هستند، افزایش دهد.

ورزش هوازی ضربان قلب شخص را افزایش می‌دهد و شامل این فعالیت‌ها می‌شود: پیاده روی تند، دویدن، اسکی، شنا، رقص

اینستاگرام علی میرصادقی

3 - مدیتیشن و تاثیر آن بر تقویت حافظه

مراقبه ذهن آگاهی به ارتقا حافظه کمک می‌کند. تحقیقات بسیاری در سال 2018 صورت گرفت که نشان داد مدیتیشن عملکرد مغز را افزایش داده و علائم زوال عقل را کاهش می‌دهد و هم حافظه کوتاه مدت هم حافظه بلند مدت را تقویت می‌کند. محققان مغز افرادی را که به طور منظم مدیتیشن انجام می‌دادند و کسانی را که مدیتیشن انجام نمی‌دادند با هم مقایسه کردند. نتایج نشان داد که عادت به مدیتیشن می‌تواند تغییرات طولانی مدت در مغز ایجاد کند شامل: افزایش انعطاف پذیری مغز که به سلامت مغز کمک می‌کند.

4 - تاثیر خواب کافی بر تقویت حافظه

خواب برای سلامت کلی مغز حیاتی است. اختلال در چرخه خواب طبیعی بدن می‌تواند منجر به اختلالات شناختی شود. همچنانکه موجب می‌شود فرآیند‌های مغز در به یادآوردن خاطرات با مشکل مواجه شوند. داشتن خواب شبانه کامل، معمولاً در حدود 7 تا 9 ساعت برای بزرگسالان، کمک می‌کند که مغز خاطرات بلند مدت را بسازد و ذخیره کند.

تاثیر خواب کافی بر تقویت حافظه

5 - تاثیر کاهش مصرف قند بر تقویت حافظه

غذاهای شیرین ممکن است خوشمزه باشند و در ابتدا احساس رضایتمندی در ما ایجاد کنند اما این غذاها می‌توانند در کاهش حافظه نقش داشته باشند. تحقیقات در مدلهای حیوانی نشان داد که یک رژیم غذایی با نوشیدنی‌های شیرین با بیماری آلزایمر ارتباط دارد. محققان همچنین دریافتند که مصرف نوشیدنی‌های بسیار شیرین شامل آب میوه می‌تواند با تحلیل رفتن حجم کل مغز که نشانه اولیه بیماری آلزایمر است، ارتباط داشته باشد.

پرهیز از شکر زیاد می‌تواند به مبارزه با ریسک ابتلا به آلزایمر کمک کند. در حالی که غذاهایی که شکر طبیعی دارند مثل میوه‌ها، برای رژیم غذایی سالم مفید هستند. مردم می‌توانند از نوشیدنی‌هایی که با شکر شیرین شده‌اند و همچنین غذاهای فراوری شده با شکر پرهیز کنند.

6 - پرهیز از رژیم غذایی پرکالری یکی از راه‌های تقویت حافظه

همراه با قطع مصرف غذاهای قندی، کاهش کالری دریافتی هم می‌تواند به حفاظت از مغز کمک کند. محققان اظهار می‌کنند که رژیم غذایی پرکالری می‌تواند حافظه را مختل کند و منجر به چاقی شود. تاثیرات چاقی روی حافظه می‌تواند ناشی از آن باشد که رژیم پرکالری منجر به التهاب در قسمتهای خاصی از مغز می‌شود. در حالی که اکثر تحقیقات در این زمینه بر روی حیوانات انجام شده است، بر طبق تحقیقی که در سال 2009 انجام شد، نشان داد که محدود کردن کالری در انسان می تواند یکی از راه های تقویت حافظه باشد. در این تحقیق شرکت کنندگان زن با سن متوسط 60 سال، که میزان مصرف کالری دریافتی خود را به 30% کاهش دادند، محققان پیشرفت قابل ملاحظه‌ای را در امتیاز حافظه کلامی آنها یافتند و این در کسانی که رژیم غذایی بهتری را رعایت می‌کردند قابل توجه تر بود.

7 - تاثیر افزایش مصرف کافئین بر تقویت حافظه

دریافت کافئین از منابعی مثل قهوه و چای سبز می‌تواند برای تقویت حافظه مفید باشد. در تحقیقی در سال 2014 محققان دریافتند که مصرف کافئین بعد از انجام تست حافظه باعث تقویت دسترسی مغز شرکت کنندگان به حافظه بلند مدت شد. کسانی که 200 میلی گرم کافئین دریافت کردند بعد از 24 ساعت امتیاز بهتری نسبت به کسانی که کافئین دریافت نکرده بودند، در تست‌های حافظه در زمینه به خاطر آوردن مسائل کسب کردند.

کافئین همچنین می‌تواند در کوتاه مدت موجب تقویت حافظه شود. محققان طی تحقیقاتی دریافتند که بزرگسالان جوانی که در صبح کافئین مصرف می‌کنند حافظه کوتاه مدت‌شان بهبود یافته است. این دیدگاه می‌تواند برای افرادی که در طول روز مجبور به تست دادن یا به خاطر آوردن اطلاعات هستند مفید باشد.

 تاثیر شکلات تلخ بر تقویت حافظه

8 - تاثیر شکلات تلخ بر تقویت حافظه

به نظر می‌رسد که خوردن شکلات تلخ زیاده روی باشد، اما شکلات تلخ هم می‌تواند حافظه شخص را افزایش دهد. نتایج یک تحقیق در سال 2011 نشان داد که فلاونوئیدهای کاکائو که ترکیبات فعال در شکلات هستند به ارتقا عملکرد مغز کمک می‌کند. بر اساس شواهد بدست آمده از این تحقیق شکر اضافی که از خوردن شکلات تلخ به رژیم اضافه می‌شود مهم نیست و همچنین افراد باید حداقل شکلات تلخ 72% صرف کنند و از شکلات با شکر بیشتر پرهیز کنند.

عوامل خطرزا در اختلال حافظه

برخی مردم بیشتر از دیگران به واسطه طیف وسیعی از عوامل خطر در معرض ابتلا به اختلال حافظه هستند. عوامل خطرزایی وجود دارند که فرد هیچ کنترلی بر روی آن ندارد مانند ژنتیک. برخی مردم ممکن است بیشتر مستعد زمینه‌هایی مثل آلزایمر باشند که تاثیر بسزایی بر مغز و حافظه می‌گذارد. در موارد دیگر شخص قادر است خطر ابتلا به اختلال حافظه را کم کند.

مصرف شکر زیاد و چربی‌ها، تحرک نداشتن، سبک زندگی است که خطر کم شدن حافظه را بالا می‌برد. درست خوردن، رژیم غذایی سالم و انجام ورزش منظم می‌تواند در داشتن ذهن فعال و کاهش از دست دادن حافظه دخیل باشد.

در همین زمینه دوره شکوفایی به همراه ۱۰ جلسه مشاوره به شما بسیار کمک خواهد کرد:

دوره ۸۰ ساعته شکوفایی
دوره هشتاد ساعته غیرحضوری در ۸ ترم | شکوفایی
این دوره مبتنی بر روانشناسی مثبت‌نگر و بر اساس آموزه‌های رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا و پدر روانشناسی مثبت‌نگر (دکتر مارتین سلیگمن) می‌باشد و اکثر درس‌های آن توسط پژوهش‌های فرا تحلیل و دانشگاهی به اثبات رسیده است.

در صورتی که امکان شرکت در دوره را ندارید کتاب زیر را بخوانید :

هر دانش آموزی میتواند موفق شود
کتاب هر دانش آموزی میتواند موفق شود
اگر به واقع شما در پی دستاوردهای شگرفی هستید و می‌خواهید دانش آموزان مسئولیت‌پذیر باشند و بخواهند که یاد بگیرند باید به ایده‌ها و نظرات دکتر ویلیام گلسر که در کتاب هر دانش آموزی میتواند موفق شود مطرح شده است فرصت بدهیم تا خودش را در عمل نشان دهد.
نظرات کاربران
تارا

مدیتیشن خیلی عالیه تو این زمینه

0 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

instagram
telegram
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.